Seriøst budskab i skumparty

3F har i sommerferien erstattet hverdagens besøg hos unge lærlinge og fritidsjobbere med afslapning og festival-service til unge.

Hvis du er ung og tror, at fagforeninger kun er noget man møder, når man har problemer med chefen på arbejdet, så får du noget af et chok, hvis du skulle slå et smut forbi 3F’s område på festivalpladsen.
Her kan man i stedet slappe af i store sækkestole, få opladet sin mobil gratis og trykke en t-shirt med egen tekst. Hver dag er der desuden skumparty kl. 17 på fodboldbanen ved siden af 3F’s område. Den hyggelige atmosfære er helt bevidst fra fagforeningens side.
”Vil vil gerne, at de unge får en ny og anden indgangsvinkel til fagforeningen, så det ikke kun handler om problemer,” siger 3F-medarbejder Kenneth Petersen.
Selvom Kenneth Petersen fortæller, at der ikke bliver skrevet indmeldelsesblanketter på festivalen, så har det alligevel effekt, når 3F efter sommeren besøger landets tekniske skoler, hvor de unge kan huske fagforeningen for noget positivt og sjovt.
”Virkningen af kampagnen ses i en undersøgelse blandt unge, hvor det viser sig, at 3F er den mest synlige fagforening ud af alle fagforeninger,” siger Kenneth Pedersen.