12. 13. 14. Juli 2018

12. 13. 14. Juli 2018

Generelle regler og info

Regler & Sikkerhed

Alkoholpolitik og euforiserende stoffer
Vig Festival ønsker at leve op til dansk lovgivning. Det betyder, at der ikke udskænkes alkohol på pladsen til unge under 18 år.
Vi har derfor indført +18-armbåndet, så det er nemt for bartenderne at se, om gæsten er over eller under 18 år.
På campingområdet må gæsterne drikke alkohol, når de er over 16 år, dog med max alkoholprocent på 16,5%. Dette svarer til lovgivningen generelt i Danmark.
På Vig Festival har vi en alkoholpolitik, der ikke accepterer, at unge under 16 år er berusede eller indtager alkoholiske drikke på hverken festival- eller campingområdet. Hvis dette observeres, kontaktes sikkerhedsvagten, og armbåndet klippes. Gæsten får således ikke et advarselsarmbånd på. Hvis det vurderes, at den unge er meget beruset, tilkaldes forældre og SSP, og den unge kan ikke fortsætte festen på Vig Festival.

Unge under 15 år bør ikke bo alene uden voksne på campingområderne. Vig Festival opfordrer til, at forældre og andre voksne støtter op om, at unge under 15 år bor sammen med voksne på festivalen. Bo-enhederne (telte/campingvogne) bør være placeret nær hinanden.
Vi vil i 2018 skærpe fokus på unge-område, for at støtte de unge til en god oplevelse på Vig Festival. En festival skal være en stor skøn fest med god musik og glade mennesker – og mindre druk.
Vig Festival opfordrer derfor til, at forældre støtter op om dette og ikke kører deres unge mennesker til festival med øl og andre alkoholiske drikke.
Brug og/eller salg af hash og andre euforiserende stoffer er forbudt og vil medføre klip af armbånd og øjeblikkelig bortvisning, samt politianmeldelse.

Opførelse og tyveri
Ved dårlig opførsel kan man blive tildelt en advarsel, dvs. man får klippet sit festivalarmbånd og påsat et advarselsarmbånd.
Gentager man den dårlige opførsel, klippes advarselsarmbåndet, og man bortvises øjeblikkeligt.
Voldsom og truende adfærd kan medføre, at festivalarmbåndet klippes omgående.

Indtrængen på både campingområderne og festivalpladsen uden lovlig ærinde accepteres ikke.
Hvis man pågribes af Vig Festivals vagter, vil man første gang få udstedet en afgift svarende til en dagsbillet. Ved gentagelse vil politiet blive tilkaldt.
Rygmærker, supporter fra rygmærker, samt våben er forbudt på festival- og campingområdet.
Festivalen påtager sig intet ansvar for tyveri og hærværk. Pas godt på dine ting og sæt en lille hængelås på dit telt eller din campingvogn, så det er sværere at komme ind. Tag alle værdigenstande med dig, når du går fra dit telt eller campingvogn.
Sifongaspatroner og lattergas
Vig Festivals bestyrelse har efter vejledning fra politiet og Stofrådgivningen besluttet, at sifongaspatroner og lattergas ikke vil blive accepteret på hverken festival- eller campingområdet.
Baggrunden for denne beslutning er, at patronerne benyttes i beruselsesøjemed og kan udgøre en sundhedsfare. Gassen som indåndes kan medvirke til, at ilten ikke vil komme til blodbanen, hvilket i værste fald kan medføre døden.
Gaspatroner konfiskeres, og den som er i besiddelse af gaspatronerne vil få klippet armbåndet og blive bortvist.
Salg af patronerne vil blive meldt til politiet.

Generelle Regler
Under koncerterne
For at alle kan få en god festivaloplevelse, henstiller Vig Festival til, at alle slår deres paraplyer ned, når der spilles koncerter.
Herudover opfordres der til, at man kun har børn på skuldrene, hvis man stiller sig i siden af pladsen, således at man ikke er til gene for andre gæsters udsyn under koncerterne.

Droneflyvning
Droneflyvning er ikke tilladt på Vig Festival, dvs. hverken festivalplads, parkering, camping m.m.

Husdyr
Hunde og andre husdyr må ikke medtages på festival- eller campingområdet.

Hjemmebragt mad og drikke
Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke på selve festivalpladsen.

Stolefrit område
Igen i år vil der være et stolefrit område ved Store Scene, hvor du har rig mulighed for at danse med til den fantastiske musik, uden at være bange for at komme til at vælte over en klapstol eller siddende gæster.

