Lær at lege sikkert i Viggos Børneland

Vig festival er børnenes fest, og Viggos Børneland er stedet, hvor børn og barnlige sjæle kan slå sig løs. Men det skal også være sikkert og lærerigt, mener børnelandsansvarlig Joan Kornum

Viggos Børneland tilbyder igen i år et slaraffenland af muligheder for børn og deres forældre, og kan få selv den største slikmund til at vælge festivalspladsen frem for slikbutikken. Børnene skal have mulighed for at udfolde sig, men det skal samtidig være sikkert og lærerigt at befinde sig i Viggos Børneland

”Vi har et rigtig godt samarbejde med Børneulykkesfonden,  der arbejder med sikker leg gennem læring. De har en masse forskellige aktiviteter eksempelvis en tumlelegeplads, en lille trafikbane og en hængekøje, hvor man kan ligge og se Timon og Pumba, som viser hvordan man cykler.”,fortæller Joan Kornum.

Og det er ikke kun de nye aktiviteter, som man kan prøve kræfter med i Viggos Børneland. Mere klassiske forlystelser som hoppeborge og ansigtsmaling er også at finde i børnenes paradis ved siden af Store Scene. Specielt en aktivitet skaber lige så lange kører som en tysk motorvej i sommerferien.

”High-jumperen er den store succes hernede, hvor børnene står i kø rigtig meget for at komme op på den. Og så er der selvfølgelig ansigtsmaling og hoppeborge, som har været her i mange år, og også er en stor succes.”, siger Viggos Børnelands koordinator, Joan Kornum.

Også plads til afslapning

Viggos Børneland er dog ikke kun for børn. Mens børnene kaster sig over de mange muligheder, som en løve kaster sig over en antilope, kan de voksne sagtens hygge sig ved siden af. Både mad og drikke kan nydes, men der er ikke tale om en børnehave, hvor forældrene bare kan læne sig tilbage. Selvom forældrene kan slappe af, slår Joan Kornum fast at Viggos Børneland ikke fungerer som en børneparkeringsplads.

”Vi vil gerne have, at forældrene er her og passer på deres børn. Vi er her for at hjælpe børnene med at lege og have det sjovt, men det er ikke en børneparkering. Vi har borde og bænke, hvor forældrene kan hygge sig, og samtidig tilbyder Viggos madskål forskellige forfriskninger.”, forklarer hun.

Børnelandet har åbent hele dagen og bobler af sjov og ballade. Børnescenen huser i år AB/CD, Jesper Nohrstedt & Hampenberg, Sebastian og Chapper, Snip Snap og SteelUnlimited.