10. 11. 12. 13. Juli 2024

10. 11. 12. 13. Juli 2024

Generel info

Regler & Sikkerhed

Advarselsarmbånd: Et advarselsarmbånd skal ses som et ”gult kort”. Har man først fået et advarselsarmbånd, har man ikke mulighed for at få det almindelige armbånd på igen. Det betyder, at man resten af festivalen skal ændre sin adfærd væsentligt og undgå ”dumme” handlinger. I tilfælde af uheldig optræden igen vil man få klippet sit advarselsarmbånd og blive bortvist fra Vig Festival.

Almen dårlig opførsel: Uhensigtsmæssig og potentiel farlig/utryg opførsel vil blive påtalt og kan til sidst ende med et advarselsarmbånd eller klipning af armbånd og bortvisning.

Alkohol og euforiserende stoffer: Alle over 18 skal have et specielt armbånd på for at synliggøre for Vig Festivals barpersonale, at det er lovligt at udskænke alkoholiske drikke til denne person. Bevidst snyd med alder kan medføre klipning af armbånd.

På campingområderne skal man være over 16 år for lovligt at indtage alkohol. Dog må alkoholprocenten maks. være 16%. Alle under 18 år, som udviser tegn på betydelig beruselse, bliver vurderet af Vig Festival sikkerhedspersonale, som beslutter om forældre skal underrettes og armbåndet klippes. Der kan i nogle tilfælde, i samarbejde med forældrene, gives et advarselsarmbånd. Hvis seancen gentages, klippes advarselsarmbåndet og man bortvises fra Vig Festival.

Brug/salg af eller omgang med hash, andre euforiserende stoffer og sifongaspatroner og lattergas er forbudt og vil medføre klip af armbånd og øjeblikkelig bortvisning, samt politianmeldelse.

Børn og unge: Vig Festival er en familiefestival, og derfor er der mange børn og unge med til festen. Lad os alle bidrage til, at også børnene får en tryg og hyggelig fest.

Unge under 15 år bør ikke bo uden voksne på camping- og teltområderne. Vig Festival opfordrer til, at forældre og andre voksne støtter op om, at unge under 15 år bor sammen med voksne på festivalen. Bo-enhederne (telte/campingvogne) bør være placeret nær hinanden.

Vi har skærpet fokus på unge-området for at støtte de unge til en god oplevelse på Vig Festival. En festival skal være en stor skøn fest med god musik og glade mennesker – og mindre druk. Vig Festival opfordrer derfor til, at forældre støtter op om dette og ikke kører deres unge mennesker til festival med øl og andre alkoholiske drikke.

Børneområdet: Vig Festivals børneområde er for alle, men da der er mange små børn og unge, henstilles der til, at alle udviser pli og overordentligt god og fornuftig opførsel i det område især. Husk, at Vig Festival også er børnenes fest.

Camping: Der henstilles til, at unge under 15 år ikke bor alene uden voksen på campingområderne.

Campingområderne er en del af Vig Festival. Ulovlig indtrængen vil medføre politianmeldelse, fakturering af en dagsbillet, samt bortvisning fra festivalen.

De ordensregler, som står ved alle indgange til campingområderne, skal til alle tider følges. Ved brud på dette medfører det øjeblikkelig klipning af armbånd, samt bortvisning fra Vig Festival. Det vil samtidig blive vurderet, om det skal politianmeldes.

Hvidevarer er ikke tilladt at medbringe på campingområderne.

Da Vig Festival ønsker at være en ren og pæn festival, appelleres der til, at alle er med til at holde områderne rene og ryddeligt. Der er opstillet affaldsstativer mange steder, som vi beder jer om at bruge, både for jeres egen skyld, men også for festivalens hjælpere. Oplagring af skrald kan i øvrigt udgøre en risiko for brand.

Cykler: Cykler må ikke medbringes på festivalpladsen.

Droner og andre flyvende anordninger: Ingen flyvende anordninger er tilladt på hele Vig Festival, hverken på festivalpladsen eller camping- og parkeringsområderne. Overtrædelse vil kunne medføre klipning af armbånd og politianmeldelse.

Festivalpladsen: Ved alle indgange til festivalpladsen er opsat ordensregler. Disse skal til alle tider følges. Ved brud på dette medfører det øjeblikkelig klipning af armbånd, samt bortvisning fra Vig Festival. Det vil samtidig blive vurderet, om det skal politianmeldes.

Ved scenerne og det øvrige festivalområde er det vigtigt at respektere andre. Derfor vil al farlig og truende adfærd kunne medføre klipning af armbånd eller udskiftning til advarselsarmbånd. Dette vurderes af Vig Festivals sikkerhedspersonale i den pågældende situation.

Alle skal visiteres, inden de kommer ind på festivalpladsen. For at fremme denne visitation bedes gæsterne have åbne tasker og jakker. Hvis man medbringer poser, gælder de samme visitationsregler som ved tasker. Barnevogne skal være til frit udsyn.

Medbragt mad og drikke er ikke tilladt at have med på pladsen. Hvis det vurderes af Vig Festivals personale, at man bevidst forsøger at snyde, kan det medføre bortvisning og klipning af armbånd.

Medicin må medbringes i egnede mængder. Hvis der bruges særlig medicin, som kan forveksles med euforiske stoffer, bedes man kontakte festivalkontoret inden festivalens start.

Der må medtages 1 stk. tomt plastemballage (maks. 0,5 liter) ind på pladsen. Der er vandposter, hvor man frit kan fylde disse. Hvis ikke den er tom ved visitationen i indgangene, vil man blive bedt om at tømme flasken helt.

Flasker/dåser/glas må ikke medbringes på festivalpladsen.

