9. 10. 11. Juli 2020

9. 10. 11. Juli 2020

Kunstnere

Dette er den foreløbige oversigt over kunstnere til Vig Festival 2020.
Tryk på de forskellige kunstnere for at læse mere.

Lukas Graham

LUKASGRAHAMVENDER TILBAGE TIL VIG FESTIVAL I 2020

Sidste gang Lukas Graham gæstede Vig Festival havde bandet netop udgivet ’The Blue Album’, som skulle vise sig at skrive dansk musikhistorie. Nu, fem år senere, vender bandet endelig tilbage!

’Mama Said’, ’Love Someone’, ’Drunk in the Morning’, ‘You’re Not There’ og ’7 Years’, naturligvis. Listen af ørehængere kunne blive ved – og du kender dem alle sammen. Siden debuten i 2012, har det danske band med sanger Lukas Forchhammer i front, ikke set sig tilbage, men leveret det ene kæmpehit efter det andet. Ude i verden tog karrieren for alvor fart i løbet af 2016, hvor singlen ’7 Years’ førte an for et massivt internationalt gennembrud. Bandets internationale debutalbum gik Top 10 i 11 lande, inklusiv top 3 placeringer i bl.a. USA, UK, Sverige samt #1 i Canada, Australien og Danmark, hvor albummet nu er certificeret 10xPlatin. Med den verdensomspændende succes opnåede Lukas Graham desuden hele tre amerikanske Grammy-nomineringer.

”Det var en virkelig smuk familiefest”

Siden det internationale gennembrud i 2016, har Lukas Graham spillet på et utal af festivaler over hele verden, men ifølge Lukas selv, har han og bandet savnet at spille for det danske publikum. Lukas fortæller:

”Efter at have spillet mange festivaler i udlandet, kommer man til at savne at spille hjemme på de danske festivaler, hvor vi får lov at feste med de fans, som kender os allerbedst. Man kommer til at savne den ”nede på jorden-hed”, der kommer, når man spiller herhjemme.

Lukas forsætter, og fortæller at netop Vig Festival holder en særlig plads i hans hjerte:

”For det første var koncerten i 2015 en af de sidste koncerter min far nåede at opleve med os. Derudover husker jeg tydeligt stemningen fra vores første koncert på Vig Festival i 2012. Min mormor var der, min mor var der. Det var bare en virkelig smuk familiefest-følelse”.

Bandet, som udover Lukas Forchhammer består af trommeslager Mark Falgren og bassist Magnus Larsson, har i løbet af de seneste år markeret sig, som et af landets absolutte livefavoritter og har flere udsolgte Danmarksturnéer på bagen. Senest med koncerterne i foråret hvor mere end 80.000 feststemte fans deltog i hele fem udsolgte koncerter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

Forude venter mere musik fra den danske gruppe og nu også en koncert på Vig Festival til sommer.