Mad & Drikke

På Vig Festival er der mange steder, du kan få stillet sulten og slukket tørsten.
Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke på selve festivalpladsen, men herunder kan du læse om og lade dig friste af festivalens egne spændende boder og barer.

MAD

Sushi
Årets up-coming bod leverer Sushi af højeste kvalitet fra den velrenommerede sushirestaurant Mr. Mu i Holbæk. Alt er lavet med kærlig hånd af friske, gode råvarer og er utrolig velsmagende. Menuen er tilmed glutenfri.
Del en menu med vennerne i HeartBeats nye hyggeområde sammen med et godt glas vin eller en kold øl.

Vin & Tapas
Sidste års up-coming bod byder igen i år på et udvalg af delikate vine, som kan nydes sammen med et udsøgt lille udvalg af de klassiske spanske tapas. Menuen består af serranoskinke, chorizopølse, bresaola og forskellige oste med smagfuldt tilbehør og friskbagt brød. Menuen kan laves glutenfri.
Nyd din Vin & Tapas sammen med kæresten, familien eller vennerne i HeartBeat-områdets hyggelige omgivelser eller bestil to-go, når en af koncerterne i de andre områder trækker.

Toppen

Toppen er restauranten med den bedste udsigt. Den er nemlig placeret på det højeste punkt på festivalen med udsigt ud over pladsen og Vig by.
Kom op på Toppen og nyd et lækkert måltid, mens du nyder udsigten.

Isbixen
Isbixen har et stort udvalg af lækre is, både ”gammeldaws” isvafler med det hele, ispinde og meget andet guf. De sælger også den forfriskende is-kakao, samt alkoholfri slush-ice i alle regnbuens farver.
Til de kuldskære er der lune popcorn og baconchips.

Kolonihavehuset
I Kolonihavehuset står menuen – traditionen tro – på stegt flæsk med persillesovs, tilberedt med stor kærlighed.
De sprøde velduftende flæskestykker, den fyldige persillesovs og de udsøgte, ny opgravede kartofler fra Lammefjorden kan ikke undgå at give dig lyst til at bestille endnu en portion.
Her sælger vi forskellige drikkevarer, bl.a. en lækker økologisk saft uden sukker.

Olle Kolle
Er du lækkersulten?
Hos Olle Kolle serveres der frisksmurt smørrebrød, tarteletter og hjemmelavede lune håndfrikadeller, samt et stort udvalg af drikkevarer.
Eller hvad med en hjemmelavet æbletrifli med en smagfuld sherry til?
I deres eksklusive afdeling med bløde møbler byder de også på Irish coffee, cognac og Bailey’s, samt en god cigar.

Popcorn, slik og frugt
Enhver rigtig festival har snacks, og Vig Festival er ingen undtagelse. Kig forbi og forsyn dig med lune popcorn og bland-selv-slik med alt det, du bedst kan lide. Frugtboden er også et hit, når du trænger til en forfriskning og et skud C-vitamin.
Du finder slik og frugt ved Store Scene og popcorn ved Scene 21 og i Isbixen.

Texasstien
Her lokker duften dig inden for til store, saftige bøffer og gode ”hakkedrenge”, som ligger og syder på grillen.
Til det veltilberedte kød får du en lækker salatbar og forskelligt kartoffeltilbehør – eller hvad med en rigtig Texasburger med en stor hjemmelavet bøf?

Viggos Madskål

Viggos Madskål ligger i Viggos Børneland og laver forskellige lækre retter til både store og små børn. Her er både pølsehorn, sandwiches med forskelligt pålæg, frikadeller og andre børnevenlige retter.
NYHED – Glutenfri & Laktosefri ægwrap med kylling og salat.
Her kan du købe sodavand, kildevæld og øl til de voksne.
Den Gode Smag
Tæt på Store Scene imellem Hawaiibar og Saloonbar kan du få smurte sandwiches og anden ”hurtig mad”, så du nemt kan få stillet sulten, inden koncerten begynder.

DRIKKEVARER

Cuba-bar
Igen i år kan du finde den attraktive Cuba-bar på Vig Festival.
Som altid sælger de Cuba Vodka i enhver afskygning og slush-ice med alkohol. Du kan også møde Cuba-pigerne, når de går rundt på pladsen og sælger shots.

Classicbar
Beliggende på pladsen lige over for Store Scene er Classicbar, hvor du kan tanke øllet op før, under og efter koncerterne.
Her er der altid gang i den og højt humør. Classicbar sætter gang i en vaskeægte 80’er-fest, så glæd dig til kulørte lamper og masser af disco!

