9. 10. 11. juli 2020

9. 10. 11. juli 2020

Kunstnere

Dette er den foreløbige oversigt over kunstnere til Vig Festival 2020.
Tryk på de forskellige kunstnere for at læse mere.

Lukas Graham

LUKASGRAHAMVENDER TILBAGE TIL VIG FESTIVAL I 2020

Sidste gang Lukas Graham gæstede Vig Festival havde bandet netop udgivet ’The Blue Album’, som skulle vise sig at skrive dansk musikhistorie. Nu, fem år senere, vender bandet endelig tilbage!

’Mama Said’, ’Love Someone’, ’Drunk in the Morning’, ‘You’re Not There’ og ’7 Years’, naturligvis. Listen af ørehængere kunne blive ved – og du kender dem alle sammen. Siden debuten i 2012, har det danske band med sanger Lukas Forchhammer i front, ikke set sig tilbage, men leveret det ene kæmpehit efter det andet. Ude i verden tog karrieren for alvor fart i løbet af 2016, hvor singlen ’7 Years’ førte an for et massivt internationalt gennembrud. Bandets internationale debutalbum gik Top 10 i 11 lande, inklusiv top 3 placeringer i bl.a. USA, UK, Sverige samt #1 i Canada, Australien og Danmark, hvor albummet nu er certificeret 10xPlatin. Med den verdensomspændende succes opnåede Lukas Graham desuden hele tre amerikanske Grammy-nomineringer.

”Det var en virkelig smuk familiefest”

Siden det internationale gennembrud i 2016, har Lukas Graham spillet på et utal af festivaler over hele verden, men ifølge Lukas selv, har han og bandet savnet at spille for det danske publikum. Lukas fortæller:

”Efter at have spillet mange festivaler i udlandet, kommer man til at savne at spille hjemme på de danske festivaler, hvor vi får lov at feste med de fans, som kender os allerbedst. Man kommer til at savne den ”nede på jorden-hed”, der kommer, når man spiller herhjemme.

Lukas forsætter, og fortæller at netop Vig Festival holder en særlig plads i hans hjerte:

”For det første var koncerten i 2015 en af de sidste koncerter min far nåede at opleve med os. Derudover husker jeg tydeligt stemningen fra vores første koncert på Vig Festival i 2012. Min mormor var der, min mor var der. Det var bare en virkelig smuk familiefest-følelse”.

Bandet, som udover Lukas Forchhammer består af trommeslager Mark Falgren og bassist Magnus Larsson, har i løbet af de seneste år markeret sig, som et af landets absolutte livefavoritter og har flere udsolgte Danmarksturnéer på bagen. Senest med koncerterne i foråret hvor mere end 80.000 feststemte fans deltog i hele fem udsolgte koncerter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

Forude venter mere musik fra den danske gruppe og nu også en koncert på Vig Festival til sommer.

Rasmus Seebach

RASMUS SEEBACH MARKERER 10 ÅRS JUBILÆUM: UDGIVER ALBUM ‘TAK FOR TUREN’ MED HELT NYE SANGE OG KLASSIKERE

I år er det 10 år siden, at en af Danmarks mest elskede artister Rasmus Seebach brød igennem med sit debutalbum. Det har ikke været en helt almindelig rejse

Rasmus har været på, og det skal naturligvis fejres med manér.

Derfor annoncerer det danske musikfænomen nu et kommende jubilæums album med titlen ‘Tak for turen’, der udkommer den 8. november.

“Den her er til dig. Om du er fan eller bare godt kan lide at lytte med en gang imellem. Om du har været til utallige af mine koncerter eller blot en enkelt. Uden

dig – er der ingen mig. Med dette album vil jeg gerne sige TAK for 10 magiske år.

Vi har fandme haft det sjovt. Jeg er frisk på 10 mere, hvis du er.” Sådan udtaler Rasmus Seebach om sit nye album, som han har valgt at dedikere til

alle sine fans. Til alle dem, der har været med ham hele vejen gennem tykt og tyndt på den vilde rejse gennem hans karriere. Hver især har de været med til at gøre

ham til den han er i dag, og den nye udgivelse bliver den første gave af mange, som Rasmus vil dele ud af i den kommende tid.

