12. 13. 14. Juli 2018

12. 13. 14. Juli 2018

Kunstnere

Dette er den foreløbige oversigt over kunstnere til Vig Festival 2018.
Tryk på de forskellige kunstnere for at læse mere.

Michael Falch

ELEKTRISK SOMMER 2018
Med sin medvirken i dette års udgave af Toppen af Poppen og med ungdomserindringerne ’Til grænsen’, som Gyldendal udsendte i oktober, har Michael Falch nu lige så meget gang i karrieren som i sin vilde ungdom i MALURT tilbage i 80´erne. Han har lagt det succesrige eventyr med KrebsFalch bag sig, og med blikket rettet mod sommeren 2018 skruer Michael Falch nu op for energien i eget navn omgivet af DÉT BAND, der regnes for ét af landets absolut stærkeste rockbands.
Alle siger det: Michael Falch har aldrig været bedre! Den garvede rocksanger har over det seneste årti oplevet en enestående kreativ opblomstring. Han er uhyre bevidst om, at rusten aldrig sover, og igen og igen udfordrer han sin lyd og bliver dermed aldrig kun ’én fra gamle dage’. Hans seneste skamroste og prisbelønnede album, ’Pludselig Alting Samtidig’ bevægede sig ud i en meget moderne sound, og også et yngre publikum opdager veteranen Michael Falch i disse år.
Michael Falch, der engang var frontmand i MALURT, Bodil-belønnet skuespiller fra Dan Turéll-filmene og retsmediciner i ”Rejseholdet”, er blevet 61 år gammel. Men ingen, der har oplevet ham på det seneste, er i tvivl om, at han netop i disse år når nye højder i sin live-optræden. Det er et gnistrende og vitalt rockshow, man oplever – med alle de klassiske Falch-sange som ”Mød mig i mørket”, ”I et land uden høje bjerge”, ”Superlove”, ”Ud af mørket” og ”Den eneste i verden”, der via Toppen af Poppen nu er blevet et hit én gang til.
Med sig i bandet har Michael Falch sin sparringspartner gennem de sidste 12 år, guitaristen Lars Skjærbæk, svigersønnen Christoffer Møller på tangenter, den karismatiske scenemand og bassist Troels Skjærbæk samt den internationalt anerkendte århusianske trommeslager Peter Dombernowsky.
Om MICHAEL FALCH & DÉT BAND live skrev BT i en 6-stjernet anmeldelse: “Falch har aldrig været bedre. Hans karriere er løbet over nu fem årtier. Det er lige ud beundringsværdigt, at han efter så mange år kan blive ved med at forny og udfordre sig selv og sit publikum og give en koncert, hvor gamle stenaldersange går hånd i hånd med nye, forrygende smukke og håbefulde numre.”
Yderligere info: www.falch.dk / www.facebook.com/Falchmichael
KAIKA MUSIC

Magtens Korridorer

I 2005 udsendte Magtens Korridorer albummet ‘Friværdi’, og da startede det, der skulle blive et rockeventyr. Med enorm succes indtog de fem herrer folkets hjerter med en række sange der ramte hverdagen og gjorde den til en fest. Anmelderne anvendte ord som ‘Magtdemonstration’ og ‘Dansk Rocks Nye Magthavere’. Siden har fulgt fire yderligere original-albums samt en opsamlingsudgivelse med de største hits.

Bandet har turneret intensivt gennem alle årene, og er nu etableret massivt på den danske livescene. De har besøgt danske klubber og festivaler mange gange og med et til stadighed større og større publikum. Måske fordi koncerterne altid ender som én stor fest med et band, der tager sit publikum i hånden, og giver det et pusterum fra hverdagen.

 

Nyt album ud til februar 2018

Magtens Korridorer udgiver nyt album til februar 2018. Allerede nu er singlerne ‘ALKOHOL’ og radiohittet  ‘I DYBET’ ude som forløbere for albummet og har spillet sig ind på koncertsættet. En sætliste der også altid indeholder masser af de store hits bandet har leveret gennem årene.

