11. 12. 13. Juli 2019

11. 12. 13. Juli 2019

Kunstnere

Dette er den foreløbige oversigt over kunstnere til Vig Festival 2019.
Tryk på de forskellige kunstnere for at læse mere.

NEPHEW

 NEPHEW OFFENTLIGGØR SOMMERPLANER FOR 2019 

Både anmeldere og publikum var yderst begejstrede, da Nephew denne sommer vendte tilbage til festivalscenerne med to storslåede koncerter på henholdsvis Roskilde Festival og Smukfest. 

”Nephew var suveræne” – 5 stjerner BT 

”Stærkt comeback” – 5 stjerner Soundvenue 

Siden da har bandet livebegejstret indendørs med to helt udsolgte koncerter i Boxen i Herning og Royal Arena i København, og de har solgt samtlige billetter til den kommende Arena tour med 11 koncerter fordelt over hele landet. 

Men nu er der håb for dem, der ikke har sikret sig billet. Nephew spiller 13 store sommerjobs i 2019. De starter i Herning d. 24. maj og slutter af 1. august til Bork Havnefest. 

Bandet ser frem til at komme ud på deres første længere sommertour i 5 år. Kristian Riis udtaler: 

“Det har været en kæmpe optur for os at spille koncerter i 2018. Næste år har vi valgt at komme lidt bredere ud i det danske land – for at fejre den danske sommer og for at smelte endnu mere sammen med publikum. Vi glæder os til at spille sange fra vores nye album Ring—i—Ring blandet med bagkataloget. Og så glæder vi os til at synge fællessang med vores publikum, at hylde fællesskabet og at turde give slip for en stund og forsvinde sammen ind i Nephew-land”. 

AQUA

AQUA SOMMERTOUR

AQUA indtager endnu engang de danske festivalscener i sommeren 2019

Vores allesammens 90’er-favoritter, AQUA, der består af René Dif, Søren Rasted og den norske sangerinde Lene Nystrøm, har siden deres gennembrud i 97’ været kendt på international plan for deres utallige eurodance hits, der bl.a. tæller numre som ’Barbie Girl’, ’Doctor Jones’, ’Turn Back Time’, ’My Mamma Said’ og ’Back To The 80’s’. Med deres finurlige samt farverige musikalske og visuelle stil har de cementeret sig selv på den internationale musikscene, og gjort AQUA til det bedst sælgende danske band til dato.

AQUA har været meget igennem siden deres gennembrud for 20 år siden, herunder opløsning, comeback og mandfald, men de står i dag stærkere end nogensinde før, og de er om nogen mestre i at levere en festlig, hitspækket og uforglemmelig livoplevelse.

Så glæd dig til sommer, hvor AQUA tager dig tilbage til 90’erne, og sætter festen i gang på de danske festivaler!

 

GNAGS

 GNAGS sommeren 2019 vil præsentere GNAGS i et helt nyt show. Med alle klassikerne i nye rammer. 

GNAGS hylder den menneskelige fantasi, og slipper den MAX-fri. I selskab med den kunstige intelligens. 

Der skal for alvor fyres energi af, rystes på hovedet og råbes i kor. Alt det, vi gør af glæde ved at gøre det! 

Glæd jer også til nye GNAGS-sange i starten af 2019 

Jacob Dinesen

Jacob Dinesen | Tour | 2019

De fleste musikelskere husker nok stadig 2017 som året, hvor den kun 22-årige Jacob Dinesen voksede ud af ingenting og erobrede de danske spillesteder og hitlister – med en kæmpe fanskare til følge.

100 koncerter blev det dengang til, og ganske imponerende for en debuterende artist blev samtlige indendørs shows solgt ud. Siden har mange publikummer måtte se langt efter at opleve den unge Dinesen på landets lokale scener igen, da 2018 ”kun” bød på 2 stort anlagte arena shows i hhv. Jylland og København samt få festival shows sommeren over.

Men i 2019 er Jacob og hans band igen ude på de danske festivaler og open air scener.
Her får det hungrende publikum endnu engang mulighed for at opleve den karismatiske sanger på de danske scener landet over.

