Aflukket butiksstrøg indbyder til byfest

Foto: Claus Starup

Musikken på Vig Festival begynder først for alvor torsdag. I Vig by blev der dog taget forskud på løjerne med en aflukket gågade og live-musik om onsdagen.

Allerede en halv time inden butiksstrøget i Vig lukkedes af, kunne stemningen og forventningerne til aftenens begivenhed mærkes. På Peterspladsen midt på gågaden har tre mænd taget plads med nettoposen fyldt, og overfor er ølbar og isbod på plads. I Vig Slagterforretning har indehaver Edith Lund gode fornemmelser før gaden lukkes af, og gæsterne går på gaden:
”Det er så godt med musik og liv inde i byen! Det bliver sådan en dejlig aften. Folk plejer at komme for at hygge sig og have det godt,” Siger hun.

Ude foran slagterbutikken er der linet stort op. To store grill klargøres for at mætte de mange gæster med lækkerier fra slagteren. Ifølge Edith Lund er der dog også god grund til at gøre lidt ekstra ud af butikken, for den ekstra opmærksomhed som byen får under festivallen:
”Festivallen er jo med til at sætte Vig på landkortet, og det er et godt afbræk i hverdagen at få lov til at imødekomme både lokale og gæster udefra,” forklarer Edith Lund.
Klokken fire spærredes hovedgaden af. Langsomt kunne man se stativer med varer passere gaden i stille og roligt tempo, ligesom også folk langsomt begyndte at melde deres ankomst. Tina Lyngs og hendes datter Ella, der bor i Vig var også ude på gaden denne onsdag. Oven på de seneste års erfaring fra samme arrangement, havde Tina Lyngs forventninger om at mange ville komme ud af sokkeholderne for at deltage i festlighederne.

”Jeg tror at rigtig mange deltager helt af sig selv, og jeg kunne forestille sig at endnu flere kommer ud når de alligevel ikke kan slappe af for den høje musik,” forklarer den unge mor.

Mor og datter fortsatte deres færd videre på cykler, og efterlod en pose højre forventninger til en af festivallens første begivenheder.