 

MAGTENS KORRIDORER:

 • Johan Olsen, sang
 • Niklas Schneidermann, guitar, sang
 • Rasmus Kern, guitar, keys, sang
 • Terkel Møhl, bas
 • Anders Ramhede, trommer

 

DISKOGRAFI:

 • Friværdi (2005)
 • Det Krøllede Håb (2007)
 • Milan Allé (2009)
 • Imperiet Falder (2011)
 • Spil Noget Vi Kender! – de største hits (2012)
 • Før Alting Bliver Nat (2014)

BRØDRENE OLSEN

Jørgen Olsen (født den 15. marts 1950) og Niels “Noller” Olsen (født 13. april 1954) stammer fra Odense. De flyttede med deres forældre til København, og allerede da de var henholdsvis 12 og 8 år, startede de bandet “The Kids” med Morten og Niels Thybo.

I 1965 var de opvarmningsband for “The Kinks”, da de besøgte Danmark. I 1967 optrådte The Kids med to numre i filmen “Masser Af Pigtråd”. Det samme år vandt gruppen en pigtrådskonkurrence i Forum (København).

I 1970 var gruppen kendt som “Olsen” og udskiftede flere gange medlemmer. På et tidspunkt spillede Erik Stephensen guitar i bandet, – han er nu bedre kendt som TV-direktør/journalist. På dette tidspunkt skrev Jørgen Olsen de fleste af gruppens sange.

I begyndelsen af 1971 gik både Jørgen og Noller til optagelses-prøverne på hippie musicalen “Hair”. De fik begge roller. Jørgen havde en af hovedrollerne, og da LP’en fra musicalen blev udsendt, kunne man høre ham på fem af sangene, ligesom han sammen med Eddie Skoller udsendte titelsangen på dansk.
Begge brødre fik stor succes i musicalens opsætning, og efter “Hair” kontaktede de forskellige managers og pladeselskaber for at præsentere deres egne sange og kompositioner. Materialet var så godt, at Brødrene Olsen indspillede deres første album “Olsen” i London sammen med Peter Knight’s Orchestra.

Pladen udkom i midten af 1972 og var deres første plade herhjemme, der solgte mere end 100.000 eksemplarer (alle sangene var på engelsk). Brødrene Olsen blev pludselig nogle af de største idoler, man havde set i Danmark.

Duoen spillede mange steder i Europa, bl.a. til en stor koncert i Tivoli i København og på “Knokke” i Belgien. To singler blev udsendt fra deres debutalbum: “Angelina” (det er stadig deres kendingsmelodi) og “Jimmy Loves Me” – Begge var med i toppen af hitlisterne i Danmark.

I 1973 var der plakater af Brødrene Olsen på væggene i ungpige værelser landet over. Duoen arbejdede meget hårdt; de spillede på festivaler, var med i TV-udsendelser og radioprogrammer herhjemme, spillede i Schweiz på Montreaux, i Tyskland på Rostock og Sopot i Polen.

I 1973 udsendte de to singler “Vienna Express” og titelmelodien til deres nye album “For What We Are”. Efter drengene havde udsendt singlen “My Sweet Baby”, forsøgte de at komme ud over det rent poppede, og i 1974 udsendte de LP’en “For The Children Of The World” i samarbejde med UNICEF. Det år kunne man se Brødrene Olsen på scenen i Japan på “World Popular Music Festival” og mange andre steder verden rundt.
I 1975 kom der kun en single: “Kodachrome”/”Den Dag Det Skete”. “B” siden var for mange mennesker det første dansksprogede nummer, de hørte med Brødrene Olsen. Efter et års pause, hvor mange af deres fans var bange for, at brødrene havde glemt dem, vendte Olsen Brothers (sådan var de kendt i udlandet) tilbage med en masse nye udgivelser; to LP’er “Back On The Track” og “You’re The One” samt seks spændende singler: “Only Lies”, “Crack Brain Madonna”, “Music Is My Only Friend”, “You’re The One”, “King Of Rock ‘N’ Roll” og “I Just Saw An Angel”.

I slutningen af 1977 var Brødrene Olsen 100% back on track… Igen var de et stort hit i Japan på “The World Popular Music Festival”. 1978 var et mere roligt år for duoen. De udsendte en ny single “San Francisco”/”Marie” (hun var meget populær i familien Olsen). Singlen var det første nummer på dansk, brødrene udsendte som en “A” side, og efter “San Francisco’s” succes i Det Danske Melodi Grand Prix blev det en af deres mest solgte plader nogensinde. Fra da af var Olsen pladerne lidt mere “Dansk Toppen” venlige. “Dans, Dans, Dans” var deres nye LP i 1979. Titelmelodien blev udsendt som en single og både album og single blev på “best sellers” listen i lang tid det år.

