9. 10. 11. juli 2020

9. 10. 11. juli 2020

Kunstnere

Dette er den foreløbige oversigt over kunstnere til Vig Festival 2020.
Tryk på de forskellige kunstnere for at læse mere.

Lukas Graham

LUKASGRAHAMVENDER TILBAGE TIL VIG FESTIVAL I 2020

Sidste gang Lukas Graham gæstede Vig Festival havde bandet netop udgivet ’The Blue Album’, som skulle vise sig at skrive dansk musikhistorie. Nu, fem år senere, vender bandet endelig tilbage!

’Mama Said’, ’Love Someone’, ’Drunk in the Morning’, ‘You’re Not There’ og ’7 Years’, naturligvis. Listen af ørehængere kunne blive ved – og du kender dem alle sammen. Siden debuten i 2012, har det danske band med sanger Lukas Forchhammer i front, ikke set sig tilbage, men leveret det ene kæmpehit efter det andet. Ude i verden tog karrieren for alvor fart i løbet af 2016, hvor singlen ’7 Years’ førte an for et massivt internationalt gennembrud. Bandets internationale debutalbum gik Top 10 i 11 lande, inklusiv top 3 placeringer i bl.a. USA, UK, Sverige samt #1 i Canada, Australien og Danmark, hvor albummet nu er certificeret 10xPlatin. Med den verdensomspændende succes opnåede Lukas Graham desuden hele tre amerikanske Grammy-nomineringer.

”Det var en virkelig smuk familiefest”

Siden det internationale gennembrud i 2016, har Lukas Graham spillet på et utal af festivaler over hele verden, men ifølge Lukas selv, har han og bandet savnet at spille for det danske publikum. Lukas fortæller:

”Efter at have spillet mange festivaler i udlandet, kommer man til at savne at spille hjemme på de danske festivaler, hvor vi får lov at feste med de fans, som kender os allerbedst. Man kommer til at savne den ”nede på jorden-hed”, der kommer, når man spiller herhjemme.

Lukas forsætter, og fortæller at netop Vig Festival holder en særlig plads i hans hjerte:

”For det første var koncerten i 2015 en af de sidste koncerter min far nåede at opleve med os. Derudover husker jeg tydeligt stemningen fra vores første koncert på Vig Festival i 2012. Min mormor var der, min mor var der. Det var bare en virkelig smuk familiefest-følelse”.

Bandet, som udover Lukas Forchhammer består af trommeslager Mark Falgren og bassist Magnus Larsson, har i løbet af de seneste år markeret sig, som et af landets absolutte livefavoritter og har flere udsolgte Danmarksturnéer på bagen. Senest med koncerterne i foråret hvor mere end 80.000 feststemte fans deltog i hele fem udsolgte koncerter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

Forude venter mere musik fra den danske gruppe og nu også en koncert på Vig Festival til sommer.

Rasmus Seebach

RASMUS SEEBACH MARKERER 10 ÅRS JUBILÆUM: UDGIVER ALBUM ‘TAK FOR TUREN’ MED HELT NYE SANGE OG KLASSIKERE

I år er det 10 år siden, at en af Danmarks mest elskede artister Rasmus Seebach brød igennem med sit debutalbum. Det har ikke været en helt almindelig rejse

Rasmus har været på, og det skal naturligvis fejres med manér.

Derfor annoncerer det danske musikfænomen nu et kommende jubilæums album med titlen ‘Tak for turen’, der udkommer den 8. november.

“Den her er til dig. Om du er fan eller bare godt kan lide at lytte med en gang imellem. Om du har været til utallige af mine koncerter eller blot en enkelt. Uden

dig – er der ingen mig. Med dette album vil jeg gerne sige TAK for 10 magiske år.

Vi har fandme haft det sjovt. Jeg er frisk på 10 mere, hvis du er.” Sådan udtaler Rasmus Seebach om sit nye album, som han har valgt at dedikere til

alle sine fans. Til alle dem, der har været med ham hele vejen gennem tykt og tyndt på den vilde rejse gennem hans karriere. Hver især har de været med til at gøre

ham til den han er i dag, og den nye udgivelse bliver den første gave af mange, som Rasmus vil dele ud af i den kommende tid.