THE MINDS OF 99

The Minds of 99 er et af de mest fremtrædende og anmelderroste danske rockbands lige nu. På bare fire år har de udgivet to albums, vundet de mest prestigefyldte musikpriser, åbnet Orange scene og spillet på samtlige af de største danske festivaler. 

Da ’The Minds of 99’ åbnede Orange Scene efter kun at have udgivet et album, blev koncerten anmeldt som en af de bedste åbninger i 20 år. Der er ingen tvivl om, at ’The Minds of 99’ på rekordtid har cementeret sig som et yderst fænomenalt liveband med udsolgte Danmarksture og 5-stjernede anmeldelser. De har vundet flere DMA-priser, Gaffa-priser, Steppeulven og været nomineret til ’P3-Guld prisen’, og flere af deres numre har været ’P3’s Uundgåelige’.

’The Minds of 99’ som også er titlen på deres første album udgav de i 2014 med hitsinglerne ’Det Er Knud Som Er Død’ og ’Et Barn Af Min Tid’. ’Liber’ er titlen på bandets andet album som de udgav i 2015, hvor de optrådte med to numre til ’P3-Guld Prisen’ og var nomineret til den prestigefyldte pris. Albummet fik stjerneanmeldelser bl.a. fra Politiken, der gav den seks hjerter og skrev ”Årets danske rockalbum stirrer tiden i øjnene og byder sin generation op til dans”. I efteråret 2017 overrasker ’The Minds of 99’ med at lukke P3 Guld med den nye single ’I’m Gonna Die’ og efterfølgende udgivelsen af fem numre fra deres kommende plade ’Solkongen’. Den blev betitlet ’Solkongen Del 1’ og blev igen modtaget med flotte anmeldelser. Både Gaffa og Politiken gav den fem ud af seks stjerner og Politiken skrev: ” The Minds of 99 har set nærmere på verden. I fem forrygende sange må de konstatere: Den hænger ikke sammen længere” De startede 2018 op med en stor performance på Drs sportsgalla, hvor de hyldede alle de danske sportsstjerner.

BENAL

BENAL SOMMER 2019

Efter Benal vandt P3 Guld prisen i 2017 er der sket meget for den Københavnske hiphop-duo.

Et væld af udsolgte koncerter, fantastiske anmeldelser og senest deres brag af en koncert på Roskilde Festival 2018, der medførte 6 ud af 6 stjerner i Gaffa med citater som “Den bedste hiphop koncert jeg har set til dato”.

Benal surprise-udgav d. 2. november 2018 deres 3. studiealbum, ‘Benjamin og Albert’, der røg direkte ind som nr. 2 på den danske album-hitliste.

Man ved aldrig helt hvor man har Benal, men rygterne vil vide at 2019 bliver året hvor bandet kysser dit blege ansigt lige direkte midt på næsen, i en form for french-nose-kiss med henblik på, at du skal føle stimulans og glæde.

Som Benjamin Hav, gruppens rapper, siger: “Det bliver den bedste sommer i dit liv hvis du lader være med at dumme dig igen”.  “Jeg lover jeg ikke dummer mig, hvis du lover at du ikke dummer dig”, siger Benjamin inden han kærtegner Albert, duoens producer, blidt på skulderen. “Nu bli’r det fandme sommer dit svin”.

SØMÆNDENE

Sømændene 2019 Tour

Sømændene har krydset 15 år sammen, men de færreste vil påstå, at energiniveauet er faldet siden den spæde start på Sydsjælland i begyndelsen

af 00’erne. Sømændenes show har trukket fulde huse på spillesteder og lokket festivalgængere ud af teltene og op på tæerne på landets største

festivaler og scener i adskillige år.

Det er netop live at de 9 sømænd føler sig hjemme, understreger Orlogskaptajnen, Søren Bredahl: ”Vi lever jo nok alle lidt for at komme på

græs hvert forår. Der er ikke noget, der slår fornemmelsen af at stå over for 10.000 mennesker, der alle råber drik, drik, drik.”