HeartBeat-bar
HeartBeat har sin helt egen bar, som serverer alt lige fra øl og vin til forskellige drinks og sodavand. Kom endelig ind og hils på de glade bartendere!
Husk, at der er diskotek i HeartBeat hver aften til kl. 03.00.

Hawaiibar
Hawaii Bar har en skøn beliggenhed lige til venstre for Store Scene og er altid synlig med det store Hawaiiskilt og de mange palmer.
Der er dømt beach party, når du slænger dig i palmernes skygge og begraver tæerne i det hvide sand. Hvis du er til fest og farver, så kom til Hawaiibar og vær med!

Saloonbar
Velkommen til det vilde vesten!
Er du til øl, en stiv whisky eller måske tequila, så er Saloon-bar det helt rigtige sted. Her er en uformel stemning, højt humør og plads til alle. Det er den eneste bar ved Store Scene med alkoholfri slush-ice. Et hit for børnene, men også et godt alternativ til alkohol, hvis dagen bliver for varm.
Er du sammen med vennerne, er et ”bællebord” en mulighed. Her kan du i to timer nyde enten øl eller Somersby.

Scene 21-bar
Scene 21 har en lækker bar i centrum af det store festtelt, hvor du kan få stillet tørsten i øl, vin, forskellige drinks eller sodavand.
Her er der fuld fart på, når mange af de store artister går på scenen.

Den Gyldne Dame
I Scene 21-området ligger Den Gyldne Dame med vaskeægte bodegastemning!
Du kan låne raflebægre i baren til en omgang Meyer eller Snyd, eller du kan vælge at sidde og nyde ”din kolde gyldne dame” ved de små borde, både indendørs og udendørs.
Der afholdes dagligt raflekonkurrencer med super fede præmier.

The Irish Corner
Kig forbi The Irish Corner og oplev stemningen af Irish Pub, når det er bedst!
I The Irish Corner kan du finde de irske øl-klassikere som Guinness, Kilkenny fra Tuborg. Smag også en lækker, ægte cider fra Premium Beer.
Derudover er der et mindre udvalg af drinks, bl.a. med Jameson Whisky.

Teltet er så stort, at der både er plads til hyggekrog og dansegulv – så hold øje med programmet og mød op til en god svingom, når de irske musikere optræder på scenen!

Kaffehuset
Hos kaffehuset er der dømt hygge for alle pengene.
Her bydes der på delikat specialkaffe som cappuccino, Irish coffee og meget andet.
Der serveres flere forskellige slags kager til kaffen, og det hele kan nydes på den store terrasse.

Specialølbar
Tuborg har taget deres super flotte Specialølbar med på Vig Festival. Her kan du nyde et stort udvalg af Jakobsens øl.

Drinks & Juice-bar
Her kan du få drinks og juice i alle regnbuens farver. Juicen er selvfølgelig økologisk og smager bare skønt. Baren ligger i et dejligt afslappet hyggeområde med pallesofaer.

Somersbybar
Vores nye koncept i samarbejde med Tuborg. Her kan du smage på sommerens nye produkter fra Somersby i hyggelige omgivelser.

Havanabar
Her er der festlige drinks og slush-ice i skønne farver.

Terrassebar
Lækre drinks og kolde fadøl, totalt cool personale og sjove events med fede præmier. Få en fest i Terrassebaren.

Jägermeisterbar
Besøg det lille serveringssted til højre for Store Scene. Her har I mulighed for at smage på Jägerbombs, brandbiler og brandbil med udrykning.

Ginbar (nyhed)
Er du glad for gin? Så bliver det her din favoritbar. Du finder den ved Terrassebar.

Temabar (nyhed)
Temabar er et nyt koncept på Vig Festival, der skaber fest i Scene 21-området med forskellige temafester hver dag. Kig forbi, hvis du er til spas og løjer, sjove drinks og finurlig udsmykning og udklædning.

Årets temaer er:
Torsdag: Juleaften – med alt den julemusik, man hader og elsker, nissepiger, julebryg osv.
Fredag: Nerd’n’Science – Doktor Frankenstein, Einstien, Labcoats farverige drinks og meget mere.
Lørdag: Fodboldfest – Landsholdtrøjer, VM og EM sange og altid smilende bartendere.

Vig festivals historie

I 1994 fik barberen Ebbe Olsen fra Vig en idé om at holde en sommerkoncert på kræmmerpladsen i Vig med Kim Larsen. Som sagt, så gjort!
Sommerkoncerten blev en realitet og en succes, og året efter kom Shu-bi-dua og spillede. Foreningslivet i Vig var på daværende tidspunkt ret skrantende, og det betød, at der måtte ske nogle ændringer, hvis foreningslivet skulle op at køre igen.