Vores egne genbrugsglas og kander som er tomme, må naturligvis gerne medbringes.

Parfumer må maks. indeholde 50 ml.

Der henstilles til, at det stolefrie område omkring scenerne respekteres. Det er af sikkerhedsmæssige grunde, de er der.

Børn på voksnes skuldre ses helst ikke. Dette kan medføre dårligt udsyn for andre gæster og kan i nogle tilfælde udgøre farlige og uhensigtsmæssige situationer.

Vig Festival henstiller til, at alle slår deres paraplyer ned, når der spilles koncerter.

Fyrværkeri: Al slags fyrværkeri er forbudt på Vig Festival. Overtrædelse af dette vil medføre klipning af armbånd, bortvisning og politianmeldelse.

Husdyr og andre dyr: Ingen levende dyr må medbringes på Vig Festival, heller ikke på campingområderne. Dog må myndigheder og vagtpersonale medbringe dyr, hvis det er i tjenstlig sammenhæng.

Kameraovervågning: Store dele af Vig Festival er kameraovervåget for din sikkerhed. Kameraerne bruges med det primære formål at kunne guide de store menneskemængder ved hjælp af Vig Festivals hælpere. Derfor er det også vigtigt, at man til enhver tid følger de anvisninger, der kommer fra Vig Festivals hjælpere.

Vig Festivals hælpere: Alle hjælpere på Vig Festival er der for din skyld og vil gøre alt for, at du får en god og uforglemmelig fest på Vig Festival. For at de kan være der for alle gæsterne, er det vigtigt, at man følger deres anvisninger.

Stolefrit område: Igen i år vil der være et stolefrit område ved Store Scene, hvor du har rig mulighed for at danse med til den fantastiske musik, uden at være bange for at komme til at vælte over en klapstol eller siddende gæster.

Tyveri: Al slags tyveri fra andre gæster og lignende eller fra Vig Festival vil medføre klipning af armbånd, samt politianmeldelse. Festivalen påtager sig intet ansvar for tyveri og hærværk. Pas godt på dine ting og sæt en lille hængelås på dit telt eller din campingvogn, så det er sværere at komme ind. Tag alle værdigenstande med dig, når du går fra dit telt eller campingvogn.

Rygmærker: Alle typer af grupperinger, herunder beklædning som symboliserer lignende, vil blive bedt om at forlade Vig Festivals område og får armbåndet klippet.

Politik, religion mm: Vig Festival er en familiefestival med fokus på familie, musik og festlig stemning. Således ønsker Vig Festival ikke at blive brugt i politiske eller andre ideologiske sammenhænge, som kan tage fokus fra de førnævnte værdier.

Enhver form for politisk, religiøs eller anden form for interessedrevet propaganda (eksempelvis uddeling af flyvesedler, aktiviteter som kan ses som demonstrationer eller aktiviteter som verbalt eller fysisk har til hensigt at støde, forulempe eller provokere andre) vil uden varsel medføre klipning af armbånd og bortvisning.

Våben: Alle typer af våben er forbudt på hele Vig Festivals område. Dette gælder også på campingområderne. Dette være sig pistoler, stikvåben, peberspray, bats og lignende ting, som ikke hører sig festival og hygge til.

Mad & Drikke

På Vig Festival er der mange steder, du kan få stillet sulten og slukket tørsten.
Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke på selve festivalpladsen, men herunder kan du læse om og lade dig friste af festivalens egne spændende boder og barer.

Fra 2023 har vi nydesignede, velformede genbrugsglas. De er både miljø- og genanvendelige. Første gang du køber drikke i et genbrugsglas koster glasset 5 kr. og ombyttes til et rent glas i baren når du køber en ny drik. Skal du hjem eller ønsker du ikke at benytte dit genbrugsglas længere, kan det afleveres i returboden hvor du vil få 1 kr. retur.

Skål i genbrugsglas

MAD

Gårdhaven
Er du lækkersulten?
Hos Gårdhaven serveres der frisksmurt smørrebrød, tarteletter og hjemmelavede lune håndfrikadeller, samt et stort udvalg af drikkevarer.
Eller hvad med en hjemmelavet æbletrifli?

Isbixen
Isbixen har et stort udvalg af lækre is, både ”gammeldaws” isvafler med det hele, ispinde og meget andet guf. De sælger også den forfriskende is-kakao, samt alkoholfri slush-ice i alle regnbuens farver.
Til de kuldskære er der lune popcorn og baconchips.

Kolonihavehuset
I Kolonihavehuset står menuen – traditionen tro – på stegt flæsk med persillesovs, tilberedt med stor kærlighed.
De sprøde velduftende flæskestykker, den fyldige persillesovs og de udsøgte, ny opgravede kartofler fra Lammefjorden kan ikke undgå at give dig lyst til at bestille endnu en portion.
Her sælger vi forskellige drikkevarer, bl.a. en lækker økologisk saft uden sukker.

Morgenmadsteltet
I morgenmadsteltet kan du købe frisk morgenbrød, morgenbasser, kaffe, juice og mælk, fra onsdag til søndag mellem kl. 7:00 og kl. 12:00
Er du glutenallergier kan du bestille morgenbrød til afhentning dagen efter.
Derudover har teltet åbent til kl. 18:00 med salg af fadøl og en hyggelig snak i en stille stund.
Ved siden af morgenmadsteltet finder du også vores pølsevogn som holder åbent
Onsdag kl. 11:00 – 01:00
Torsdag kl. 11:00 – 02:00
Fredag og lørdag kl. 11:00 – 03:00
Så der er rig mulighed for en hurtig frokost eller en lækker natmad.

