Gæsterne jagter de gode pladser

Foto: Søs Berg

Da der blev åbnet ind til campingpladsen, lod de ivrige deltagere ikke hegnet blive fjernet helt, før end de stormede ind på pladsen. De første i køen vadede hen over det væltede hegn og løb målrettet ned ad Skråningen og mod Camp Hans. Her kastede de telte og presenninger ud til højre og venstre for at spærre plads. Kort tid efter var der nogle få, som satte sig veltilfredse i deres campingstole og slappede af, mens alle andre stadig kæmpede med både teltstænger og pløkker.

I starten af Camp Hans sidder en drengegruppe og slapper af i deres medbragte stole. De er meget tilfredse med placeringen af deres camp, og der lyder et højt ”Ja, for helvede!” da vi spørger.

”Det var den her plads, vi sigtede efter. Det er nemt nok at få en god plads, så længe man stiller sig forrest i køen, derfor har vi siddet i kø siden klokken ni i går aftes,” griner de ”Her er vi både tæt på toiletter og mad, uden at ligge på Skråningen. Det gider vi ikke.”
Det er dog ikke alle, der har siddet i kø lige så længe, for at få det, de mener, er den perfekte plads.

Fire piger er netop blevet færdige med at sætte telte op ikke langt derfra og er mere end tilfredse med stedet. ”Det er en rigtig god plads. Vi var også nogen, som lå her sidste år,” fortæller de ”Der skal være gang i den døgnet rundt, det er vigtigt. Og så skal man selvfølgelig være tæt på toiletterne.” De fire piger har ligget i kø siden klokken 12 og mener ikke, at det er svært at få en god plads så længe, det er planlagt, og man går efter lige dén.

Der er bred enighed om, at en god teltplads er centralt og ligger tæt på toiletterne.