Et samarbejde blev indledt mellem Vig Gymnastikforening, Vig Idrætsforening og Trundholm FC, og i 1996 kunne Vig by stolt præsentere den første Vig Festival, som lige siden har haft så meget vokseværk, at festivalen i dag har omkring 13.000 gæster (og frivillige) hvert år.

I starten blev festivalen drevet udelukkende ved frivillig arbejdskraft, hvilket bestemt ikke siger så lidt! Senere måtte man dog erkende, at festivalen var blevet så stor, at det var på tide at få lidt mere struktur på, hvis den fortsat skulle kunne promovere sig på den danske festivalscene.

På baggrund af den erkendelse fik Vig Festival i 2002 sin første fuldtidsansatte, og i dag sidder der to ansatte på kontoret, som hjælper med at varetage festivalens interesser i det daglige. Ud over disse to fuldtidsansatte bliver Vig Festival stadig drevet udelukkende ved hjælp af de mange frivillige hjælpere, som hvert år står på hovedet og hopper på tungen for, at Vig Festival bliver en succes år efter år.
Hjælperne er dermed en uundværlig del af festivalens virke, og var det ikke for alle de frivillige kræfter, ville festivalen ikke være til.

Helt fra start har det ligget fast, at festivalen skulle være for hele familien. Det er en af Vig Festivals helt stærke sider, at festivalen i dén grad gør det muligt for børnefamilier at tage på festival uden at være bange for børnenes sikkerhed eller for, om de kommer til at kede sig.
Derudover kommer der selvfølgelig også mange gæster, både unge og ældre, som kommer for at opleve den hyggelige stemning og musikken.

Med andre ord er der på Vig Festival noget “for hele familien!

Viggos Grønne Verden

I år er det Dronning Genbrusia der leder slagets gang både på scenen og på pladsen.

Finurlige, sjove, festlige, arbejdsomme hjælper er klar til at tage imod børn i alle aldre.

I Viggos grønne verden, har vi valgt at sætte fokus på miljøet og hinanden, her vil vi være Viggo venner.

Her har vi tænkt på de helt små, i en lille oase for kun 0 til 5 årige, hvor der også er pusleplads.

Vi har et område hvor de lidt større børn, 5 til 17 årige kan være dem selv og om aften åbnes der en verden for de 10 til 17 årige. (Se program)

Kom ned i Viggos grønne verden og få en på opleveren. Her kan du dyste med dine venner om , hvem kommer først til tops, hvem kan slå hårdeste, hvem falder først eller hvem synger bedst. Du kan også få en hammer, en sav, en pensel, eller en saks i hånden og se hvad det kan blive til, kun fantasien sætter begrænsninger.

I år har magien og illuminationen indtaget pladsen. Magiker og gøglere kommer og imponere jer med deres kunnen.

Husk at Viggos grønne verden har sin egen scene,(se program) hvor Dronning Genbrusia vil lede træningen til årets Vig dans.

Hvis i er heldige….. bum bum, så kommer Viggo på besøg.

Bliver dine forældre trætte og har brug for hvile mens du leger, er der mulighed for at de kan sætte sig ind i Viggos hundehus i de bløde sofaer hvor der er salg af kaffe og kage, der er også mulighed for at købe div. mad i Viggos foderbræt.

Betalingsformer

Billetsalg og kontanthævning

Ved hovedindgangen har du mulighed for at købe billetter og hæve penge.
I år er Dankortvognen blevet fusioneret med Billetvognen, som er placeret ved Vig Festivals hovedindgang. Hvis du skal hæve penge, er det således Billetvognen, du skal henvende dig til.
Du kan betale med dankort, Visa, MasterCard og MobilePay i alle festivalens egne barer og boder. Vi tager imod alle kort, der er godkendt af NETS.

 

Garderobe, Bad og Mobilopladning

Under festivalen er det muligt at få opbevaret overtøj, tasker og lignende mod betaling.
Vi har en bemandet garderobe, der er placeret tæt ved armbåndspåsætningen. Her kan du også få opladet din mobiltelefon.

Garderobe
Åbningstider:
Torsdag d. 6. juli kl. 14.30 – 02.30
Fredag d. 7. juli kl. 10.00 – 02.30
Lørdag d. 8. juli kl. 10.00 – 02.30
Alt der ikke er blevet afhentet ved festivalens afslutning, kan herefter afhentes på festivalens kontor på Holbækvej 16B 4560 Vig. Efter d. 1. august 2018 vil alt blive kørt til Holbæk Politi.