Popcorn, slik og frugt
Enhver rigtig festival har snacks, og Vig Festival er ingen undtagelse. Kig forbi og forsyn dig med lune popcorn og bland-selv-slik med alt det, du bedst kan lide. Frugtboden er også et hit, når du trænger til en forfriskning og et skud C-vitamin.
Du finder slik og frugt ved Store Scene og popcorn ved Hønsegården og i Isbixen.

Sandwichbod
Tæt på Store Scene imellem Hawaiibar og Saloonbar kan du få smurte en sandwich og anden ”hurtig mad”, så du nemt kan få stillet sulten, inden koncerten begynder.

Texasstien
Her lokker duften dig inden for til store, saftige bøffer og gode ”hakkedrenge”, som ligger og syder på grillen.
Til det veltilberedte kød får du en lækker salatbar og forskelligt kartoffeltilbehør – eller hvad med en rigtig Texasburger med en stor hjemmelavet bøf?

Toppen
Toppen er restauranten med den bedste udsigt. Den er nemlig placeret på det højeste punkt på festivalen med udsigt ud over pladsen og Vig by. Her kan du både få brunch og wienerschnitzel.
Kom op på Toppen og nyd et lækkert måltid, mens du nyder udsigten.

VIG restaurant
Vig Festivals restaurant koncept, hvor vi stræber efter at give en god mad oplevelse.
Der bliver serveret lækkert mad med ændring i udbuddet hver aften. Der købes billet og bestilles bord i døren.

Viggos Hundehus
Her kan du købe sodavand, kildevæld og øl til de voksne. Hundehuset tilbyder også kaffe og kage til de lækkersultne munde. Herudover kan der købes sprøde sandwich til at mætte de små og store maver.

Vin & Tapas
Vin & Tapas byder på et udvalg af delikate vine, som kan nydes sammen med vores tapas platte med lækkert tilbehør og friskbagt brød.
Nyd din Vin & Tapas sammen med kæresten, familien eller vennerne i HeartBeat-områdets hyggelige omgivelser eller tag det med ud på pladsen.

 

DRIKKEVARER

16 Haner
I Hønsegården ligger der nu 16 Haner. Vi har ikke 16 forskellige ølsorter – men udvalget er stort – og vi holder stadig den vaskeægte bodegastemning!
Du kan låne raflebægre i baren til en omgang Meyer eller Snyd, eller du kan vælge at sidde og nyde ”din kolde gyldne dame” ved de små borde, både indendørs og udendørs.
Der afholdes raflekonkurrencer med super fede præmier fredag og lørdag.

Classicbar
Beliggende på pladsen lige over for Store Scene er Classicbar, hvor du kan tanke øllet op før, under og efter koncerterne.
Her er der altid gang i den og højt humør. Classicbar sætter gang i en vaskeægte 80’er-fest, så glæd dig til kulørte lamper og masser af disco!

Cuba-bar
Igen i år kan du finde den attraktive Cuba-bar på Vig Festival.
Som altid sælger de Cuba Vodka i enhver afskygning og slush-ice med alkohol. Du kan også møde Cuba-pigerne, når de går rundt på pladsen og sælger shots.

Ebbes bar
Vores nyeste bar  hvor vi mindes en af vores grundlæggere Ebbe barber.
I Ebbes bar kan du finde et hyggeligt miljø og i baren kan du få et godt glas portvin og en rolig stund inden det går løs med den næste koncert.
Ebbes bar ligger med udsigt ud over hønsegården og byder på en afslappet stemning hvor I kan nyde et glas og blive klar til næste koncert.

Ginbar 
Det nye koncept der startet i Festival 2018, er blevet en fantastisk bar. Her kan du smage på mange forskellige gindrinks i hyggelige omgivelser på Store Scene pladsen.

Hawaiibar
Hawaii Bar har en skøn beliggenhed lige til venstre for Store Scene og er altid synlig med det store Hawaiiskilt og de mange palmer.
Der er dømt beach party, når du slænger dig i palmernes skygge og begraver tæerne i det hvide sand. Hvis du er til fest og farver, så kom til Hawaiibar og vær med!

HeartBeat-bar
HeartBeat har sin helt egen bar, som serverer alt lige fra øl og vin til forskellige drinks og sodavand. Kom endelig ind og hils på de glade bartendere!
Husk, at der er diskotek i HeartBeat hver aften til kl. 03.00.

Hønsehusetbar
Hønsehuset har en lækker bar i centrum af det store festtelt, hvor du kan få stillet tørsten i øl, vin, forskellige drinks eller sodavand.
Her er der fuld fart på, når mange af de store artister går på scenen.

Kaffebar
Hos kaffehuset er der dømt hygge for alle pengene.
Her bydes der på delikat specialkaffe som cappuccino, Irish coffee og meget andet.
Der serveres flere forskellige slags kager til kaffen, og det hele kan nydes på den store terrasse.

Madam Blå
I den bedste mormor-stil kan du nyde en rigtig kop kaffe skænket i porcelænskopper og med et lækkert stykke kage til.
Er du ikke til kaffe har vi også varm kakao og andre lækkerier.
Det nydes i hyggelige omgivelser hvor det er muligt, at du kan sætte tempoet ned for en lille stund.

Orangebar
På bodgaden finder du vores Orangebar, hvor du får festivalens mest lækre friskpresset appelsiner med vodka. Appelsinerne bliver presset mens du kigger på, og det er ligeledes muligt at købe dine fadøl og shots hos os. Hold øje med os, når i går igennem bodgaden. Vi ser frem til at se jer til årets fest.

