Bamser og brandbiler i Børneland

Foto: Ida Scharla Løjmand

Der er masser af nye tilbud til børn og unge på årets Vig Festival.

Blandt andet kan børnene i bedste Build A Bear-stil designe deres egen bamse, og har man blæk i blodet, kan man deltage i tegneworkshop. For de 12-16-årige er der dans og (alkoholfri) drikkelse på det nye diskotek hver aften mellem kl. 21 og 23.

De unge festivalgæster kan også glæde sig til et gensyn med Korsør Ungdomsbrandvæsen og deres brandbil.

”Alle de nye tiltag skal styrke Vig Festivals familie-profil”, siger Gunilla Mandsfeldt, funktionsleder i festivallens Børneland.

Hun understreger derudover, at der har ikke tidligere været problemer med at tiltrække børn og unge. Når Børneland i år satser på endnu flere aktiviteter for de yngre gæster, er det for at sikre, at Vig Festival har aktiviteter for alle aldersgrupper.

”Vi kalder det en familiefestival, og børn er jo en stor del af familien,” siger Gunilla Mandsfeldt. ”Her skal være trygt, sjovt og inspirerende, og der skal være både fysiske og kulturelle aktiviteter.”

Hun uddyber, at det brede udvalg af aktiviteter skal også gerne ramme en bred målgruppe.

”Vi har forskellige børn med forskellige behov. Der skal være plads til alle og noget for både piger og drenge,” siger Gunilla Mandsfeldt. ”Bamsefyldemaskinen tiltrækker måske flest piger, mens det store trækplaster for drengene nok bliver brandbilen.”

Udover de nye aktiviteter har Børneland også opstillet specielle toiletter kun for børnefamilier, så ungerne ikke skal tisse over kors med fremmede fulderikker.

”Det er vigtigt, at børn og unge får en god oplevelse på Vig,” siger Gunilla Mandsfeldt. ”De skal have lyst til at komme tilbage – og måske engang tage deres egne børn med.”