‘Tak for turen’ samler op på klassikere fra hele karrieren. Udgivelsen indeholder også en EP med nye sange som ‘Lovesong’, der udkom i sidste uge og som allerede

hærger radio og hitlister.

Ingen andre danske artister kan se tilbage på en så begivenhedsrig og succesfuld karriere som Rasmus Seebach. Den begyndte i 2009 med udgivelsen af det

selvbetitlede debutalbum, der dengang slog rekorden for flest uger i toppen af den danske hitliste. Det varslede om en ny dreng i klassen, der snart ville tage hele

Danmark med storm.

Siden er det kun gået en vej for Rasmus, der i løbet af de seneste 10 år har slået salgsrekorder, begejstret med store shows for tusindvis af publikummer og samlet

os danskere på tværs af hele landet og generationer.

 

Carpark North

Carpark North

Siden deres gennembrud med mega-hittet ‘Transparent and Glasslike’ i 2003, har Carpark North manifesteret sig som Danmarks ubetinget største elektro-rockband. Bandets musikalske univers består af alt fra eksplosiv stadion-rock båret af ufornægtelige guitarrifs, til akustiske og melodiøse ballader.

Den erfarne trio er kendt for at levere særdeles imponerende liveoplevelser, typisk bestående af en 90 minutters hitparade, akkompagneret af scene show i international klasse.

Med mere end fem studiealbummets spækket med hits, er der altid 100% sing-a-long garanti, når trioen rykker ud.

ALPHABEAT

ALPHABEAT GARANTERER FEST, NÅR DE TIL SOMMER SPILLER EN RÆKKE DANSKE FESTIVALER

Den danske hitmaskine Alphabeat tager deres anmelderroste livefest og nye fjerde album landet rundt i sommeren 2020.

Der er dømt fest i alle dets aspekter, når comebacksuccesen Alphabeat drager landet rundt til en lang række festivaler i sommeren 2020.

Umiddelbar og uncool begejstring. Tekster med snert. Og et ønske om at inddrage enhver, som vil lytte. Det er filosofien bag Alphabeats første album i syv år, ’Don’t Know What’s Cool Anymore’ der udkom d. 1. november. Albummet indeholder bl.a. singlen ’Shadows – der var Alphabeats første udspil i seks år og er et af årets hidtil største danske radiohits og tilmed Alphabeats tiende Top 20 single. Alphabeat har efterfølgende fulgt op med singlen ’I Don’t Know What’s Cool Anymore’, som er endnu et hit til sætlisten.

Og netop bandets nye album ’Don’t Know What’s Cool Anymore’ har fået utrolig god omtale fra både ind-og udlandet.

”It’s all killer – no filler” New Magazine

“You won’t be able to help hitting the dancefloor” 4/5 stjerner – Ok Magazine

“Timeless radio-friendly euphoria” 4/5 stjerner – Classic Pop

“Smitter som kyssesyge på et veldrejet og veloplagt udspil” 4/6 stjernerEkstra Bladet

”Et album spækket med ørehængere” 4/6 stjerner – Gaffa

Live-mæssigt står Alphabeat også skarpere end nogensinde før. I sommeren 2019 cementerede bandet deres plads blandt de største popnavne på den danske livescene foran op imod 200.000 mennesker på Grøn Koncert. Her var det ikke kun publikum, der klappede i takt, da de mange hits blev bragt til live med stor overbevisning og spilleglæde – også anmelderne havde hænderne over hovedet:

’…noget nær perfekt popfest, hvor publikum gav sig fuldt ud. Præcis som bandet!’  Fyens Stiftstidende, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

’Alphabeat er solidt tilbage (…) og er mindst lige så relevante nu som for ti år siden, i al deres insisteren på fortsat at spille pop på instrumenter.’ GAFFA, ⭐️⭐️⭐️⭐️

’Selvom seks års pause får de fleste ud af træning, så var Alphabeat i absolut topform!’ Poplish.dk, 100%

Alphabeat glæder sig utrolig meget til at komme ud i sommerlandet og møde publikum på de danske festivaler.