Saloonbar
Velkommen til det vilde vesten!
Er du til øl, en stiv whisky eller måske tequila, så er Saloon-bar det helt rigtige sted.
Her er en uformel stemning, højt humør og plads til alle.
Er du sammen med vennerne, er et ”bællebord” en mulighed. Her kan du i to timer nyde enten øl eller Somersby.

Specialølbar
Tuborg har taget deres super flotte Specialølbar med på Vig Festival. Her kan du nyde et stort udvalg af Jakobsens øl.

Studio 54
Hos studio 54, kan du opleve nyt lækkert up coming musik og de gode gamle 90’er hits.
Vær med til en brag af en fest, og oplev hvilken stemning en af Vig festival Fest telte kan levere!

Terrassebar
Lækre drinks og kolde fadøl, totalt cool personale. Få en fest i Terrassebaren.

Temabar 
I Temabar kan du opleve en farverig fest. Vi har masser af spas, sjove spil og fede udklædninger, alt imens du nyder dine drinks eller øl.
Som et nyt tiltag, vil der i år hver dag være optræden med underholdning som passer til dagens tema.
I kan godt glæde jer, for der vil være fri mulighed for at danse, synge og have en fest sammen med os.
Der afholdes dagligt banko, hvor der er fede præmier på højkant.

Årets temaer i 2024 er:
Torsdag: 
Fredag: 
Lørdag: 

Årets tema 2023:
Jul, Skotsk og Pride

Årets tema 2022:
Jul, Nytår og Sølvbryllup

Årets tema 2019:
Påske, Tyroler og Badehotellet

Årets tema 2018:
Jul, Videnskab og VM

Vig Festivals historie

I 1994 fik barberen Ebbe Olsen fra Vig en idé om at holde en sommerkoncert på kræmmerpladsen i Vig med Kim Larsen. Som sagt, så gjort!
Sommerkoncerten blev en realitet og en succes, og året efter kom Shu-bi-dua og spillede. Foreningslivet i Vig var på daværende tidspunkt ret skrantende, og det betød, at der måtte ske nogle ændringer, hvis foreningslivet skulle op at køre igen.

Et samarbejde blev indledt mellem Vig Gymnastikforening, Vig Idrætsforening og Trundholm FC, og i 1996 kunne Vig by stolt præsentere den første Vig Festival, som lige siden har haft så meget vokseværk, at festivalen i dag har omkring 13.000 gæster (og frivillige) hvert år.

I starten blev festivalen drevet udelukkende ved frivillig arbejdskraft, hvilket bestemt ikke siger så lidt! Senere måtte man dog erkende, at festivalen var blevet så stor, at det var på tide at få lidt mere struktur på, hvis den fortsat skulle kunne promovere sig på den danske festivalscene.

På baggrund af den erkendelse fik Vig Festival i 2002 sin første fuldtidsansatte, og i dag sidder der to ansatte på kontoret, som hjælper med at varetage festivalens interesser i det daglige. Ud over disse to fuldtidsansatte bliver Vig Festival stadig drevet udelukkende ved hjælp af de mange frivillige hjælpere, som hvert år står på hovedet og hopper på tungen for, at Vig Festival bliver en succes år efter år.
Hjælperne er dermed en uundværlig del af festivalens virke, og var det ikke for alle de frivillige kræfter, ville festivalen ikke være til.

Helt fra start har det ligget fast, at festivalen skulle være for hele familien. Det er en af Vig Festivals helt stærke sider, at festivalen i dén grad gør det muligt for børnefamilier at tage på festival uden at være bange for børnenes sikkerhed eller for, om de kommer til at kede sig.
Derudover kommer der selvfølgelig også mange gæster, både unge og ældre, som kommer for at opleve den hyggelige stemning og musikken.

Med andre ord er der på Vig Festival noget for hele familien!

Viggos Verden

💚Viggos verden – er en oase for familien💚

Her er plads til alle, store som små, her er meget højt til loftet og meget brede rammer, her vil vi være Viggos venner.

Kom ned og få en på opleveren!

Finurlige, sjove, festlige og arbejdsomme hjælpere er klar til at tage imod børn i alle aldre.
I år er det Joanna Banana og hendes Ballade Bande, der sammen med Viggo, leder slagets gang både på Viggos store scene og Viggos lille scene.
Fra den lille scene, vil i opleve Viggo-Banko, trylle workshops, nogen der laver ballondyr og konkurrencer. Det vil sige, en masse sjov, ballade, magi og illumination på pladsen.

Ud over scenen, er der forskellige små verdener i kan bevæge jer rundt i.
Krea-teltet, hvor der laves alle mulige kreative ting. Til tider åbnes der også en saloon, til dem der gerne vil pynte sig.
Tømmerland, stedet for den lille håndværker, her saves, hammers og produceres næsten alt inde for træ.

Der er et lille lækkert område hvor de helt små kan bevæge sig i, uden at blive tumlet af de store, samt et sted hvor de unge kan chille uden at blive forstyrret af de helt små.

Her er også et vel af hoppeborge, prøvekræfter-maskiner og spil… og sidder du lige nu og tænker….pyha, det bliver dyrt med alt vi skal prøve. NEJ det gør det ikke, det koster ikke noget at komme og lege i Viggos verden.

Det vildeste af det hele er, at selveste Viggo kommer på besøg!

Bliver forældrene trætte og har brug for hvile, mens børnene leger, er der mulighed for, at de kan sætte sig ind i Viggos madskål, hvor der er salg af kaffe og kage, samt lidt mad.