‘Tak for turen’ samler op på klassikere fra hele karrieren. Udgivelsen indeholder også en EP med nye sange som ‘Lovesong’, der udkom i sidste uge og som allerede

hærger radio og hitlister.

Ingen andre danske artister kan se tilbage på en så begivenhedsrig og succesfuld karriere som Rasmus Seebach. Den begyndte i 2009 med udgivelsen af det

selvbetitlede debutalbum, der dengang slog rekorden for flest uger i toppen af den danske hitliste. Det varslede om en ny dreng i klassen, der snart ville tage hele

Danmark med storm.

Siden er det kun gået en vej for Rasmus, der i løbet af de seneste 10 år har slået salgsrekorder, begejstret med store shows for tusindvis af publikummer og samlet

os danskere på tværs af hele landet og generationer.

 

Carpark North

Carpark North

Siden deres gennembrud med mega-hittet ‘Transparent and Glasslike’ i 2003, har Carpark North manifesteret sig som Danmarks ubetinget største elektro-rockband. Bandets musikalske univers består af alt fra eksplosiv stadion-rock båret af ufornægtelige guitarrifs, til akustiske og melodiøse ballader.

Den erfarne trio er kendt for at levere særdeles imponerende liveoplevelser, typisk bestående af en 90 minutters hitparade, akkompagneret af scene show i international klasse.

Med mere end fem studiealbummets spækket med hits, er der altid 100% sing-a-long garanti, når trioen rykker ud.

ALPHABEAT

ALPHABEAT GARANTERER FEST, NÅR DE TIL SOMMER SPILLER EN RÆKKE DANSKE FESTIVALER

Den danske hitmaskine Alphabeat tager deres anmelderroste livefest og nye fjerde album landet rundt i sommeren 2020.

Der er dømt fest i alle dets aspekter, når comebacksuccesen Alphabeat drager landet rundt til en lang række festivaler i sommeren 2020.

Umiddelbar og uncool begejstring. Tekster med snert. Og et ønske om at inddrage enhver, som vil lytte. Det er filosofien bag Alphabeats første album i syv år, ’Don’t Know What’s Cool Anymore’ der udkom d. 1. november. Albummet indeholder bl.a. singlen ’Shadows – der var Alphabeats første udspil i seks år og er et af årets hidtil største danske radiohits og tilmed Alphabeats tiende Top 20 single. Alphabeat har efterfølgende fulgt op med singlen ’I Don’t Know What’s Cool Anymore’, som er endnu et hit til sætlisten.

Og netop bandets nye album ’Don’t Know What’s Cool Anymore’ har fået utrolig god omtale fra både ind-og udlandet.

”It’s all killer – no filler” New Magazine

“You won’t be able to help hitting the dancefloor” 4/5 stjerner – Ok Magazine

“Timeless radio-friendly euphoria” 4/5 stjerner – Classic Pop

“Smitter som kyssesyge på et veldrejet og veloplagt udspil” 4/6 stjernerEkstra Bladet

”Et album spækket med ørehængere” 4/6 stjerner – Gaffa

Live-mæssigt står Alphabeat også skarpere end nogensinde før. I sommeren 2019 cementerede bandet deres plads blandt de største popnavne på den danske livescene foran op imod 200.000 mennesker på Grøn Koncert. Her var det ikke kun publikum, der klappede i takt, da de mange hits blev bragt til live med stor overbevisning og spilleglæde – også anmelderne havde hænderne over hovedet:

’…noget nær perfekt popfest, hvor publikum gav sig fuldt ud. Præcis som bandet!’  Fyens Stiftstidende, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

’Alphabeat er solidt tilbage (…) og er mindst lige så relevante nu som for ti år siden, i al deres insisteren på fortsat at spille pop på instrumenter.’ GAFFA, ⭐️⭐️⭐️⭐️

’Selvom seks års pause får de fleste ud af træning, så var Alphabeat i absolut topform!’ Poplish.dk, 100%

Alphabeat glæder sig utrolig meget til at komme ud i sommerlandet og møde publikum på de danske festivaler.

MALURT

 RIFT OM MALURT 2020 

Mange danske rockelskere har i umindelige tider drømt om en gendannelse af MALURT, og i 2020 kører MALURT så endelig bandbussen ud af langtidsparkeringen. En eksklusiv forårstur blev udsolgt overnight, og billetsalget er nu i gang til en stribe ekstrakoncerter i efteråret 2020 til den SuperLive-turné, der definitivt slutter i den genopbyggede K.B. Hallen den 23/10 2020. 

