Nytænkende teknologi indtager Vig Festival

Foto: Emma Kleist Christensen

For første gang har Vig Festival fået en opladning til mobil, man kan medbringe hvor man vil på festivalen. Det mobile ekstrabatteri er en idé, man kan hade sig selv for ikke at have fundet på.

”Det startede for to år siden på Roskilde Festival, hvor vi syntes, det var irriterende, at vi skulle aflevere vores telefon til opladning hver dag. Og så havde jeg sådan et batteri med fra en trackingtur i Peru, og så tænkte vi, hvorfor har vi ikke rigtig mange af de her batterier?”, fortæller Trygve Aabye Dam, medstifter af firmaet Volt.

Volt er nu rundt på 19 festivaler i Danmark, hvor de lejer deres handy, små batterier ud til festivalgæsterne med en omsætning på ca. 1 million kr. på Roskilde Festival.

”Det er selvfølgelig sjovt at komme og være en del af festivalen, men vi drikker ikke helt så mange øl som vi plejer når vi er på festival”, griner Trygve.

Servicen koster 100 kr. for hele festivalen plus 200 kr. i depositum, når man lejer batteriet. Hvis man vil beholde den, får Volt bare depositummet.
Festivalgæsterne på Vig fik et kig på den nye mobile luksus.

”Super fed idé, den burde bare være lidt billigere. 250 kr. så havde jeg købt den”, siger Pernille Vive Dyrting.

”Det kraftedme dyrt!”, bliver der råbt over fra Pernilles veninde, der er i gang med at sætte telt op. Pigerne kunne dog godt overveje det, når de 200 kr. blot er et depositum.