1970’erne var en rigtig god periode for Brødrene Olsen.I 1980 var deres eneste nye plade hitsinglen “Laila”, og efter 12 måneders pause var duoen tilbage med ny energi i 1982. Deres nye singler “Marie, Marie” (hun var tilbage igen)/ “Feels Like I’m Crazy” (#21 i Tyskland) og “Louise” var ikke kun nogle af deres største hits i Danmark dette år, de var også en stor succes i Tyskland. Singlen “Neon Madonna” var deres længe ventede nye plade i 1984. Igen fik brødrene en enorm succes herhjemme og i Tyskland. Singlen “Rejsen Til Solen”/”The Game Is Over” blev udsendt i Danmark i 1985. I Tyskland var “The Game Is Over” “A” siden, som også blev et stort hit for dem.
Igennem 70’erne og 80’erne var deres numre, specielt “Marie Marie”, på næsten 2 millioner solgte plader i Tyskland. I 1986 deltog de igen i Det Danske Melodi Grand Prix med nummeret “Fællessang I Parken”, der blev udsendt som single med “Rejsen Til Solen” som “B”-side.

I 1987 udkom et konceptalbum med titlen “Rockstalgi”, hvor Brødrene Olsen indspillede nye versioner af deres favorit klassikere fra 60’erne (lidt ligesom David Bowie’s “Pinups” LP), som bl.a. indeholdt “I Saw Her Standing There”, “If You Gotta Go, Go Now” og “Hello Mary Lou”. Albummet var en stor succes og alene i Danmark solgte de over 25.000 eksemplarer.

I 1989 arbejdede Jørgen Olsen alene og deltog i Det Danske Melodi Grand Prix med solosangen “Fugle”. Jørgen udsendte sin første solo LP “Det Stille Ocean” i 1990 og optrådte igen solo i Det Danske Melodi Grand Prix – denne gang med sangen “Berlin”. I alt har Brødrene Olsen deltaget i denne konkurrence syv gange, hvoraf de to var med Jørgen Olsen som soloartist.

I 90’erne har Brødrene Olsen i perioder holdt pauser og koncentreret sig mere om deres daglige arbejde – de er begge pædagoger. Men i 1994 var vores to helte plade aktuelle igen med deres nye selskab CMC. De optog en opsamlings LP, “Greatest and Latest”, med mange af deres mest kendte hits og nogle helt nye sange. Fra den kom hit singlen “Flyvende Sommer”. Det var faktisk deres første nye single i næsten ti år – både album og single var en kæmpe succes. Brødrene havde igen travlt. De spillede live og forberedte et talk show på fjernsyn med dem selv som værter og med mange danske berømtheder og stjerner som gæster.
En legende af dansk pop og rock fortsætter med denne nye “The HitStory Of Brødrene Olsen” i 1999. Og hithistorien fortsætter, for ikke alene vandt brødrene det danske Melodi Grand Prix med det smukke hit “Smuk Som Et Stjerneskud”, men for første gang i 37 år vandt de den internationale sejr hjem til Danmark.

Brødrene fortryllede såvel jury som publikum med et fantastisk sceneshow og fremførelse af sangen i sin engelske version – “Fly On The Wings Of Love”. Under hele pointgivningen lå Danmark suverænt i toppen, og ingen andre lande kunne forhindre brødrene i at flyve guldsejren hjem til Danmark.
Efter Melodi Grand Prix sejren fulgte et år med travlhed for Jørgen og Noller. “Smuk som et stjerneskud” blev et kæmpehit i hele Europa, men de fandt dog tid til i 2001, at indspille albummet, der absolut var en værdig opfølger til “Fly On The Wings Of Love”.

Walk Right Back bestod udelukkende af nyskrevne sange. Titelnummeret blev fremført af brødrene ved det europæiske Melodi Grand Prix, som Danmark – takket være brødrenes sejr – var vært for i år 2001. Publikum tog flot imod det nye udspil, der også fik megen airplay på landets radioer.