MALURT stiller op i Mød mig i Mørket-formationen, der i ånden fra Bruce Springsteen, The Clash og Neil Young ved hundreder af sveddryppende koncerter tilbage i ‘82-‘83-‘84 gjorde MALURT til et af landets største rocknavne. Det var også denne konstellation, som musikjournalisten Torben Bille og fotografen Søren Svendsen portrætterede i bogen fra 1983 om MALURT på turné, Når bare rocken ruller. 

Det er ikke mindst som energisk live-act, MALURT er gået over i historien. Det er da også udelukkende som koncertnavn, bandet vender tilbage i 2020 – 40-året for MALURTs albumdebut med Kold Krig fra 1980. Det sker med en toptrimmet rockproduktion, der overgår alt, hvad bandet i sin tid var på landevejen med. MALURTs performance bliver klassisk rock med et punket touch og helt og aldeles uden backtracks og anden fikumdik. Råt og uforfalsket, præcis som dengang i de tidlige 80’ere, hvor MALURT i manges øjne var den ægte vare. 

Det seneste årti har vist en revitaliseret Michael Falch, som i eget navn har oplevet en stor optur med kreativitet, overraskende udgivelser, udsolgte huse overalt, intense koncerter såvel solo som med DÉT BAND. Nu sætter han sin solokarriere på pause for at vende tilbage til udgangspunktet med MALURT. 

Om gendannelsen fortæller Falchen: “Vi fulgtes alle fem sammen ind til Parken, sidst The Rolling Stones var i landet. Mens vi stod der, blev vi kollektivt ramt af en brændende lyst til at mærke den der specielle MALURT-ånd igen. Vi spurgte hinanden, om vi mon kunne nå at realisere det, mens tid er, og alle mand stadig er i fuld vigør – og om vi så også var villige til at betale prisen for at komme helt op i omdrejninger igen. Det gav vi hinanden hånden på”. ´ MALURT 2020 

Kaika Music • Egsagervej 14, 8230 Åbyhøj • +45 70 231 233 • www.kaika.dk 

De gamle MALURT-drenge er nu i intensiv træningslejr, og der bankes rust og trimmes både musikalsk og fysisk. Michael Falch vil i 2020 blive flankeret af sin blodsbroder fra Tønder, guitaristen Christian “Kedde” Arendt, som han begyndte at spille sammen med som 13-årig, og som i 1977 hjalp Falch med at danne MALURT i Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro. Den tredje medstifter af bandet, Peter Mors, er naturligvis på trommer; bassisten er som altid Dia Nielsen, og tangenterne ligger selvfølgelig i hænderne på Pete Repete. 

Sammen med Michael Falch er Pete Repete det eneste af gruppens medlemmer, der efter den såkaldte ‘langtidsparkering’ af MALURT i sin tid fortsatte som professionel musiker. Christian Arendt har jævnligt optrådt som musiker, men har i årenes løb især skabt sig et navn i det fynske som musiklærer med en særlig evne til at motivere unge til at spille rock. Peter Mors arbejder som tv-fotograf på TV2 Bornholm, mens Dia Nielsen til daglig fungerer som it-arkitekt i en nordsjællandsk kommune. Nu stiller alle mand igen om til rock’n’roll. 

Michael Falch udtaler: 

“Vi betragter præmissen for comeback’et som rendyrket nostalgi. Der er intet nyt under solen her. Kun alle de gamle sange, hvoraf de fleste ikke har været luftet i årtier. Vi skal ikke ud og bide skeer med tidsånden med nye numre. Det er bare gammelt venskab med eventyrlyst, men vi brænder til gengæld max. for det”. 

Selv om ærindet udelukkende er glødende nostalgi, klinger titlerne på MALURTs klassikere ikke desto mindre forbløffende aktuelle – Kold Krig, Superlove, Mød mig i Mørket, Spøgelser, Black-out, Neonsolen, CPR, Den eneste i Verden, Sort Søndag og Lev stærkt… 

Vi ses igen var titlen på den publikumsfavorit, som MALURT rituelt afsluttede alle deres rockshows med i gamle dage, og Warner Music har i anledning af gendannelsen udsendt en digital compilation netop med titlen VI SES IGEN. 