Betaling & Chip

Betaling på festivalen

På festivalen er der mulighed for at bytte dine kontanter til et festivalkort, som kan benyttes i alle barer og boder. Festivalkortet fungere som et almindeligt betalingskort.
Det er også muligt at få et Chiparmbånd på, hvor dine penge kan indsættes. (En god løsning for børn og gæster uden lommer.)
Der kan naturligvis også overføres fra et kreditkort til et festivalkort/chiparmbånd. (Smart hvis din partner eller børn skal udstyres med et begrænset beløb)
Du kan stadig betale med kontanter, Dankort, Visa og MasterCard samt andre betalingskort.

Hvor kan jeg få et festivalkort eller Chiparmbånd

I Chipboden for enden af bodgaden kan du få udleveret et festivalkort/chiparmbånd som du kan indsætte penge på.
Det er også muligt at sætte penge ind i Morgenmadsteltet og Garderoben.

Hvad er saldoen på mit festivalkort/chiparmbånd:
Du kan tjekke saldoen i alle festivalens kasseapparater.

Hvis du mister dit kontantkort
Vi opfordre til, at du tager et billede af serienummeret på kortet.
I Chipboden har vi via serienummeret mulighed for at spærre kortet og flytte saldoen over på et ny kort.
Vig Festival hæfter ikke for bortkomne kort.

Hvad med beløb der ikke bliver brugt

Under festivalen kan du få tilbagebetalt en restsaldo i Chip boden, Morgenmads teltet eller Garderoben.

Efter festivalen er slut kan du inden den 31/7-2023 anmode om at få saldoen overført til din bankkonto ved at udfylde nedenstående formular.

 

Udbetaling af restsaldo

Udfyld formularen herunder for at få udbetalt restsaldoen til dit betalingskort
  • Nummeret findes på bagsiden af chippen

 

 

Bemærk: På grund af ferie i bogholderiet, vil beløbet blive overført til din konto i løbet af august.
Beløb mindre end kr. 50,00 vil ikke blive refunderet, men anvendes til at styrke det lokale idrætsarbejde for børn og unge.

Kontakt information opbevares kun af Vig Festival indtil der er foretaget udbetaling af beløbet og anvendes kun, hvis der er fejl i indtastningen af serienummer eller bank oplysninger.

 

Garderobe, Mobilopladning & Bad

Under festivalen er det muligt at få opbevaret overtøj, tasker og lignende mod betaling.
Vi har en bemandet garderobe, der er placeret tæt ved armbåndspåsætningen.
Garderoben vil ligeledes fungere som hittegods kontor under hele festivalen.
I garderoben har du også mulighed for at sætte penge ind på din chiparmbånd.

Garderobe
Åbningstider:
Torsdag uge 28   kl. 12.30-03.00
Fredag uge 28     kl. 10.00-03.00
Lørdag uge 28     kl. 10.00-03.00

Alt der ikke er blevet afhentet ved festivalens afslutning, kan herefter afhentes på festivalens kontor på Holbækvej 16B, 4560 Vig. Efter d. 1. august 2024 vil alt blive kørt til Holbæk Politi.

Priser:

Taske          (1 stk.) hele dagen (1 dag)              25 kr.

Jakke          (1-2 stk.) hele dagen (1 dag)           25 kr.

Festivalstol  (1 stk.) hele dagen (1 dag)              25 kr.

 

Mobilopladning
Vi har i samarbejde med LecToGo, standere stående rundt på festivalen hvor du kan leje en powerbank til 12 kr. pr. påbegyndt halve time. Du tager powerbanken med dig rundt på festivalen og aflevere den efter brug i en vilkårlig lade stander.

Badefaciliteter
På Camp Sydney vil det i år være muligt at tage et bad i vores vogne for 30 kr.
Derudover er Vig Hallen igen klar til, at du kan bade under festivalen.

Handicapfaciliteter

Nyt for handicappede
Handicappede med gyldigt ledsagerkort kan til Vig Festival 2024 købe en handicapbillet. Både endags- og partoutbilletter fås som en handicapbillet. Endagsbilletter sættes til salg d. 1. marts 2024

En handicapbillet købes online hos Ticketmaster.
Ledsagerkort skal fremvises ved indgangen.

Der er et begrænset antal handicapbilletter til salg. Dette er for at sikre, at vi har de nødvendige parkerings-, toilet-, og andre faciliteter til de handicappede.

Familie billetten kan IKKE bruges som en handicapbillet.

Handicaptoiletter
Du kan finde handicaptoiletter ved Store Scene, på bodgaden, ved Hønsegården og ved Handicapcampingområdet.
Ved siden af Akutstuen er et rum, hvor man som handicappet har mulighed for at få klaret sin personlige pleje. Der er ingen hjælpere tilknyttet rummet, og man skal selv medbringe de ting, man skal bruge.

Handicappodie
Ved Store Scene er et handicappodie med tilhørende rampe. Podiet er udelukkende til handicappede og sikrer, at alle kan få en god festival med udsigt til den store scene.

Handicaphjælpere/ledsagere
Hvis du er handicappet og har et ledsagerkort, så kan din hjælper få gratis adgang til Vig Festival. Man kan dog max have én handicaphjælper/ledsager pr. person.
Billetten skal blot købes som en handicap billet, igennem Ticketmaster.
Handicappede børn t.o.m. 11 år skal følges med en betalende voksen, men kan derudover få en handicaphjælper/ledsager gratis med på Vig Festival.

Hvis du i løbet af festivalen skal ledsages af en anden person, skal din hjælper/ledsager aflevere sit armbånd i armbåndspåsætningen og oplyse navnet på dig, som han/hun er ledsager for. Når din nye hjælper ankommer, vil armbåndspåsætningen kunne se, at der allerede er afleveret et armbånd i dit navn, og det bliver dermed muligt at give den nye hjælper et armbånd på.