Mobilopladning
Det er muligt at lade sin telefon op i garderoben. Prisen er 30 kr. for en fuld opladning.

Badefaciliteter
På Camp Sydney vil det i år være muligt at tage et bad i vores vogne for 25 kr.
Derudover er Vig Hallen igen klar til, at du kan bade under festivalen.

Handicap Faciliteter

Handicaptoiletter
Du kan finde handicaptoiletter ved Store Scene, på bodgaden, ved Scene 21 og ved Handicap-campingområdet.
Ved siden af Plasterstuen er et rum, hvor man som handicappet har mulighed for at få klaret sin personlige pleje. Der er ingen hjælpere tilknyttet rummet, og man skal selv medbringe de ting, man skal bruge.

Handicap-podie
Ved Store Scene er et handicap-podie med tilhørende rampe. Podiet er udelukkende til handicappede og sikrer, at alle kan få en god festival med udsigt til den store scene.

Handicaphjælpere
Hvis du er handicappet og har et ledsagerkort, så kan din hjælper få gratis adgang til Vig Festival. Man kan dog max have én handicaphjælper pr. person. Henvend jer i armbåndspåsætningen ved ankomst.
Handicappede børn under 12 år kan ligeledes få deres ledsagere gratis med på Vig Festival. Vis ledsagerkortet i armbåndspåsætningen.
Hvis du i løbet af festivalen skal ledsages af en anden person, skal din hjælper aflevere sit armbånd i indgangen og oplyse navnet på dig, som han/hun er ledsager for. Når din nye hjælper ankommer, vil indgangen kunne se, at der allerede er afleveret et armbånd i dit navn, og det bliver dermed muligt at give den nye hjælper et armbånd på.

Handicapparkering
Området findes foran Vig Kultur- og Idrætscenter på Ravnsbjergvej. Vi henstiller til, at man ikke langtidsparkerer på de få pladser, der er. Husk at det blå handicapkort skal ligge synligt i forruden.

Handicapcamping
Har du særlige behov, er du velkommen på vores camping, som er beliggende på et særskilt område på Camp Rom. Her er der strøm til iltapparat, opladning af kørestol og lignende. Kræver blåt handicapskilt.
Pladser med strøm kræver, at din campingvogn har et godkendt 230V CEE-stik, og du skal huske selv at medbringe en 25 meters godkendt forlængerledning af gummi m/jord (3×1 H05RN).
Indkvartering: BEMÆRK! Kun indkørsel tirsdag fra kl. 16.00 – 20.00.
Pris: 1.400 kr.

Åbningstider & Parkering

Åbningstider på festivalpladsen

Onsdag d. 11. juli kl. 19.00 – 03.00. Kun HeartBeat-området er åbent.

Torsdag d. 12. juli kl. 14.00. Store Scene lukker kl. 01.00, Scene 21 kl. 02.00, HeartBeat kl. 03.00,
Hyggeriget kl. 01.00, Viggos Grønne Scene kl. 22.00 og Irish Corner kl. 01.30.

Fredag d. 13. juli kl. 10.00. Store Scene lukker kl. 01.00, Scene 21 kl. 02.00, HeartBeat kl. 03.00, Hyggeriget kl. 01.00, Viggos Grønne Scene kl. 22.00 og Irish Corner kl. 01.30.

Lørdag d. 14. juli kl. 10.00. Store Scene lukker kl. 01.00, Scene 21 kl. 02.00, HeartBeat kl. 03.00, Hyggeriget kl. 01.00, Viggos Grønne Scene kl. 22.00 og Irish Corner kl. 01.30.

Parkering
Vig Festival har et stort P-område, der ligger på Vig Parkvej. Her koster det 20 kr. for hver bil at parkere, og når man først har betalt, kan man frit køre ud og ind på p-området alle dagene under festivalen.
NYHED! I år tager vi imod både MobilePay og kontanter på Vig Parkvej.

Vi vil under hele festivalen forsøge at skabe parkeringspladser til alle, men lad bilen stå hjemme, hvis det er muligt.
Vi skal henstille vores gæster til, at der parkeres på de anviste områder.
Lyt til de anvisninger, du får af de flinke kontrollører.
Parkering er forbudt på Ravnsbjergvej, Holbækvej og på sidegader i Vig by.
Brandmyndighederne tillader ikke, at gæster overnatter på P-pladserne, så det er forbudt.
Vi henstiller til tog, festivalbus eller vores mange campingområder, der byder på forskellige muligheder alt efter præferencer.

