Piratteater kommer til Børneland

Foto: Emma Kleist Christensen

På trods af det grå og mørke vejr, skinnede der vilde lys og alverdens farver ud fra et lille telt i Viggo’s Børneland. Der var glædeligt dansende pirater og smukt syngende havfruer på scenen, da Odsherred Teater holdt prøve på deres forestilling onsdag eftermiddag.

Et band med smilende unge mennesker stod i den ene side af scenen og spillede lystige rytmer, mens de fint udklædte skuespillere fik de sidste rettelser fra instruktørerne på scenen. De skal gå på scenen for allerførste gang nogensinde på fredag klokken 12, foran mange glade festivaldeltagere.

”Det er noget helt nyt vi prøver i år, og vi tror det bliver rigtig sjovt og spændende” fortæller Heidi Jensen, som er leder af Børneland. Hun forklarer, at de i år bruger teaterforestillingerne til at få mere ud af lokalmiljøet i Odsherred Kommune med som en del af festivalen, men også for at få noget nyt og spændende til Børneland,
”Vi vil gerne gøre det ekstra godt og spændende i år, og sørge for at der er noget sjovt til alle aldersgrupper – og så skal det jo også være noget, der er sjovt for de forældre, der er med deres børn” siger hun.

Heidi Jensen fortæller, at de gør meget ud af at Viggo’s Børneland skal have noget til enhver alder. De har derfor udover alle klassikerne, som sandkasse og ansigtsmaling til de mindste, også både parkour-træning, klatrevæg og nu teater for de lidt ældre. Selvom Heidi Jensen vurderer at de fleste nok stopper med at gå i Børneland omkring 16-års alderen.

Hun har meget store forventninger til at der nok skal blive trukket en masse folk til af det nye teater, og er meget spændt på årets Børneland, som åbner torsdag klokken 15.00, og varer til hver aften klokken 22,
”Det bliver rigtig sjovt, og børnelandet plejer at være meget populært blandt alle, ” fortæller Heidi Jensen med et stort smil.