Men det er ikke kun live, Sømændene har haft succes. Udover en platinplade for albummet ”Søforklaringer” og en DMA for årets folk-navn i 2013, fik

Sømændene et radiogennembrud i 2016 med sangen, ”Kommer hjem igen”, der i løbet af sommeren blev flittigt spillet. Gasten, Jesper Hoff-Clausen,

udtaler: ”Det er spændende, at vores eget materiale kan slå igennem i radioen. Jeg synes vi har fundet ind til noget rigtigt i Kommer hjem igen. Det

giver det hele en ekstra dimension at spille en sang live som folk kender fra radioen og kan synge med på.”

Sømændene vil være at finde på festivaler, byfester og spillesteder i det ganske land. Så grib en kaptajnskasket, en merskumspibe og find en scene

nær dig, hvor du kan skåle og feste med Sømændene.

Nicklas Sahl

Den 6. april 2018 udsendte Nicklas Sahl debutsinglen “HERO”, og siden da er det kun gået én vej for det unge stjerneskud.

Singlen strøg direkte ind som #1 på Spotify’s viral chart, blev udvalgt som P3s Uundgåelige, og inden der var gået en uge, havde Alex Vargas inviteret Nicklas med som special guest på hans Danmarkstourné.

Nicklas Sahl fik som fireårig en plasticguitar mellem hænderne, og instrumentet har siden været hans livsledsager, omend selve formen og strukturen med tiden ændrede sig. Sange og akkorder har været en naturlig del af Nicklas Sahls opvækst og liv, først i Hadsten, og siden mødet med andre ligesindede musikere på Mellerup Efterskole.

Han blev som 13 årig spottet ved en optræden på Samsø, og har siden skrevet og spillet med forskellige kunstnere, og har de sidste to år haft et tæt samarbejde med produceren og sangskriveren, Birk Storm.

I løbet af 2018 følger flere singler samt en EP, og der udover vil man også komme til opleve ham live flere gange senere på året.

Infernal

Lina Rafn og Paw Lagermann er med deres selvskabte partymonster Infernal, en af de mest konsistente og dynamiske duoer i den danske musikbranche. Med hits som blandt andet ”From Paris To Berlin” og ”Kalinka”, leverer duoen shows som er sprængfyldt med power, der fra første anslag fanger folk ind og river dem rundt.

Paw og Lina har stået trofast foran scenen siden 1997, og har siden været insisterende uafviselige med mere end 26 single udgivelser, der alle på fornemste vis medvirker til at en Infernal koncert kan virke som et overflødighedshorn af hits.

KATO

KATO

I 2007 indspillede KATO sit første nr. 1 hit i Danmark, “My House”. Selvom han startede på toppen

af hitlisterne, havde han ingen idé om hvilken rejse han havde indledt. Siden da har KATOs

udgivelser sammenlagt opnået mere end 40 guld- og platincertificeringer og han er blevet tildelt 10

priser fra Danish Deejay Awards, 3 GAFFA statuetter, 1 Zulu award, samt 1 statuette fra Danish

Music Awards.

Det første singleudspil “Turn The Lights Off”, opnåede flotte resultater i Skandinavien, med

placeringer som #2 på den skandinaviske clubchart, samt #4 på den svenske airplay-chart.

Herefter spredte singlen sig hele vejen til Rusland, hvor den entrerede både airplay- og

clubcharten som #1. Grundet den massive succes i Skandinavien og Østeuropa fik KATO herefter

opmærksomhed fra Universal Music i Tyskland som signede og udgav singlen, med en Top-20

placering på den tyske DJ-chart til følge.

KATOs debutalbum “Discolized” indeholdt flere store lokale hits, som bl.a. ”Hey Shorty” og ”Desert

Walk”; Sange som banede vejen for optrædener på de største danske festivaler, hvilket gjorde

ham til den første DJ-headliner i dansk musikhistorie.