Handicapparkering
Området findes foran Vig Kultur- og Idrætscenter på Ravnsbjergvej. Vi henstiller til, at man ikke langtidsparkerer på de få pladser, der er. Husk at det blå handicapkort skal ligge synligt i forruden.

Handicapcamping
Har du særlige behov, er du velkommen på vores camping, som er beliggende på et særskilt område på Camp Rom. Her er der strøm til iltapparat, opladning af kørestol og lignende. Kræver blåt handicapskilt.
Pladser med strøm kræver, at din campingvogn har et godkendt 230V CEE-stik, og du skal huske selv at medbringe en 25 meters godkendt forlængerledning af gummi m/jord (3×1 H05RN).
Indkvartering: BEMÆRK! Kun indkørsel tirsdag uge 28 fra kl. 16.00-20.00.

Åbningstider & Parkering

Åbningstider på festivalpladsen

Onsdag uge 28 kl. 19.00-03.00.  Kun HeartBeat-området er åbent.

Torsdag uge 28 kl. 13.00. Store Scene lukker kl. 01.00, Hønsegården kl. 02.00, HeartBeat kl. 03.00,
Hyggeriget kl. 01.00, Viggos Scene kl. 22.00 og Studie 54 kl. 01.30

Fredag uge 27 kl. 10.00. Store Scene lukker kl. 01.00, Hønsegården kl. 02.00, HeartBeat kl. 03.00, Hyggeriget kl. 01.00, Viggos Scene kl. 22.00 og Studie 54 kl. 01.30

Lørdag uge 28 kl. 10.00. Store Scene lukker kl. 01.00, Hønsegården kl. 01.00, HeartBeat kl. 03.00, Hyggeriget kl. 01.00, Viggos Scene kl. 22.00 og Studie 54 kl. 01.30

Parkering
Vig Festival har et stort P-område, der ligger på Vig Parkvej. Her koster det 50 kr. for hver bil at parkere, og når man først har betalt, kan man frit køre ud og ind på p-området alle dagene under festivalen.
Vi tager både imod både MobilePay og kontanter på Vig Parkvej.

Vi vil under hele festivalen forsøge at skabe parkeringspladser til alle, men lad bilen stå hjemme, hvis det er muligt.
Vi skal henstille vores gæster til, at der parkeres på de anviste områder.
Lyt til de anvisninger, du får af de flinke kontrollører.
Parkering er forbudt på Ravnsbjergvej, Holbækvej og på sidegader i Vig by.
Brandmyndighederne tillader ikke, at gæster overnatter på P-pladserne, så det er forbudt.
Vi henstiller til tog, festivalbus eller vores mange campingområder, der byder på forskellige muligheder alt efter præferencer.

Betalingsparkering
Der er også mulighed for at parkere tættere på festivalpladsen, hvis man ønsker det. Kun 150 m fra hovedindgangen har vi lavet parkering mod betaling. Reservation og betaling kan ske på følgende link: Her

Se kort over betalingsparkeringsplads her

Festivalbus, Tog & Taxa

Festivalbus
For at flere af vores gæster kan nyde festivalen uden at tænke over, hvem der skal køre hjem, har vi en festivalbus-ordning, der kører over Ellinge Lyng og tilbage til Vig.

Festivalbusserne kører i en ringrute og der er ikke en tidsbestemt køreplan.

Billetter til festivalbussen købes via Ticketmaster.

Alle over 12 år skal købe en billet for at kunne køre med bussen. Børn under 12 år skal ikke købe billet, men kører gratis med bussen ifølge med en betalende voksen.

Billetten til festivalbussen skal ombyttes til et specielt bus-armbånd, hvilket I kan få gjort i den almindelige armbåndspåsætning.

Alle skal fremvise gyldigt bus-armbånd ved påstigning på bussen.

Køb billetter her.

Billetten kan også købes i Chipboden under festivalen

Se ruteplan og pickup-punkter herunder:

To
Du kan køre gratis til og fra Vig station med Odsherredsbanen imellem Holbæk og Nykøbing fra onsdag uge 28 kl. 0800 til og med søndag uge 28 hele døgnet. Det gælder også de ekstra afgange om natten, så lad bilen stå og kom sikkert hjem. Dit armbånd eller printede festivalbillet gælder som billet til Odsherredsbanen.

Se tiderne for ekstrakørsel her Togtider 2023

Handicappede og gangbesværede med rollator har mulighed for at komme til nærmeste station via DSB’s Handicapservice. Det kræver et opkald på 70 13 14 19. Forvent ventetid indtil liftbus er fremme.

Taxa
Bo’ Taxi – tlf. 20 20 48 20
Nykøbing Sj. Radio-Taxi – Tlf. 59 91 41 41

Armbåndspåsætning

Igen i år kan du få sat armbånd i SuperBrugsen i Vig, så du slipper for at stå i kø, når festivalen åbner.

Til Jer der har købt billet til Festivalbussen, er der lavet et specielt armbånd, så I slipper for at vise jeres billet til kontrolløren i busserne.

Vi henstiller til, at alle campister får armbånd på, inden telte og vogne sættes op.

Alle over 18 år vil få et ekstra armbånd på, som giver tilladelse til køb af alkohol på festivalpladsen.