MALURT

 RIFT OM MALURT 2020 

Mange danske rockelskere har i umindelige tider drømt om en gendannelse af MALURT, og i 2020 kører MALURT så endelig bandbussen ud af langtidsparkeringen. En eksklusiv forårstur blev udsolgt overnight, og billetsalget er nu i gang til en stribe ekstrakoncerter i efteråret 2020 til den SuperLive-turné, der definitivt slutter i den genopbyggede K.B. Hallen den 23/10 2020. 

MALURT stiller op i Mød mig i Mørket-formationen, der i ånden fra Bruce Springsteen, The Clash og Neil Young ved hundreder af sveddryppende koncerter tilbage i ‘82-‘83-‘84 gjorde MALURT til et af landets største rocknavne. Det var også denne konstellation, som musikjournalisten Torben Bille og fotografen Søren Svendsen portrætterede i bogen fra 1983 om MALURT på turné, Når bare rocken ruller. 

Det er ikke mindst som energisk live-act, MALURT er gået over i historien. Det er da også udelukkende som koncertnavn, bandet vender tilbage i 2020 – 40-året for MALURTs albumdebut med Kold Krig fra 1980. Det sker med en toptrimmet rockproduktion, der overgår alt, hvad bandet i sin tid var på landevejen med. MALURTs performance bliver klassisk rock med et punket touch og helt og aldeles uden backtracks og anden fikumdik. Råt og uforfalsket, præcis som dengang i de tidlige 80’ere, hvor MALURT i manges øjne var den ægte vare. 

Det seneste årti har vist en revitaliseret Michael Falch, som i eget navn har oplevet en stor optur med kreativitet, overraskende udgivelser, udsolgte huse overalt, intense koncerter såvel solo som med DÉT BAND. Nu sætter han sin solokarriere på pause for at vende tilbage til udgangspunktet med MALURT. 

Om gendannelsen fortæller Falchen: “Vi fulgtes alle fem sammen ind til Parken, sidst The Rolling Stones var i landet. Mens vi stod der, blev vi kollektivt ramt af en brændende lyst til at mærke den der specielle MALURT-ånd igen. Vi spurgte hinanden, om vi mon kunne nå at realisere det, mens tid er, og alle mand stadig er i fuld vigør – og om vi så også var villige til at betale prisen for at komme helt op i omdrejninger igen. Det gav vi hinanden hånden på”. ´ MALURT 2020 

Kaika Music • Egsagervej 14, 8230 Åbyhøj • +45 70 231 233 • www.kaika.dk 

De gamle MALURT-drenge er nu i intensiv træningslejr, og der bankes rust og trimmes både musikalsk og fysisk. Michael Falch vil i 2020 blive flankeret af sin blodsbroder fra Tønder, guitaristen Christian “Kedde” Arendt, som han begyndte at spille sammen med som 13-årig, og som i 1977 hjalp Falch med at danne MALURT i Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro. Den tredje medstifter af bandet, Peter Mors, er naturligvis på trommer; bassisten er som altid Dia Nielsen, og tangenterne ligger selvfølgelig i hænderne på Pete Repete. 

Sammen med Michael Falch er Pete Repete det eneste af gruppens medlemmer, der efter den såkaldte ‘langtidsparkering’ af MALURT i sin tid fortsatte som professionel musiker. Christian Arendt har jævnligt optrådt som musiker, men har i årenes løb især skabt sig et navn i det fynske som musiklærer med en særlig evne til at motivere unge til at spille rock. Peter Mors arbejder som tv-fotograf på TV2 Bornholm, mens Dia Nielsen til daglig fungerer som it-arkitekt i en nordsjællandsk kommune. Nu stiller alle mand igen om til rock’n’roll. 