Betalingsparkering
Der er også mulighed for at parkere tættere på festivalpladsen, hvis man ønsker det. Kun 150 m fra hovedindgangen har vi lavet parkering mod betaling. Reservation og betaling kan ske på følgende link: Her

Se kort over betalingsparkeringsplads her

Festivalbus, Tog & Taxa

Festivalbus
For at flere af vores gæster kan nyde festivalen uden at tænke over, hvem der skal køre hjem, har vi lavet en ny festivalbus-ordning, der kører ud over Ellinge Lyng og tilbage til Vig.
Find billetterne til bussen på www.ticketmaster.dk/feature/vig
Se ruteplan og pickup-punkter her

Tog
Du kan køre gratis til og fra Vig station med Odsherredsbanen imellem Holbæk og Nykøbing fra onsdag d. 11/7 til og med søndag d. 15/7 hele døgnet. Det gælder også de ekstra afgange om natten, så lad bilen stå og kom sikkert hjem. Dit armbånd eller printede festivalbillet gælder som billet til Odsherredsbanen.

Taxa
Asnæs Taxi – Tlf. 59 65 27 10
Klint Taxi – Tlf. 40 21 09 35
Nykøbing Sj. Radio-Taxi – Tlf. 59 91 41 41
Vig Taxi- og Bustrafik – Tlf. 59 31 53 20

Armbåndspåsætning

Igen i år kan du få sat armbånd på i SuperBrugsen i Vig, så du slipper for at stå i kø, når festivalen åbner.
Vi henstiller til, at alle campister får armbånd på, inden telte og vogne sættes op.

Alle over 18 år vil få et ekstra armbånd på, som giver tilladelse til køb af alkohol på festivalpladsen.

Åbningstider i SuperBrugsen for Vig Festival-armbånd
Lørdag d. 7. juli til mandag d. 9. juli: 10.00 – 18.00
Tirsdag d. 10. juli 10.00 – 15.00

NYHED! Nu kan du også få vi armbånd på hos VisitHolbæk på Ahlgade 1C, 4300 Holbæk.
Åbningstider i VisitHolbæk for Vig Festival-armbånd
Lørdag d. 7. juli, Åbningstid kommer senere.
Ret til ændringer i ovenstående forbeholdes.

Åbningstider i armbåndspåsætningen – ved indgangen til Vig Festival
Tirsdag 10/7: 17.00 – 21.00
Onsdag 11/7: 11.00 – 22.00
Torsdag 12/7: 10.00 – 24.00
Fredag 13/7: 10.00 – 24.00
Lørdag 14/7: 10.00 – 24.00
Børn, der ikke er fyldt 12 år, når de står ved indgangen til festivalen, har i følge med betalende voksen og mod forevisning af sygesikringskort, gratis adgang til festivalpladsen og campingområderne.

Festival Avis & Radio

Avis
Hver dag under festivalen udkommer festivalavisen på de forskellige pladser og campingområder.
Her får du alle de sjove historier fra gårdsdagens festival, flotte billeder af kunstnerne og spændende interviews med gæsterne. Måske du får øje på nogen, du kender?

Radio
Lyt til festivalradioen på 107,0 og 107,9 FM i samarbejde med Radio Odsherred.
God musik, underholdning, interviews og masser af konkurrencer.

Find også vores videoer med aktuelle nyheder og interviews på vores YouTube-kanal på Youtube

Uddeling af Overskud

UDDELING AF OVERSKUDUDDELING AF OVERSKUD
Vig Festival gennemføres med momsfritagelse, og derfor skal overskuddet uddeles til velgørende eller på anden måde almennyttige formål. Formålet med Vig Festival har fra starten været, at overskuddet fra festivalen overvejende skulle gå til de tre sportsforeninger, som i sin tid startede det hele.Sådan er det stadig, og en del af overskuddet deles hvert år ud til de tre moderforeninger:

1. Trundholm FC.
2. Vig Gymnastik Forening
3. Vig Idrætsforening

Derudover deltager mange andre lokale foreninger som frivillige hjælpere på festivalen, og også disse foreninger får et økonomisk tilskud, når festivalens regnskab er gjort op.

Hvert år uddeler vi også penge til fx sygdomsbekæmpelse, forebyggende børne- og ungdomsarbejde, ulandshjælp, kirkeligt arbejde og amatøridrætsarbejde.