Efter endnu en tid med fuld fart på, valgte Jørgen og Noller efter udgivelsen af ”Walk Right Back” at bruge resten af 2001 på at slappe af med familien, før de i begyndelsen af 2002 påbegyndte indspilningen af albummet ”Songs”, der udkom 5. august 2002.

”Songs” var for Jørgen og Noller i høj grad en gammel drengedrøm, de fik udlevet. De indsang deres versioner af en stribe sange fra deres ungdom. I flæng kan nævnes ”Love Grows” (Where My Rosemary Goes”, som Edison Lighthouse havde et stort hit med, ”Cecilia”, ”Mr. Tambourine Man”, ”Daydream Believer”, ”No Milk Today” og mange, mange flere. Alle sammen hits, som de ville ønske, de selv havde skrevet. Cd’en, som blev indspillet med et live-orkester bestående af nogle af Danmarks bedste musikere (Poul Halberg, guitar – Jette Schandorf, bas – Olle Nyberg, Piano – Jan Sivertsen, trommer og Jacob Andersen på percussion) blev en enorm succes. Ikke kun i Danmark, men også Norge og Sverige.

Samme år imødekom Brødrene Olsen den store efterspørgelse, de havde oplevet fra Tysklands side. Populariteten blev honoreret med et særligt album, helt specielt til Tyskland: Brødrene Olsen oversat til tysk på albummet ”Weil Nur Die Liebe Zählt”.

En succes som ”Songs” kan man ikke sidde overhørig – og det var helt oplagt for brødrene at lave en opfølger, som ganske naturligt kom til at hedde ”More Songs” og blev udgivet i 2003. Samme stil og atmosfære kendetegnede dette album, som ikke alene blev udgivet på cd, men også på cd inklusiv bonus-DVD. ”Songs” og ”More Songs” er alene i Danmark solgt i 120.000 eksemplarer.

Her slutter historien indtil videre, mens brødrene i skrivende stund lægger sidste hånd på det første studiealbum siden ”Walk Right Back”. Albummet ”Our New Songs”, med helt nye Olsen-hits, udgives 28. februar 2005.
2005 kan Brødrene Olsen fejre 40 års jubilæum – og ikke nok med det. Jørgen og Noller er sammen med 13 andre tidligere Grand Prix-deltagere blevet stemt ind i den store 50-års Congratulations jubilæumsfest, der afholdes i Forum i København den 22. oktober.

Her har Brødrenes vindersang fra Stockholm 2000 ”Fly On The Wings Of Love” chancen for at blive kåret som den bedste Grand Prix-sang nogensinde!

I disse anledninger har Brødrene Olsen valgt at udgive et nyt fremragende jubilæumsalbum – ”Celebration” – der indeholder de mest populære numre fra en imponerende karriere. Albummet udkommer den 17. oktober 2005.
I 2008 udgiver Brøderne Olsen Albummet ” Respect ” et Album bestående af mange store internationale klassikere som har fuldt Brøderne Olsen igennem hele deres karriere som de altid har haft rigtig stor respekt for bl.a. ” Look Up Look Down ” hvor de var så heldige at Sir Cliff Richard var i studio med Brøderne Olsen for at lave denne sang til et duet mellem dem og ham.

2010 udgiver Brøderne Olsen ” Wings Of Eurovision ” fordi de meget gerne vil hylde nogen af de fantastiske Eurovision sange gennem tiden bl.a. ”Halleluja” den lavede de som duet med Lill Babs – Ein Bisschen Frieden som duet med Nicole og ”Non So Che Darei” som duet med Alan Sorrenti og mange flere…
2011 udgiver Brøderne Olsen Albummet ”Hits” efter at Brøderne Olsen Deltager i TV2 succes serie ” Toppen Af Poppen ” – Var tiden nu blevet til at Brøderne Olsen udgiver nogen af deres nyere største hits som bl.a. ”Walk Rightt Back”- ” Little Yellow Radio” – ” Go East Go West” – “ Fly On The Wings Of Love “ og mange flere…
2013 udkommer Brøderne Olsens nyeste album “ Brothers To Brothers” , som blev indspillet i Nashville med nogle af de bedste musikere fra USA . Albummet indeholder brødrenes hyldest til nogle af de største “brødrepar” indenfor musikkens verden , – ved at indspille deres hits i brødrenes version .

