Med Finn og Jennifer på hestevognstur

Farfar Finn og Jennifer i kareten, med de to store Norbaggere Lotte og Frei foran.
Foto: Sidsel Øst Hansen

Er du en af de festivalgængere, som er træt af en indelukket taxa, eller ikke orker gåturen til Vig, og kan du tåle en mild lugt af stald?

Så vil Finn Larsen sammen med sit barnebarn Jennifer Feidberg og hestene Frei og Lotte helt sikkert gerne hjælpe. De giver festivalgæster lov til at slænge sig på de ternede puder i ladet på hestevognen på turen til og fra indgangen til festivalen.
Finn Larsen er 67 år og kan fejre sit 60 års jubilæum for, hvornår han første gang sad med tøjlerne i hånden.

At farfar Finn har kørt hestevogn i alle disse år, har han dog heller ikke fra fremmede:
”Jeg er landmand, og min far var landmand og kørte også hestevogn,” forklarer Finn Larsen.

På hestevognsturen læner Finn Larsen sit hoved en tand tilbage når han fortæller. Han udstråler en afslappethed og naturlighed i kuskesædet. Han er i sit es. Og hvis man spørger Finn kan en hestevogn noget helt specielt, som andre hurtigere transportmidler ikke kan.
”Min kone siger at man slapper bedst af i en hestevogn.”

Inde fra hestevognen kan man over de orange brædder nyde verden trille stille og roligt forbi, nærmest som et lysbilledshow. Det giver pludselig god mening at Jennifer på 18 år med sin farfar, kan klare de 15-20 ture om dagen. Men det tilbagelænede job passer nok også godt sammen med titlen landman. Finn er netop landmand med stort L. Han har heste, køer, høns, kaniner, ænder og gæs.
”Der er alt hvad der skal til på en bondegård,” som han selv formulerer det.

Hestevognen er bestemt ikke et transportmiddel for personer der kan lide at ligge i overhalingsbanen. Det er en behagelig rejseform for jer festivalgæster der har brug for lidt mere end bare at blive transporteret.