Efter modtagelse af støttebeløb
I foreningers ansøgninger skal vedhæftes kopi af vedtægter samt udførlig og detaljeret beskrivelse af det eller de projekter, der søges penge til.

Bidragsmodtagere af større støttebeløb skal efter nærmere aftale med bestyrelsen for Vig Festival kvittere for projektstøtten med eksempelvis et oplæg på generalforsamlingen. Dette kan være et foredrag, en rapport, en indspilning, en koncert eller andet efter aftale med Vig Festival. Som bidragsyder skal Vig Festival kunne redegøre for, hvordan det tildelte beløb fremmer den lokale udvikling.

Ansøgninger modtages hele året. Festivalen afholdes i juli, og regnskabet afsluttes i oktober.
Ansøgere får skriftlig besked pr. post eller e-mail.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Vig Festival på info@vigfestival.dk.

Overskuddet må uddeles til følgende formål:
Sygdomsbekæmpelse, forebyggende børne- og ungdomsarbejde, ulandshjælp, kirkeligt arbejde og amatøridrætsarbejde.

Overskuddet må blandt andet ikke uddeles til følgende formål:
Politisk og tværpolitisk arbejde, rejselegater, turistforeningers almindelige arbejde, løbende drift af forsamlingshuse, medborgerhuse og lignende, lokalradio- og fjernsynsvirksomhed.

I 2015 har vi støttet:
Odsherred Sportsfiskerforening: Undervisningsudstyr til juniorfiskere, som skal lære om naturen, og hvordan man passer på den.Lilleborg
Den private børnehave i Vig: Hobbit-legehus på legepladsen, som man både kan lege i, sove i og klatre på.
Vig – Fremtidens Familieby: Pavillon på Peterspladsen i Vig, som kan bruges til både kræmmere, musik, teater og meget andet.
Odsherred Børnemusikfestival: Musikere tager rundt og spiller musik i uge 36 for de mindste i børnehaver, på biblioteker m.m.
Røde Kors i Nykøbing: Julekurve til familier, som har brug for lidt hjælp, samt tilskud til at sende børn på sommerlejr.
Nr. Asmindrup Friskoles støtteforening: Projektorer med tilhørende PC’er til skolen.

VIG UPCOMING
Den Rytmiske Højskole (DRH) og Vig Festival samarbejder om at give upcoming musikere chancen for at åbne Vig Festival.

Den 10. marts afholder DRH audition, hvor otte bands dyster om tre pladser til at spille på HeartBeat på Vig Festival. På aftenen vil et dommerpanel bestående af professionelle branchefolk udpege tre vindere og give alle deltagende bands feedback og tips.

Både DRH og Vig Festival brænder for musik og vil gerne bidrage til et levende musikmiljø i Danmark. Vi synes, det er vigtigt at nye musikere bringes på banen, derfor skaber vi i fællesskab en aften, hvor upcoming musikere får muligheden for at blive hørt og vise deres kunnen.

På auditiondagen vil alle bands spille en lille koncert på 15 minutter foran publikum og dommerpanel. Herefter vil dommerne sørge for, at deltagerne får en oplevelse af at blive taget seriøst som musikere og modtage professionel kritik, de kan tage med sig i deres musikalske kuffert. De tre vindende bands får en enestående mulighed for at åbne en af Danmarks store musikfestivaler.

Alle kan tilmelde sig
Tilmelding foregår ved at indsende to musikeksempler som MP3-fil eller som links til fx Soundcloud samt navn og information om bandet. På baggrund af dette udvælger dommerpanelet de otte bands. Tilmelding er åben for solokunstnere og bands fra hele landet i alle stilarter. Alle deltagere skal kunne optræde 15 minutter til audition og 45 minutter på Vig Festival, hvis man er en af de tre vindere. Udvælges du eller dit band vil du blive kontaktet af DRH.

Tilmelding foregår på email: musicmanagement.drh@gmail.com
Deadline for tilmelding: søndag d. 26. februar
Husk at komme og høre de vindende upcoming bands fra årets audition på Vig Festival onsdag den 11. juli 2018 i HeartBeat kl. 20.00.
HeartBeat åbner kl. 19.30, og der er FRI ENTRÈ, så kom endelig forbi og vær med til at give de fede bands den opmærksomhed, som de fortjener!