Åbningstider i SuperBrugsen i Vig
Søndag uge 27   kl. 10.00 – 18.00
Mandag uge 28  kl. 10.00 – 18.00
Tirsdag uge 28   kl. 10.00 – 18.00

Åbningstider i armbåndspåsætningen – ved indgangen til Vig Festival
Tirsdag uge 28   kl. 18:00-22:00
Onsdag uge 28   kl. 10:00-22:00
Torsdag uge 28  kl. 10:00-24:00
Fredag uge 28    kl. 10:00-24:00
Lørdag uge 28    kl. 10:00-24:00

Egne børn/børnebørn, der ikke er fyldt 12 år når de står ved indgangen til festivalen, har gratis adgang til festivalpladsen og campingområderne, hvis de følges med en betalende voksen over 18 år.
Børn skal også have armbånd på. Det får de i armbåndspåsætningen når de følges med en betalende voksen (over 18 år). Barnets sygesikringsbevis skal medbringes.

Festivalavis & -radio/tv

Avis
Hver dag under festivalen udkommer festivalavisen på de forskellige pladser og campingområder.
Her får du alle de sjove historier fra gårdsdagens festival, flotte billeder af kunstnerne og spændende interviews med gæsterne. Måske du får øje på nogen, du kender?

Festivalavisen kan også læses i digital udgave her på siden under festivalen, den bliver uploadet torsdag, fredag og lørdag i løbet af formiddagen.

Radio
Lyt til festivalradioen på 107,0 og 107,9 FM i samarbejde med Radio Odsherred. Tryk her!
God musik, underholdning, interviews og masser af konkurrencer.

TV
Find også vores videoer med aktuelle nyheder og interviews på vores YouTube-kanal på her!

Uddeling af overskud

Vig Festival gennemføres med momsfritagelse, og derfor skal overskuddet uddeles til velgørende eller på anden måde almennyttige formål.
Formålet med Vig Festival har fra starten været, at overskuddet fra festivalen overvejende skulle gå til de tre sportsforeninger, som i sin tid startede det hele. Sådan er det stadig, og en del af overskuddet deles hvert år ud til de tre moderforeninger:

1. Trundholm FC
2. Vig Gymnastikforening
3. Vig Idrætsforening

Derudover deltager mange andre lokale foreninger med frivillige hjælpere på festivalen, og også disse foreninger får et økonomisk tilskud, når festivalens regnskab er gjort op.

 

Udlodningspuljen

Hvert år uddeler vi også penge til andre foreninger, som kan søge om en del af puljen.

Overskuddet må uddeles til

Foreninger der vil søge om penge fra Vig Festivals udlodningspulje skal være velgørende eller på anden måde almennyttig.
Velgørende eller på anden måde almennyttige formål kan fx være:

  • Sygdomsbekæmpelse
  • Forebyggende børne- og ungdomsarbejde
  • Ulandshjælp
  • Kirkeligt arbejde
  • Amatøridrætsarbejde.

Overskuddet må blandt andet IKKE uddeles til følgende formål:
Politisk og tværpolitisk arbejde, rejselegater, turistforeningers almindelige arbejde, løbende drift af forsamlingshuse, medborgerhuse og lignende, lokalradio- og fjernsynsvirksomhed.

Ansøgning
I foreningers ansøgninger skal vedhæftes kopi af vedtægter samt udførlig og detaljeret beskrivelse af det eller de projekter, der søges penge til samt en kontakt til foreningen.
I ansøgningsprocessen sendes alle ansøgere til SKAT, hvorefter der udvælges modtagere af puljen blandt de af SKAT godkendte ansøgere.

Ansøgninger modtages hvert år mellem d. 1. februar og d. 1. august.
Ansøgere får skriftlig besked pr. e-mail.

Ansøgninger og eventuelle spørgsmål kan rettes til Vig Festival på pia.s@vigfestival.dk

Tidligere har vi støttet:
Odsherred Sportsfiskerforening: Undervisningsudstyr til juniorfiskere, som skal lære om naturen, og hvordan man passer på den.
Lilleborg Den private børnehave i Vig: Hobbit-legehus på legepladsen, som man både kan lege i, sove i og klatre på.
Vig – Fremtidens Familieby: Pavillon på Peterspladsen i Vig, som kan bruges til både kræmmere, musik, teater og meget andet.
Odsherred Børnemusikfestival: Musikere tager rundt og spiller musik i uge 36 for de mindste i børnehaver, på biblioteker m.m.
Røde Kors i Nykøbing: Julekurve til familier, som har brug for lidt hjælp, samt tilskud til at sende børn på sommerlejr.
Nr. Asmindrup Friskoles støtteforening: Projektorer med tilhørende PC’er til skolen.

 

 

 

 

Vig Upcoming

Den Rytmiske Højskole (DRH) og Vig Festival samarbejder om at give upcoming musikere chancen for at åbne Vig Festival.

DRH afholder audition den 5 April 2024, hvor otte bands dyster om at komme til at spille på HeartBeat på Vig Festival. På aftenen vil et dommerpanel bestående af professionelle branchefolk udpege vindere og give alle deltagende bands feedback og tips.

Både DRH og Vig Festival brænder for musik og vil gerne bidrage til et levende musikmiljø i Danmark. Vi synes, det er vigtigt at nye musikere bringes på banen, derfor skaber vi i fællesskab en aften, hvor upcoming musikere får muligheden for at blive hørt og vise deres kunnen.

På auditiondagen vil alle bands spille en lille koncert på 20 minutter foran publikum og dommerpanel. Herefter vil dommerne sørge for, at deltagerne får en oplevelse af at blive taget seriøst som musikere og modtage professionel kritik, de kan tage med sig i deres musikalske kuffert. Det vindende band får en enestående mulighed for at spille på en af Danmarks store musikfestivaler.

Alle kan tilmelde sig
Tilmelding foregår ved at indsende to musikeksempler som MP3-fil eller som links til fx Soundcloud samt navn og information om bandet. På baggrund af dette udvælger dommerpanelet de otte bands. Tilmelding er åben for solokunstnere og bands fra hele landet i alle stilarter. Alle deltagere skal kunne optræde 20 minutter. Udvælges du eller dit band vil du blive kontaktet af DRH.