2015 , i marts fejrede Eurovision Song Contest deres 60 års jubilæum med en BBC -koncert fra London kaldet EUROVISION GREATEST HITS , her var brødrene (naturligvis) blandt de få udvalgte !

2015 , i september fejrede brødrene deres 50 års jubilæum og kunne se tilbage på et samlet pladesalg af intet mindre end 11 millioner enheder ! Jubilæet blev foreviget af TV2 Charlie med en udsolgt jubilæumskoncert fra Parken i København . Under denne koncert kom der lykønsknings-hilsner fra notabiliteter som Sir Cliff Richard , Björn Ulveaus (ABBA) , samt flere danske top-navne !

Karl William

Karl William vandt i 2015 P3’s Talentpris og har i raketfart vist sit værd og opnået anerkendelse i den danske musikbranche. Anerkendelsen kom allerede til udtryk, da Karl i oktober 2016 vandt P3 Guld’s hovedpris og hittede på radioen med Ugens Uundgåelige ’Alt Er Fint’ og ’Blind Igen’ & ’Forstenet’ som blev skrevet i samarbejde med Peter Sommer og produceret af Andreas Sommer.
I 2017 kunne han opleves i Toppen Af Poppen sammen med blandt andre Michael Falch & Søren Huss.
Eftertænksomhed og ærlighed er nøgleord, som fylder meget i Karl Williams musiske univers. Med sine elektroniske sjælesange og flerfarvede følelser, træder han ind i hverdagens dilemmaer, hvor værdikampe og opgør med livsanskuelser kommer stærkt til udtryk.
Live har Karl William et særdeles velspillende band med bestående af Carl Barsk, Mathias Lion, Frederik Carstens, Tais & Emil Istid, der alle har været en grundpille i live udtrykket hos Karl William siden starten af hans karriere.

Martin Jensen

Dansk DJ er den 30. mest afspillede artist i verden på Spotify
Martin Jensen har præsteret det, som ingen anden dansk DJ har præsteret i 7 år – at komme
på indflydelsesrige DJ Mag’s top 100 over verdens bedste DJ’s. Hans nyeste single ’Solo
Dance’, der udkom d.4 november er netop gået ind i top 30 på spotifys globale hitliste,
og det gør altså den forholdsvis ukendte dansker til nummer 30
over mest afspillede artist i hele verden.
De seneste 10 år – hele Spotifys levetid – er Lukas Graham og Mø de eneste danske
artister, der er kommet med i den eksklusive top 30-klub.
I forbindelse med annonceringen af hans plads på DJ Mag listen i november,
sagde den 25-årige dansker.

“Det er jo det største, man kan komme med på som DJ. Det er lige så fedt som at
komme på hitlisten i USA eller England,” siger den 25-årige silkeborgenser,
der strøg ind på listen som nummer 82. Og nu er Martin så rent faktisk på hitlisten globalt.

Martin Jensen havde engang en drøm at være lysmester og lave lys til de kunstnere,
der stod på scenen. Nu er han selv havnet i spotlyset.
En lille håndfuld af singler har nemlig siden begyndelsen af 2015 katapulteret ham
mod toppen i en verden, hvor hits er den vigtigste faktor. Og det passer Martin
Jensen godt.

“Jeg tænder selv på den catchy sang med en melodi, jeg ikke kan få ud af hovedet.
Og det er den musik, jeg selv stræber efter at lave,” siger Martin Jensen.

Den 4. november udkom hans seneste single ‘Solo Dance’
hvor han igen har benyttet sig af de sociale medier, han så dygtigt har
brugt siden det virale gennembrud med den Cristiano Ronaldosamplende
‘Si’ fra i fjor. Vokalen på ‘Solo Dance’ bliver leveret af en ukendt sangerinde,
han har fundet ved hjælp af sit hold, taget kontakt til og fået med i studiet.
Men på én betingelse.
“Hun vil være anonym, og det holder vi fast i,” siger Martin Jensen
og forklarer om sangen: “Den handler om, at man gerne vil gå i byen
uden at skulle score, men bare for at danse, og at det har været en god nat,
hvis man har fået danset igennem,” siger Martin Jensen.
Og man må sige, at der bliver danset igennem til ’Solo Dance’
lige nu er nummeret det 39. mest afspillede nummer på
Spotify i hele verden.