Nu holder MALURT så, hvad de lovede dengang, og det øjeblik har gamle fans ventet længe på – og nu får også de, der i sin tid var for unge eller måske slet ikke født endnu, chancen for at opleve den ægte MALURT-ånd LIVE. 

MALURT har gennem tiden været lydspor til blod, sved og tårer, store doser romantik og til mange både mørke og lykkelige stunder. Det er tid til at finde cowboyjakken frem igen. Et legendarisk dansk rockband er vækket til live og er på vej tilbage til et nyt eventyr i skinbarlig nutid. 

MADS LANGER

KOMMER SENERE

ITALOBROTHERS

Det hele startede i 2005 da det tyske producer team Zacharias Adrian og Mathias Metten følte måtte gøre nogen ved deres passion for musikken. Så efter 2 års hårdt arbejde i hands-up Italo-style, dannede de gruppen som de nok ikke overraskende valgte at kalde ItaloBrothers. 

ItaloBrothers live er med den helt igennem fantastiske vokal Mathias Metten, der om nogen kan sætte gang i en fest med hit på hit gennem hele showet. 

ItaloBrothers slog for alvor igennem i 2007 hvor de udgav megahittet ”Colours of the Rainbow”, et nummer som toppede stort set alle hitlister. Kort herefter smed de ”Moonlight Shadow” på gaden, et remake af Mike Oldfield klassikeren tilbage fra 1983, dette remake nåede ligeledes stor anerkendelse på dansegulve over hele Europa. Hits som ”Counting Down The Days””, ”Where Are You Now” fulgte trop og gjorde kunsten efter. 

I 2009 releasede de så monsterhittet “Stamp On The Ground”, som med sine 150 bpm, flår dansegulvene op alle vegne. Den er røget nr. 1 på flere charts, også på div. Radiocharts som det suverænt mest ønskede nummer fra lytterne. Hittet har pt. 60 mill. views på youtube. 

I 2010 sendte de således endnu et monsterhit i ”Love is on fire” på gaden. 

I jan. 2011 kom så hitsinglen ”Radio Hardcore” og det længe ventede album ”STAMP” 

I Juni 2011 kom så igen igen et hit i form af singlen ”Crying in the Rain”. 

I 2011 kom ligeledes hitsinglen ”Boom”. 

I 2012 blev singlen ”My Life Is A Party” release. 

I 2013 d. 15.03 blev singlen ”This is Nightlife” released..og den strøg på blot 4 dage op som nr. 1 på iTunes dance chart i DK 

I 2014 d. 28.03 kom så singlen ”Up N Away” igen en hands up single. 

I Nov. 2014 kom singlen ”P.O.D.” som meget hurtigt hittede stort derude. 

I 2014 d. 12.12 releasede de singlen ”One Heart” der allerede er et stort hit. 

I april 2015 kom hitsinglen ”Springfield” som hurtigt gik nr. 1 på flere hitlister. 

I maj 2015 kom så singlen ”Welcome To The Dancefloor” et megahit 

I Oktober 2015 kom singlen ”Sleep When We`re Dead”. 

27 November 2015 kom singlen ”Kings and Queens”. 

01 juli 2016 kom endnu en hitsingle ”Generation Party” 

01 Oktober 2016 kom singlen ”Summer Air” Et sandt monsterhit igen. 

06 oktober2017 kom singlen ”Sorry” igen et iørefaldende hit. 

Snyd ikke jer selv for en aften, spækket med tonsvis af kæmpe rykkehits. Der skal for alvor bides til bolle, når ItaloBrothers river dansegulvet fra hinanden. 

Phlake

Den prisbelønnede danske duo Phlake er klar med deres nye single ‘Baby Steps’, hvor

Phlake for anden gang har lavet et nummer med Mercedes the Virus. Singlen kommer

dagen før deres hidtil største koncert, som finder sted i Royal Arena lørdag den 9.

november.

Med til deres koncert i Royal Arena har Phlake inviteret et udpluk af nye danske

kunstnere Soon, KOPS, Artigeardit og Emil Kruse, til et opvarmningsshow orkestreret af

DJ Ary.