Tilmelding foregår på email: vigup@vigfestival.dk
Deadline for tilmelding: d. 14. marts 2024
Husk at komme og høre de vindende upcoming bands fra årets audition på Vig Festival onsdag i HeartBeat. Dørene åbner kl. 19.00, og der er FRI ENTRÈ, så kom endelig forbi og vær med til at give de fede bands den opmærksomhed, som de fortjener!

VINDER AF VIG UPCOMING:

2023 – KAMILL, GAIA
2022 – CORONA AFLYST
2021 – CORONA AFLYST
2020 – CORONA AFLYST
2019 –
2018 –
2017 –
2016 – 180, Øverste etage, Krystal søn
2015 – The Inn Reverse, Morten Juul, Garretts Green
2014 – WoodPecker, Blushes, Blended Brew
2013 – Harmonics, The Great Dictators, Keema
2012 – Elektroklubben, Simon Olsen og Oplevelsen, Garretts Green
2011 – Unnamed Unknown, Machine, Maggie Talks
2010 – Painted Daisies, Joshua Fit The Battle, Stereoattack

Talentprisen

TALENTPRISEN

Vig Festival og Den Rytmiske Højskole samarbejder om uddeling af den årlige Talentpris på kr. 15.000 i forbindelse med Spil Dansk-ugen i uge 44.
Prisen og muligheden for at spille på Vig Festival 2023 går til et nyt lovende band eller en solist hvert år. Formålet med prisen er at støtte vækstlaget i dansk rytmisk musik. Vig Festival og Den Rytmiske Højskole hilser alle genrer velkomne. Der bliver lagt vægt på, at musikerne laver deres egen musik og gerne dansksproget, men dette er ikke en forudsætning.
For at komme i betragtning til Talentprisen, skal man sende PR-materiale og to numre digitalt til (kommer snart) Senest d. 3. oktober 2023.
En dommerkomite vil herefter vælge en vinder af Talentprisen.

Overrækning af pris
Prisen overrækkes til på Spil Dansk Dagen torsdag d. 3. november på Den Rytmiske Højskole.
Det forventes, at vinderen møder personligt op på dagen og modtager prisen, og ligeledes forventes det, at vinderen giver en mindre optræden i forbindelse med overrækkelse af prisen.
Den Rytmiske Højskole stiller bag-gear, anlæg og lydmand til rådighed på dagen.

Tidligere vindere af Talentprisen

Talentprisen har været uddelt siden 2004, og de tidligere modtagere er:

2017 Mathias Winther
2016 Collider
2015 We at Sea
2014 Jonah Blacksmith
2013 Milford
2012 Simon Olsen og Oplevelsen
2011 Dangers Of The Sea
2010 Anna Bukh
2009 Avalyn
2008 Ave
2007 Tim Bostrøm Band
2006 My Getaway In Audio
2005 Anders Ladegaard
2004 Adaptive

Sportslegat

I oktober 2012 oprettede Vig Festival et legat, der hedder ”Vig Festivals Sportslegat”. Det har til formål at støtte unge fra Odsherred, som ønsker at dygtiggøre sig inden for deres sportsgren.
Legatet skal betragtes som en tilskyndelse og støtte for den unge til at fokusere på den valgte sportsgren, da det kan medføre særlige udgifter til transport og ophold, ligesom tidsforbruget ved træning og udøvelse af den pågældende sportsgren kan gøre det svært at have et fritidsjob.
Legatet skal ligeledes fungere som anerkendelse af unge, der gør en ekstra indsats for at dygtiggøre sig inden for sport og derved kan fremstå som rollemodel for andre unge, samt virke som en god repræsentant for de unge i Odsherred kommune.

Støttebeløb
Der kan hvert år uddeles op til kr. 15.000 fra overskuddet på Vig Festival. Legatet udloddes kun, hvis festivalens regnskab viser et positivt resultat.

Hvem kan søge?
Unge, der som udgangspunkt har folkeregisteradresse i, eller som har stærk tilknytning til, Odsherred kommune. For eksempel kan folkeregisteradressen være flyttet fra Odsherred kommune til en given højskole, sportscollege, kollegium eller lignende på grund af den valgte uddannelse eller sportsgren.

Tildelingskriterier
Der vil ved tildeling blive lagt vægt på bl.a. følgende kriterier:
– Den unges alder (u. 25 år)
– Den unges tilknytning til Odsherred
– Den unges valg af uddannelse
– Den unges evt. tilknytning til Vig Festival (gæst/hjælper/hjælperbarn)
– Nye ansøgere vil blive prioriteret frem for ansøgere, der tidligere har opnået støtte

Ansøgning og ansøgningsfrist
Motiveret ansøgning fremsendes til Vig Festival. Ansøgningen må maksimalt fylde én A4 side, men gerne med vedlagt budget, bilag eller evt. kreativ fremstilling af den valgte uddannelse/sportstype eller lignende.
Legatet kan ansøges én gang om året, senest d. 1. august og kan sendes til: pia.s@vigfestival.dk
Ansøgninger behandles i løbet af august måned, således at ansøgerne har svar inden d. 1. september. Bestyrelsen for Vig Festival afgør, hvilke ansøgninger der skal imødekommes.
Bestyrelsen for Vig Festival kan vælge at træffe afgørelsen i samarbejde med andre foreninger, erhvervsdrivende, Odsherred kommune eller øvrige samarbejdspartnere, hvis dette skønnes fordelagtigt.