Luksusdyr og fattigrøve

Foto: Sofie Frøslev

Luksusdyrene Thomas Knud Sten (Piraten), Michael Marcy (Den Tro Væbner) og deres kærester Anette og Catalina har taget køkken, bad, køle- og fryseskab og udestue med på festival.

Hos fattigrøvene i camp Den Kolde Fisk finder man modsat kun telte, skrald og tomme dåser.

Første dag på festivallen lød der klirren af rødvindsglas og ægte service fra camp Gert. Her nød camp Piratens Palads beboere et lækkert oste- og pølsebord i solen.

”Det er første gang, at vi har kunnet overtale pigerne til at tage på festival. For at de skal gide komme igen, skal de have det luksus.” griner Piraten mens en pulled pork syder i den store gasgrill til aftenens hjemmelavede måltid. På Piratens Palads kan barskabet traktere med alt fra brandbil til mojitos. Om morgenen står Den Tro Væbner op og kokkererer medbragte økologiske æg fra egne høns, mens Piraten og de skønne donnaer sover længe.

Langt fra overfloden findes camp Den Kolde Fisk. Kosten er varme øl, og mens anlægget på Piratens Palads er trådløst, er det her ikke eksisterende.

”Generelt spiser vi ikke. Vi har dog lige købt en pakke kiks, og så fik vi en pizza i går. Vi har ingen musik selv, men camp Fetterlein, som er vores nabo, hørte Solcreme- sangen på repeat hele dagen i går,” fortæller Jacob Petersen og Casper Isaksen fra Den Kolde Fisk. Campen har ikke nok stole til alle, så nogle må sidde på jorden.

Jacob pointerer: ”Det er fedt, når stolene har to kopholdere – for så kan man jo dele.”
Denne livsstil kan ifølge Casper fås for en 20’er om dagen. Piraten skyder på, at deres luksus koster 100 kroner per næse per dag, og det synes han ikke er dyrt: ”Da vi opdagede, at man ikke måtte have kulgrill, måtte min anden væbner (min søn) transportere en gasgrill fra København af. Vores ophold blev lidt dyrere, da han bakkede et telt ned under aflæsningen.”

Alt i alt er festivalglæden dog den samme, uanset om man er prægtig pirat eller fattig fisk.