Filosofien og styrken i KATOs musik har altid været at kombinere genrer, men med et ekstremt

fokus på det kommercielle potentiale og en nysgerrighed for at opdage udviklende trends i

musikken. Opskriften har holdt multitalentet siddende på toppen af den danske klubtrone fra

begyndelsen af karrieren, som DJ, kunstner, producer og remixer. Da det gik vildest for sig i 2012,

var KATO på den ene eller anden måde involveret i mindst ét dansk #1 hit i måneden.

I foråret 2013 udgav KATO sit 2. soloalbum “Behind Closed Doors”, hvilket som forventet var

pakket med feature artister. Barren blev sat endnu højere end på debutalbummet, hvilket

afspejledes på listen af stjerner fra Danmark, Sverige og USA, som omfattede bl.a. Snoop Dogg,

Shontelle og Kurupt, samt danske Bent Fabricius-Bjerre.

Hit-singlerne “Never Let You Go”, “Klapper Af Den”, “Alive”, “Danmark” og “I’m In Love” opnåede

alle guld- eller platincertificeringer i Danmark. Med disse cementerede KATO sin status, og

etablerede sig som en af tidens største danske stjerner.

Ved siden af den store udgivelsesmæssige succes, er KATO også uden sammenligning, den mest

banebrydende og nytænkende forgangsmand, for hele DJ-genren i Danmark. Ud over at headline

på danske festivaler som Smukfest, Skive Festival og Grøn Koncert, blev KATO den første danske

DJ som headlinede sin egen indendørs turné i 2011. Siden da har KATO headlinet 2 nationale

indendørs tours.

I efteråret 2013 blev KATO signet internationalt hos Warner Music, som udgav singlen ”Dimitto

(Let Go)” i 23 europæiske lande. En single som skabte et lille stykke musik- og mediehistorie i

Danmark, da den tilhørende musikvideo blev den første og sidste, som nogensinde vil blive skudt

på toppen af Storebæltsbroen.

I 2014 udgav KATO de 2 dansksprogede singler “Ejer Det” og “Dumt På Dig”, som opnåede hhv.

platin- og dobbelt platincertificering i Danmark.

I sommeren 2015 udkom det engelsksprogede album “NOW”, som bl.a. featurede den danske

popstjerne Mads Langer, samt gav genvalg til legenderne Snoop Dogg & Kurupt. Den

internationale satsning på albummet resulterede i en pladekontrakt med label giganterne Virgin

Records (UK) og Republic Records (US).

Under forberedelsen af den internationale single udsendte KATO singlerne “Bitches & Booze”, og

“Live It Up”, til sit danske publikum.

I foråret 2017 blev den internationale single “Show You Love” udgivet med den amerikanske

superstjerne Hailee Steinfeld og den engelske hitproducer Sigala. Singlen blev premieret på BBC

Radio 1 og tilbragte flere uger som #1 på den officielle engelske Upfront Club Chart, samt på

samme position på Commercial Pop Club Chart.

Til dato har “Show You Love” genereret mere end 70 millioner streams og solgt mere end 450.000

singler, på tværs af alle salgs- og platforme samt modtaget massiv airplay verden over. Singlen

har opnået en sølv-certificering i England for 200.000 solgte downloads.

KATO vendte også tilbage til remixarbejdet i 2017. I første omgang med et remix af debutsinglen

“The Weekend”, fra det svenske club-act ‘This Diamond Life’, samt med et edit af singlen “Deja

Vu” fra den dansk/engelske producer-duo ‘Million Dollar Weekends’.

KATOs seneste single “Motions” blev udgivet d. 15. juni på Me, Myself & ! i Danmark, samt af

Universal Music i Sverige, for resten af Norden.

Ny single forventes udgivet i begyndelsen af 2019.