Michael Falch udtaler: 

“Vi betragter præmissen for comeback’et som rendyrket nostalgi. Der er intet nyt under solen her. Kun alle de gamle sange, hvoraf de fleste ikke har været luftet i årtier. Vi skal ikke ud og bide skeer med tidsånden med nye numre. Det er bare gammelt venskab med eventyrlyst, men vi brænder til gengæld max. for det”. 

Selv om ærindet udelukkende er glødende nostalgi, klinger titlerne på MALURTs klassikere ikke desto mindre forbløffende aktuelle – Kold Krig, Superlove, Mød mig i Mørket, Spøgelser, Black-out, Neonsolen, CPR, Den eneste i Verden, Sort Søndag og Lev stærkt… 

Vi ses igen var titlen på den publikumsfavorit, som MALURT rituelt afsluttede alle deres rockshows med i gamle dage, og Warner Music har i anledning af gendannelsen udsendt en digital compilation netop med titlen VI SES IGEN. 

Nu holder MALURT så, hvad de lovede dengang, og det øjeblik har gamle fans ventet længe på – og nu får også de, der i sin tid var for unge eller måske slet ikke født endnu, chancen for at opleve den ægte MALURT-ånd LIVE. 

MALURT har gennem tiden været lydspor til blod, sved og tårer, store doser romantik og til mange både mørke og lykkelige stunder. Det er tid til at finde cowboyjakken frem igen. Et legendarisk dansk rockband er vækket til live og er på vej tilbage til et nyt eventyr i skinbarlig nutid. 

MADS LANGER

KOMMER SENERE

DE DANSKE HYRDER

De Danske Hyrder

Med udgivelsen af deres hidtil stærkeste, mest personlige album “Flyvende” er den hærdede, flyvefærdige hyrdeflok klar til at få hele landet til at elske DHH.

Hvad der startede med spontan fest og musikkærlighed, udviklede sig over viral sensation og til et fuldblods musiknavn, der rykker salgstal og koncertbilletter og ikke mindst views og streams med de helt store drenge. 40 millioner streams (!!!) taler deres eget tydelige sprog.

Ligeledes har De Danske Hyrder ligget i toppen af hitlisterne. Både albummet “DDH” og “Jeg Er Fuld Hele Tiden Og Pisse Ligeglad Du” er gået guld og det samme gjorde singlerne ’15 år’ og ‘Billig Bajer’.

Hyrdernes energi og charme har lagt landets spillesteder og festivalscener ned med medrivende liveshows. De har slået sig fast som et energisk og unikt navn på den danske musikscene med en passioneret og dedikeret fanskare.

Det er faktisk kun gået fremad og opad for De Danske Hyrder siden begyndelsen, hvor drengene formede venskabsbåndet med øl foran Fakta i Albertslund. Det seneste år har budt på et hæsblæsende program med spillejobs fra store koncertsteder til festivaler. Således spillede de et udsolgt Lille Vega, som også blev årets koncert 2016 på det københavnske spillested. De har lagt Smukfest, Tinderbox, Jelling og Nibe m.fl. ned og efterlod både publikum og arrangører måbende, hvilket har betydet, at mange af de samme festivaler har genbooket hyrderne op til flere gange og i år er ingen undtagelse.

Resultatet er blevet deres stærkeste og mest reflekterede og charmerende værk til dato, der vender tilbage til, og bygger på, ånden og venskabsbåndet, der startede det hele.

Samtidig med at de skruede ned for presset fra omverdenen, skruede de til gengæld op for de musikalske ambitioner.
Indholdsmæssigt er De Danske Hyrder stadig en legesyg gruppe, der laver livsbekræftende musik om venner og hverdagen. Fra den håbefulde “En dag der elsker alle DDH” om at tage skridtet mod de musikalske tinder over den flirtende “Sig det til mig” til det afsluttende titelnummer, opturen “Flyvende”.

De Danske Hyrder er flyvefærdige og klar til at vælte Danmark igen, så snart “Flyvende” er landet.