VINDER AF VIG UPCOMING:
2016 – 180, Øverste etage, Krystal søn
2015 – The Inn Reverse, Morten Juul, Garretts Green
2014 – WoodPecker, Blushes, Blended Brew
2013 – Harmonics, The Great Dictators, Keema
2012 – Elektroklubben, Simon Olsen og Oplevelsen, Garretts Green
2011 – Unnamed Unknown, Machine, Maggie Talks
2010 – Painted Daisies, Joshua Fit The Battle, Stereoattack

TALENTPRISEN
Opdateres i løbet af foråret 2018.
Vig Festival og Den Rytmiske Højskole samarbejder om uddeling af den årlige Talentpris på kr. 15.000 i forbindelse med Spil Dansk-dagen d. 3. november 2018
Prisen og muligheden for at spille på Vig Festival 2017 går til et nyt lovende band eller en solist hvert år. Formålet med prisen er at støtte vækstlaget i dansk rytmisk musik. Vig Festival og Den Rytmiske Højskole hilser alle genrer velkomne. Der bliver lagt vægt på, at musikerne laver deres egen musik og gerne dansksproget, men dette er ikke en forudsætning.
For at komme i betragtning til Talentprisen, skal man sende PR-materiale og to numre digitalt til Rasmus Grosell på rg@drh.dk Senest d. 4. oktober 2018.
En dommerkomite vil herefter vælge en vinder af Talentprisen.

Overrækning af pris
Prisen overrækkes til på Spil Dansk Dagen torsdag d. 3. november på Den Rytmiske Højskole.
Det forventes, at vinderen møder personligt op på dagen og modtager prisen, og ligeledes forventes det, at vinderen giver en mindre optræden i forbindelse med overrækkelse af prisen.
Den Rytmiske Højskole stiller bag-gear, anlæg og lydmand til rådighed på dagen.

Tidligere vindere af Talentprisen

Talentprisen har været uddelt siden 2004, og de tidligere modtagere er:

2017 Mathias Winther
2016 Collider
2015 We at Sea
2014 Jonah Blacksmith
2013 Milford
2012 Simon Olsen og Oplevelsen
2011 Dangers Of The Sea
2010 Anna Bukh
2009 Avalyn
2008 Ave
2007 Tim Bostrøm Band
2006 My Getaway In Audio
2005 Anders Ladegaard
2004 Adaptive

SPORTSLEGAT
I oktober 2012 oprettede Vig Festival et legat, der hedder ”Vig Festivals Sportslegat”. Det har til formål at støtte unge fra Odsherred, som ønsker at dygtiggøre sig inden for deres sportsgren.
Legatet skal betragtes som en tilskyndelse og støtte for den unge til at fokusere på den valgte sportsgren, da det kan medføre særlige udgifter til transport og ophold, ligesom tidsforbruget ved træning og udøvelse af den pågældende sportsgren kan gøre det svært at have et fritidsjob.
Legatet skal ligeledes fungere som anerkendelse af unge, der gør en ekstra indsats for at dygtiggøre sig inden for sport og derved kan fremstå som rollemodel for andre unge, samt virke som en god repræsentant for de unge i Odsherred kommune.
Støttebeløb
Der kan hvert år uddeles op til kr. 15.000 fra overskuddet på Vig Festival. Legatet udloddes kun, hvis festivalens regnskab viser et positivt resultat.

Hvem kan søge?
Unge, der som udgangspunkt har folkeregisteradresse i, eller som har stærk tilknytning til, Odsherred kommune. For eksempel kan folkeregisteradressen være flyttet fra Odsherred kommune til en given højskole, sportscollege, kollegium eller lignende på grund af den valgte uddannelse eller sportsgren.

Tildelingskriterier
Der vil ved tildeling blive lagt vægt på bl.a. følgende kriterier:
– Den unges alder (u. 25 år)
– Den unges tilknytning til Odsherred
– Den unges valg af uddannelse
– Den unges evt. tilknytning til Vig Festival (gæst/hjælper/hjælperbarn)
– Nye ansøgere vil blive prioriteret frem for ansøgere, der tidligere har opnået støtte
Ansøgning og ansøgningsfrist
Motiveret ansøgning fremsendes til Vig Festival. Ansøgningen må maksimalt fylde én A4 side, men gerne med vedlagt budget, bilag eller evt. kreativ fremstilling af den valgte uddannelse/sportstype eller lignende.

Legatet kan ansøges én gang om året, senest d. 1. juli.
Ansøgninger behandles i løbet af august måned, således at ansøgerne har svar inden d. 1. september. Bestyrelsen for Vig Festival afgør, hvilke ansøgninger der skal imødekommes.
Bestyrelsen for Vig Festival kan vælge at træffe afgørelsen i samarbejde med andre foreninger, erhvervsdrivende, Odsherred kommune eller øvrige samarbejdspartnere, hvis dette skønnes fordelagtigt.