Til koncert med sømandskasketten på og høj bølgegang

Iført sømandskasketter er Lars Jacobsen (tv), Claus Mikkelsen (th) og Klaus Nielsen (i midten), til koncert med deres favorit kitsch-band Sømændene.
Foto: Claus Starup

Det medrivende band Sømændene er tilbagevendende gæster på Vig Festival. Foran den store scene mødte jeg Claus Mikkelsen og Lars Jacobsen. De tog imod de livlige artister med reparationsbajere og bandets signaturhat på.

For sjette år i træk er Lars Jacobsen og Claus Mikkelsen på Vig Festival. De har taget plads i festivalstolen et stenkast fra den store scene, hvor de skal opleve Sømændene for fjerde gang. De kunne dog godt have brugt, at koncerten var placeret lidt senere på dagen: ”Tømmermændene er kun lige ved at blive helbredt med fiskefjæs og fadbamser,” forklarer Claus.

Deres forventninger er anderledes, end de plejer. Claus og Lars er nemlig mest begejstrede for Sømændenes cover-sange, men nu har de udgivet et nyt album af egne sange. Også andre ting spiller ind på, hvad fyrene venter af koncerten: ”Normalt spiller de på Dueslaget eller hønsehuset med et tætpakket publikum om aftenen. Så det bliver nok mere end sommerhygge koncert end en festkoncert,” er de begge enige om.

Da koncerten går i gang, er vi rykket op foran scenen. Selv til flere af de nye numre må Claus svinge med sømandskasketten, hvor ”De Glade Sømand” står printet bagpå: ”De er jo fantastiske til at komme ud over scenen lige meget, hvad de spiller,” fortæller han.

Jeg forlader Claus og Lars lige før nummeret ”Drik”, som spiller efter, at forsangeren for Sømændene har husket publikum på at drikke masser af vand også. Lars og Claus kigger på hinanden og bliver enige om, at de får væske nok og tager en stor slurk af deres øl.