Inge og Johns guldbryllup

Foto: Claus Starup

Hjælperne Inge og John Christiansen følges stadig ad efter 50 års ægteskab. Ægteparret er trofaste Vig- gængere, så stor guldbryllupsfest søndag for 70 mennesker afholder dem ikke fra at blive til den bitre ende lørdag aften.
Skrevet af: Julie Lykke-Nedergaard
Grønhavehuset i Nykøbing var stedet, hvor John og Inge havde deres første dans. På søndag er det nu 50 år siden.

Den fælles kærlighed til musikken, fællesskabet på Vig og hinanden har lokket parret til festivalen år efter år. Inge har været frivillig i 10 år i Den Gode Smag og John i 15 år i Hawaii baren. Boderne er naboer, så turtelduerne er aldrig langt fra hinanden.
”Vi har ikke ens arbejdsskema, men vi snakker alligevel hele tiden. Så kommer vi og køber sandwich og øl hos hinanden, når den anden har vagt.”
Det er Inges badmintonklub, der har givet hende mulighed for at arbejde hos Den Gode Smag.
”For 15 år siden da John var frivillig, kom jeg som gæst og købte også øl hos ham. Da badmintonklubben så for 10 år siden talte om at få en bod på festivallen, var jeg selvfølgelig meget med på det!”

Udover ægteparret finder man to af ægteparrets døtre, deres to svigersønner, et barnebarn, tre niecer og Inges søster i Hawaii bar og Den Gode Smag. Hele familien kommer hvert år og barnebarnet Emilie var kun 14 dage gammel, da hun havde sin Vig festivals debut.
Normalt fejrer Inge og John deres bryllupsdag med middag. Men i år skal masser af venner samles, selvom det kræver en ekstra indsats, nu hvor rub og stub af slægtninge steger bøffer og langer øl over disken til Vigs glade festivals gæster.

”Vi arbejder til klokken 20.00 på lørdag, og nogle fra familien kommer nok først i seng klokken 4. Vi har venner, som hjælper os lørdag, når vi er kommet hjem fra Vig med at gøre alt klar til næste dags fest i forsamlingshuset.”

Der kommer ikke til at blive sovet længe søndag hjemme hos det aktive guldbryllups par. Gæsterne kommer først klokken 15.00, for 70 mennesker til den traditionelle fest tidligt søndag morgen er alligevel at stramme arbejdsbæltet for hårdt. Inge tilføjer dog at: hele familien dog selvfølgelig kommer til morgenkaffe.

Kærligheden til hinanden varer ved, og i fremtiden kan du også blive ved med at møde Inge, John og resten af den glade frivillig familie i Hawaii bar og Den Gode Smag:
”Så længe vi kan, kommer vi!”

[billedtekst: Guldbryllup parret ses her i Den Gode Smag med deres barnebarn, deres to døtre og deres to svigersønner]