Rasmus Seebach

Til sommer kan publikum glæde sig til også at høre sange fra det længeventede album ’Før Vi Mødte Dig’ der udkom d. 24. November 2017.

Det nye album bliver opfølgeren til albummet ’Verden Ka’ Vente’ – et album der i dag har solgt 7 gange platin, og som dermed følger i sporet af hans tidligere udgivelser der sammenlagt tæller mere end 700.000 solgte eksemplarer. For Rasmus kan succes dog hverken måles i priser eller salgstal – den ægte magi skabes nemlig sammen med publikum og fansene:

”Det er jo den ultimative forløsning for mig at komme ud og spille live – at komme ud og se sangene leve, se publikum i øjnene og høre dem synge med, overgår alt. Det er her musikken kan leve, og det er i sidste ende for disse mennesker jeg laver musikken”

På trods af, at Rasmus blot har 7-8 år på bagen som live-artist er hans koncerter allerede kendt for at være på allerhøjeste niveau, både kvalitative og spektakulære koncerter, der både hyldes af fans, publikum og anmeldere.

Thomas Helmig

“Thomas Helmig triumferede på Northside” 5/6 politiken

“Seks stjerner til Thomas Helmig på Northside. Den lokale popstjerne gav en regulær comeback-koncert på Northside, hvor alt klappede. Ikke mindst publikum.” jyllandsposten 6/6

“Helmig på hjemmebane – En uforglemmelig oplevelse. Gigantisk fællessang. Publikum og Helmig i fantastisk symbiose” 6/6 lokalavisen aarhus

“Rygtet fra Aarhus talte sandt. Thomas Helmig har muligvis aldrig været bedre. Den her koncert glemmer Tinderbox ikke foreløbigt. En regulær masterclass i showmanship.” fyens 6/6

“Helmig fortsætter sit triumftog: Overbevisende soulfejring på Tinderbox” bt 5/6

“Han gjorde det igen: Hvidglødende Helmig på Tinderbox” 5/6 aarhus stiftstidende

“Helmig hittede i semi-hipsterland” 4/6 gaffa

“Thomas Helmig leverede euforisk folkefest på NorthSide” 5/6 soundvenue

“Thomas Helmig samlede Northside til forløsende folkefest” 5/6 berlingske

“‘Fejlen’ Helmig indtog NorthSide”  5/6 bt

“Aarhus-sangeren gav publikum, hvad de kom efter. Og mere til. Helmigs debut på Northside var en fest uden lige”  5/6 aarhus stiftstidende

Ikke bare et rekordstort publikum havde en fest på årets Northside og Tinderbox festivaler, også anmelderne var begejstret (helt ærligt, 5 ud af 6 stjerner i Soundvenue, dén havde vi ikke set komme 🙂

I marts giver han fire koncerter I Odense, København og Aarhus, koncerter der med ialt 21.000 billetter solgte ud på under en uge.

Det er 4 år siden han sidst var ude og spille indendørs med sit band, en periode han bl.a. har brugt på at tage landet rundt med sit første soloshow “Mutters Alene”.

Med Claes Antonsen, Jacob Andersen, Christian Douglas, Poul Reimann, Søren Runge og Emil Falk bag sig, bliver næste skridt at drage landet rundt på sommertur, en tur der starter i slutningen af maj og fortsætter indtil starten af september.

Et godt gæt er at koncerterne vil byde på såvel nye sange, såvel som en stribe klassikere 😉

Hugo Helmig

HUGO HELMIG LIGGER I TOP PÅ DANSK RADIO OG ANNONCERER SAMTIDIG STOR DANMARKSTURNÈ

Det er gået stærkt for den unge Hugo Helmig. Alle kan efterhånden synge med på hitsinglen ’Please Don’t Lie’, som ligger i top af den danske airplay chart og er blevet streamet over 6 mio. gange. Samtidig er det 19-årige talent nu klar med en omfattende turné, hvor han besøger 22 byer landet over.

Hugo Helmig har netop spillet sine første udsolgte debutkoncerter med stor succes. Nu glæder han sig til at komme ud i hele landet og møde publikum live, når han i november besøger København og Aarhus og fortsætter turen rundt i 20 forskellige byer i starten af det nye år. Til koncerterne har Hugo Helmig samlet et ungt hold af talentfulde musikere, som spiller op til popfest tilsat soulede, funky og blues-inspirerede toner.