Hjalmer

Den unge fynbo Hjalmer er godt i gang med at charmere sig ind på livet af danskerne, med varme og klassiske popsange om flygtig kærlighed og ungdommens udfordringer.Som et lyn fra en klar himmel bragede den overbevisende sanger og sangskriver ind på den danske musikscene med debutsinglen ”Hjem Til En Anden”i 2017, der inden længe blev fulgt op af EP’en ’Skabt Til At Være Ung’. Siden da er det gået stærkt for Hjalmer, der har haft travlt med en lang række festivaljobs, en landsdækkende turné og sine to seneste singler ´Dig & Mig´ og ´Lige Nu´. Med mere end 10 millioner afspilninger på Spotify, har Hjalmer hurtigt markeret sig som en af de mest interessante og talentfulde nye stemmer herhjemme.

Hjalmers sange kan bedst beskrives som god, gedigen dansksproget popmusik. Ifølge ham selv

er musikken Både til din eftertænksomme søndag og til en aften med dåsebajere og lyskæder fra IKEA. Det er hverken den store doktorafhandling eller et avanceret jazzarrangement, jeg forsøger at skrive, men det er melodiøst og forhåbentlig helt vildt vedkommende. Jeg er ved at lægge alle brikkerne til et voksenliv, og der udspringer bare så mange ting fra den proces, som jeg kan bruge kreativt i musikken”.På scenen er den unge sangskriver blevet rost for sit nærvær og publikumstække. Begge dele kan opleves til foråret, når Hjalmer igen drager ud på en omfattende Danmarksturne, hvor han besøger 14 danske byer på tværs af landet.

 

MLTR

MLTR har igennem de seneste 10 år genopdaget sig selv og sit danske publikum ved en massiv turnévirksomhed på mindre og større spillesteder i Danmark, hvor MLTR har spillet akustiske og halv-akustiske koncerter for et stadig større publikum. De mange succesfulde indendørs-koncerter i Danmark har givet MLTR lyst til at dedikere en hel sommerperiode til at vende tilbage til de mange alsidige udendørskoncerter i Danmark på festivaler, byfester osv. Derfor er MLTRs sædvanlige udlands-aktiviteter lagt på hylden i sommeren 2019, hvor bandet vil drage ud i det danske sommerland og besøge så mange forskellige danske byer, landsbyer, havne og pløjemarker som muligt. 

MLTR vil levere en række sommerkoncerter med et eneste formål; at underholde og sprede glæde hos publikum. MLTR vil levere alle de største hits, samt andre perler fra bandets lange karriere, heriblandt fra bandets seneste album STILL, som udkom i 2018. 

BRO

 Bag kunstner-navnet Bro står Kevin Andreasen fra Rødovre og som Kevin siger ….. 

”Jeg lever lige nu enhver dreng/mands drøm, og for lov til at køre, sejle og flyve rundt, til diverse steder og optræde foran mange tusinde mennesker. Alt dette er gået i opfyldelse, på grund af hårdt arbejde, team-work, en masse gode hoveder, mine venner, veninder, pladeselskab og alle mine fans. 

Jeg oplever mange folk der siger “Husk nu at nyd hvert sekund”. “Glem aldrig dine rødder”. “Husk hvor du kommer fra”. Og på en måde giver jeg folk ret, men alligevel ikke. Synes ikke der er tid nok til at nyde hvert sekund, for alting går virkelig korrupt stærkt! Altså sygt stærkt! Jeg vil selvfølgelig aldrig glemme hvor jeg kommer fra, men har heller ikke tid til de ting jeg havde før i tiden! 

Nummeret lå no. 1 på iTunes selv 3 mdr. efter udgivelse ….. og har siden solgt og streamet mere end 15 mill. afspilninger på diverse medier. 

Singlen er siden fulgt op en heftig tour i 2017 bl.a. på Grøn Koncert og udgivelsen af singlerne ”Mi Amour” (sammen med Ftr), ”Har du Glemt”, ”Er nettet nede” (med den fede video) og sidst nu i 2018 titelsangen til Paradise Hotel 2018 ”Sydpå”. 

”Sydpå” har den første uge allerede streamet 1 mill. og toppet hitlisterne (Spotify no. 1 / You-see no. 1 / iTunes no. 1) og med yderligere 3 mdrs. TV3-udsendelse af Paradise Hotel er der lagt op til meget mere ”Sydpå”. 

