Historie

I 1994 fik barberen Ebbe Olsen fra Vig en idé om at holde en sommerkoncert på kræmmerpladsen i Vig med Kim Larsen. Som sagt, så gjort!

Sommerkoncerten blev en realitet og en succes, og året efter kom Shu-bi-dua og spillede. Foreningslivet i Vig var på daværende tidspunkt ret skrantende, hvilket betød, at der måtte ske nogle ændringer, hvis foreningslivet skulle op at køre igen.
Et samarbejde blev indledt mellem Vig Gymnastikforening, Vig Idrætsforening og Trundholm FC, og i 1996 kunne Vig by stolt præsentere den første Vig Festival, som lige siden har haft så meget vokseværk, at festivalen i dag har omkring 13.000 gæster (og frivillige) hvert år.

I starten blev festivalen drevet udelukkende ved frivillig arbejdskraft, hvilket bestemt ikke siger så lidt! Senere måtte man dog erkende, at festivalen var blevet så stor, at det var på tide at hælde lidt mere struktur på, hvis den fortsat skulle kunne promovere sig på den danske festivalscene.
På baggrund af den erkendelse fik Vig Festival i 2002 sin første fuldtidsansatte, og i dag sidder der to ansatte på kontoret, som hjælper med at varetage festivalens interesser i det daglige. Udover disse to fuldtidsansatte, bliver Vig Festival stadig drevet udelukkende ved hjælp af de mange frivillige hjælpere, som hvert år står på hovedet og hopper på tungen for at Vig Festival bliver afholdt.
Hjælperne er dermed en uundværlig del af festivalens virke, og var det ikke for alle de frivillige kræfter, ville festivalen ikke være til.

Helt fra start har det ligget fast, at festivalen skulle være for hele familien, hvilket den bestemt også er den dag i dag!
Det er en af Vig Festivals helt stærke sider, at festivalen i dén grad gør det muligt for børnefamilier at tage på festival uden at være bange for børnenes sikkerhed eller for, om de kommer til at kede sig.
Derudover kommer der selvfølgelig også mange gæster, både unge og ældre, som kommer for at opleve den hyggelige stemning og musikken.

Med andre ord er der på Vig Festival noget for hele familien!

Bent Kjærsgaard har her skrevet Vig Festivalens historie som du kan læse i de følgende kapitler.