Hugo Helmig, der på rekordtid og med bare en enkelt single har gjort kometkarriere på den danske musikscene, siger selv:

”Det var en stor oplevelse at være ude og spille, så nu har jeg bare fået endnu mere blod på tanden. Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme rundt i landet og spille min musik sammen med drengene. Vi lover at det bliver en fest”

Til den totalt udsolgte debutkoncert i Aarhus kvitterede Gaffa med 4 stjerner og skriver blandt andet: ”Samlet set må man sige, at den unge sanger har styr på sagerne. Ingen tvivl om, at han har flair for at skrive gode popnumre, men han har også styr på at sammensætte en sætliste, der mixer up tempo og sjælere”.

Hugo Helmig henter sin musikalske inspiration fra store singer-songwritere som John Mayer og Ed Sheeran. Første singlen ’Please Don’t Lie’ er en veloplagt popsang om at skrue lidt ned for selviscenesættelsen på de sociale medier og slippe sig selv fri. Hugo udtaler selv:

” Vi ønsker alle at vise os som perfekte på de sociale medier, men det er der jo ingen, der er. Det er ærgerligt, at det er blevet normen, at vi skal fremstille os selv på denne her overmenneskelige måde. ’Please Don’t Lie’ er en kærlig opsang til os alle – inklusiv mig selv.”

 

KESI

Kesi: Man taber altid, hvis man vil være som de andre
Rapperen fra B.O.C.-crewet har været på toppen af den bølge, der siden 2011 har defineret dansk hiphop. Men i 2017 er Kesi på sin helt egen ting.

Kesi er stadig kun 25 år gammel. Det er måske værd at huske, når man taler om en rapper, der har været en prægende del af det danske hiphop-landskab, siden han i 2011 slog igennem som del af den såkaldte grime-bølge. Det var dengang Kesi og rappere som Gilli, Kidd, Ukendt Kunstner (dengang under navnet Skørmand) og TopGunn vendte dansk hiphop på hovedet.

Siden har Kesi udgivet to studiealbum, et mixtape, samlet millioner af streams på singler som ’Søvnløs’, ’Dumme Penge’ og senest sange som ’God Dag’, ’Consigliere’ ’Mamacita’, ’Designer’ og ’Op’. Der har endda været en DR-serie i fire afsnit om ham (’Kesi 22 år’). Kesi er blevet rost til skyerne, men også blevet afskrevet, da nogle projekter ikke fik den varmeste modtagelse. Nu har han været rap-stjerne en fjerdedel af sit liv. Så hvem er Kesi i 2017?

”Jeg tror, at de fleste folk tænker, at de er nødt til at ændre deres stil, og lyde mere som de andre, hvis de vil have succes”, siger Kesi. ”Men jeg har altid haft det modsat. Jeg har altid tænkt, at jo mere kritik jeg fik, jo mere måtte jeg udvikle min egen individuelle stil, og skille mig ud. Man taber altid, hvis man prøver at være mere som de andre.”

Dét svar definerer måske Kesi anno 2017 meget godt: Kesi er gået all in på Kesi. Da alle rappere lavede benhård ghetto-rap i 2015, lavede Kesi klub-hittet ’Søvnløs’. Nu, hvor afrobeat-bølgen er tidsåndens foretrukne stilretning, udgiver Kesi singler som ’Op’, et klassisk hiphop-track, der er skarpt nok til gaden, men catchy nok til radioen. Hvorfor ikke lave afrobeat, når så mange andre gør?

”Det er ikke min ting” svarer Kesi simpelt men rammende. ”Jeg har været med til sessions, hvor den slags ting blev lavet, som Gillis ’Habibi Aiwa’. Men jeg har altid følt, det var vigtigt at blive inden for sit felt, og lade tingene ske på en organisk måde.”

Her er vi tilbage ved det indledende spørgsmål: Hvad er Kesis felt præcis? Han er ikke grime-talentet fra debuten ’Bomber Over Centrum’, eller den Drake-inspirerede storby-poet fra ’Ung Hertug’, mixtapet han lavede med Jens Ole McCoy fra Ukendt Kunstner. Og han er ikke nødvendigvis den kreditkort-svingende natklub-spiller fra ’Søvnløs’. Eller snarere – der er måske dele af alle de personligheder i den Kesi, vi møder i dag. Men han er ikke længere så nem at sætte i bås. Han er ikke længere del af én klart definerbar bølge. Han er – som han selv ville sige – på sin egen ting.