Patrick Dorgan

Patrick Dorgan slog for alvor igennem på den danske musikscene, da han med sange som ’On The Way Down’ og ’Marilyn’, blev årets absolutte radiohit i 2015 og brød lydmuren med sit forrygende sangtalent, der fik det danske anmelderkorps til at sende stjerner efter debutalbummet ’Painkillers’. 

Dorgan’s musik og powerfulde stemme har allerede taget ham landet rundt på spillesteder, festivaler samt Grøn Koncert, og 2019 byder selvfølgelig også på flere koncerter. 

Queen Machine

QUEEN MACHINE – LIVE 2019

I ti år har Queen Machine med stor succes begejstret publikum på danske såvel som udenlandske scener med storslåede og medrivende koncertoplevelser. Og i foråret 2019 har du mulighed for at opleve det på nærmeste hold, når Queen Machine igen drager på turné. Der bliver helt sikkert rift om billetterne til denne episke koncertoplevelse.

Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits. We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, A Kind Of Magic, Don’t Stop Me Now, Somebody To Love…Listen af hits er så godt som uudtømmelig, og man finder ikke en større Queen-oplevelse i Europa end Queen Machine.

Det startede med fem unge mænds passion for Queen, og ti år senere rejser Queen Machine land og rige rundt med et show, der både musikalsk og visuelt giver følelsen af være der selv – foran scenen på Wembley, dengang da Freddie, Brian, Roger og John regerede verden.

Queen Machine er tordnet gennem den danske live-scene, og i dag spiller bandet udsolgte koncerter på de største scener over hele landet – en rejse, der foreløbigt kulminerede i august 2018, da bandet indtog Bøgescenerne under SMUKFEST 2018. En vaskeægte succeshistorie, men bandet er dog på ingen måder mætte. Fulde af spillelyst og dedikation fortsætter de mod nye højdepunkter og udvikler konstant showet, så det bliver større, bedre og flottere.

Med deres store kærlighed og respekt for Queens musik har de fem musikere fra Queen Machine skabt et univers omkring Queens musik, hvor der er plads til store følelser og også en overraskelse eller to. I lighed med originalerne består Queen Machine af mesterlige musikere og ikke mindst en karismatisk frontmand. Storsyngende Bjarke Baisner er uden sammenligning Danmarks bedste, ja måske hele Nordeuropas bedste bud på Freddie Mercury.

 

Pernille Rosendahl

Efter en fuldkommen udsolgt Danmarkstour, drager Pernille Rosendahl på sin første sommertour nogensinde. 

Det høres og ses, når Pernille Rosendahl står i rampelyset. Hun er tilpas sofistikeret og smukt skrøbelig – karaktertræk, der kendetegner hendes solonumre, nyfortolkninger af Swan Lee, The Storm og sange fra ”Toppen af Poppen”.

I dag er Pernille Rosendahl en af de mest dragende vokalister og erfarne sangskrivere, danskerne har lært at kende siden hun i starten af årtusindeskiftet med indiepop-orkesteret Swan Lee satte sig solidt på popmusikken herhjemme.

Ikke alene står hun med en perlerække af pophits, flere hundrede tusinde solgte album som solo og i forskellige konstellationer og et koncertvirke som kun er overgået af få andre danske artister af samme kaliber.

Pernille Rosendahl er aktuel i musikprogrammet ”Toppen af Poppen” og har allerede høstet de danske TV-seeres anerkendelse og kærlighed for hendes optrædener og fortolkninger af de øvrige deltageres sange.

Både i det aktuelle ”Toppen af Poppen” og i gennem hele Pernille Rosendahls succesfulde karriere står klart, at hendes kunstneriske metier er at ramme publikum lige dér, hvor følelser mærkes mest intenst og efterlader allerstørst indtryk.

Med et sådant nærvær tager sangerinden publikum med på en rejse i sit fantastiske og enestående musikalske univers ført an af den signifikante stemme, som kun tilhører Pernille Rosendahl.