Patienterne kan bare komme an i plasterstuen

Har du skadet din fod, da du dansede lidt for vildt til en koncert ved Store Scene er de frivillige læger og sygeplejersker fra Plasterstuenklar til at give dig is og forbinding på.

Hylderne er ved at blive fyldt med plaster og forbindinger i Plasterstuen. Læger og sygeplejersker er ved at gøre førstehjælpsstuen klar, så gæsterne på Vig Festival altid kan få hjælp, hvis uheldet er ude. Ovre i hjørnet ved en briks står Lars Westerberg og sætter remedier op på en hylde.

Til daglig er den 42-årige mand praktiserende læge i Svinninge, men i disse dage pendler han mellem lægehuset og Plasterstuen på festivalpladsen.
”Plasterstuen er en fremskudt lille skadestue, der hjælper med alt fra vabler til festivalgæster, der er påvirket af euforiserende stoffer.”, fortæller Lars Westerberg.
”Normalt behandler vi mest småskrammer, heldigvis. Men patienterne kan bare komme an.”, siger den velforberedte læge.

Det er fjerde år, at Lars Westerberg arbejder som frivillig. Han begyndte som hjælper, da en læge fra hans praksis stoppede på Vig Festival, og derefter fik Lars Westerberg den ledige stilling i Plasterstuen. Den praktiserende læge nyder stemningen i miniskadestuen.
”Det er den samme trup hvert år, og vi går rigtigt og hygger os.”, fortæller Lars Westerberg og påpeger, at det er en af grundene til, at han år efter år tager tjansen som frivillig. En anden grund er, at han som sin ”løn” kan give sin familie gratis adgang til festivalpladsen.

Når den praktiserede læge har fri, kan han med sin kone og to børn nyde festivalens stemning, som Lars Westerberg karakteriserer som lys og festlig.
Han ved endnu ikke, om han tager sit femte år med i Plasterstuen.
”Jeg tager et år af gangen, men jeg kunne godt forestille mig at vende tilbage næste år. Det er dejligt med et afbræk fra det daglige.”, siger Lars Westerberg, der er helt klar til at kurere festivalgæsternes skavanker.