Dén nye målrettethed har resulteret i 5 tracks på et halvt år i 2017. 5 tracks der alle sammen er fløjet direkte ind i top 10, flere af dem er gået nummer 1, og som tilsammen har 20 millioner afspilninger på Spotify og samtidig er blevet spillet massivt på både de kommercielle og ikke-kommercielle radiostationer. Derudover var Kesi nomineret til hovedprisen til årets P3 Guld, samt årets danske solist og årets danske udgivelse ved DMA 2017. Alligevel sidder man med følelsen af, at Kesi først lige er begyndt.

Han er jo stadig kun 25 år.

Nik & Jay

NIK & JAY SPILLER

SOMMER TOUR 2018

PDH Music A/S · Dag Hammarskjölds Allé 42 G · DK-2100 København Ø ·
Telefon +45 33 11 22 00 · Email info@pdh.dk

PRESSEMEDDELELSE

København Ø, den 1. november 2017
De smider den ene hit single efter den anden, som hver gang er noget helt nyt og anderledes,
og som samtidig nærmest folder sig ud som en ny signatur lyd for Nik & Jay.
Det er ærligt, det er jordnært og det rammer lige i hjertekuglen og man bliver indfanget,
bevæget og glad. Senest er det.

’Linje H’

der i al sin enkelhed er Nik & Jay, som danskerne aldrig har hørt dem før.
Helt tæt på, akustisk og alligevel fuld af

”flere metaforer og ord der fanger, på et gyldent sprødt flow, li’som
go’e croissanter”, som Nik rapper i andet vers.

2017 har på mange måder været Nik & Jay’s år. Højdepunkterne tæller bl.a. et totalt udsolgt
Royal Arena i foråret og en sommertour der blev sendt afsted med singlen

’Hele Vejen’

– sommerens mest spillede danske radiohit – som kulminerede i en publikumsrekord af en
koncert af ren kærlighed på årets Smukfest.

Sommer Tour 2018 er derfor en realitet.

Scarlet Pleasure

I efteråret, kunne man følge med i dokumentar-serien, ’Vi Er Scarlet Pleasure’ – et personligt tilbageblik, på bandets helt store gennembrud i 2016.

Nu er Scarlet Pleasure endelig tilbage med nyt, og den første single i mere end et år! Og selvom at sangen hedder ’Deja-vu’, så er der langt fra tale om noget man har oplevet eller hørt før, fra den hyper-produktive og ambitiøse danske trio. ’Deja-vu’, byder nemlig på et Scarlet Pleasure, som har taget den helt til kanten, sprunget ud i det blå – og endnu engang fornyet og udfordret deres lyd og stil.

”Som band, har vi opbygget en fælles DNA og måde at gøre tingene på. Men som musikere og sangskrivere, er det også vigtigt for os, at søge ud af vores comfort-zone, for at flytte på os selv, men også på lytterne,” fortæller bassist Alexander Malone. Trommeslager, Joachim Dencker, fortsætter: ”I Scarlet Pleasure, har vi leget på kryds og tværs, af flere årtiers popmusik og genrer, og vores mål er, at lave noget der står alene – hver gang! Vi er unge, og ungdommen gider ikke opleve noget, som de allerede har oplevet før, og derfor skrev vi ’Deja-vu’.”
På radio, har Scarlet Pleasure, igennem de seneste tre år, markeret sig, som en absolut favorit og et af de allerstørste, nye danske navne. Sangene ’HEAT’ og senest ’Casual’, gjorde begge deres indtog på årslisterne i 2015 og 2016, mens sange, som ’Windy’ og ’Under The Palm Trees’, også har medvirket til nu, op imod, 30 millioner Scarlet Pleasure-streams, på musiktjenesterne. Det anmelderroste debut-album, ’Youth Is Wasted On The Young’, førte til bandets hidtil største sommerturné og, ligeledes anmelderroste, koncert på Roskilde Festivals Orange Scene. Bandet drager til efteråret ud med nye sange og nyt forløb.