”Vi har længe haft et ønske om at samle hele Danmark til én kæmpestor aften i Phlake

Mansion – det gør vi i Royal Arena!”, siger Mads Bo Iversen, forsanger i Phlake.

”Showet bliver det største og vildeste, vi nogensinde har lavet. Udover en masse ny

musik, et kæmpe lysshow og hemmelige gæster, kan man både forvente nærværende

elementer fra vores siddende koncerter samt en kæmpe Phlake-dansefest, der med

spejlkugler, lummerhed og neonlys sigter efter hofterne”, tilføjer producer Jonathan

Elkær.

Den danske succesduo tordnede i 2016 ind på de danske hitlister med kæmpe hits

som ’Pregnant’ og ’Angel Zoo’ fra debutalbummet ’Slush Hours’, der høstede hele 5

priser ved DMA 2016 – bl.a. for Årets Album. Ved DMA 2019 var bandet nomineret til

kategorien Årets Popnavn.

I 2017 udkom Phlake’s anmelderroste album ’Weird Invitations’ med hits som

’Chunks’, ’Ouch’ og ’The Rascal’. Duoen satte publikumsrekord på Roskilde Festivals

Upcoming scene i 2016 og åbnede festivalens Orange Scene i 2017. Phlake var

desuden det mest spillede danske navn på P3 i både 2016 og 2017, og i 2018 var

singlen ’The Rascal’ det mest spillede danske nummer på dansk radio. Phlake vandt

desuden P3 Lytterhittet med ’The Rascal’ til P3 Guld 2019.

Også i udlandet, har Phlake gjort sig bemærket ved udsolgte koncerter i bl.a. London,

Berlin og Amsterdam samt shows på store festivaler som Lowlands, Way Out West,

Dockville m.fl.

Sømændene

Sømændene og deres charmerende ”mole-punk” har i mere end 15 år været er et af de mest originale indslag på den danske musikscene og med musikalske referencer til Otto Brandenburg, John Mogensen m.fl kan man undre sig, men så absolut glæde sig, over, at spillestederne, festivalerne og det helt brede publikum har taget sømændene fra Karrebæksminde til deres hjerter siden starten af 00’erne og tildelt de 9 sømænd flere guld –og platinalbums, Danish Music Awards og masser af udsolgte spillesteder.

Sømændene er kendt og elsket for, at genoptage den klassiske vise- og swingtradition og hele ideen om, at udsætte den sangskat for  et vanvittigt show, høj teknisk musikalitet ,konfettikanoner, bajere, lakridspiber og glimt i øjet er jo komplet imod enhver musikalsk fornuft.

Besætningen er en broget flok lige fra Styrmanden Jeppe Vig Find i front, ulasteligt klædt i jakke, hvid skjorte og slips til vigtige besætningsmedlemmer i overalls, træsko, banjo og mere brovtende attitude end frontmanden.

Sømændenes univers består af tjære, tovværk, blankpoleret messing, bardiske og kanoner og tager udgangspunkt i en tid hvor der var flere værtshuse end cafeér, flere sildemadder end sushistykker og flere sømænd end bloggere..

Sømændene er et veltiltrængt frirum fra det daglige ræs og en legimitation af det naturlige ønske om noget så simpelt som en bajer og en fest.

**********************

Sømændene er garanter for en fiskerfest med alt hvad der dertil hører, så selv bodegaen i Thyborøn kommer til at lige et rehabiliteringscenter.

Det er netop live, at de 9 sømænd føler sig hjemme, understreger Styrmanden, Jeppe Vig Find: ”Der er ikke noget, der slår fornemmelsen af at stå over for flere tusinde mennesker, der alle råber drik, drik, drik.”

Succesen blandt de unge mennesker forklarer Styrmanden med, ”De kender jo sangene og typerne vi repræsenterer, og når vi står på scenen med hatte, bajere, overalls, lakridspiber og overalls og tér os vanvittigt, behøver de ikke opretholde noget ansigt.

Det bliver lettere for dem at give los og gå amok sammen med os.”

Hugo Helmig

HUGO HELMIG ER KLAR MED NYE SANGE OG UDVALGTE KONCERTER I 2020

Til næste år kommer Hugo Helmig tilbage med nye sange og spiller en række sommerkoncerter.

Selvom Hugo Helmig debuterede tilbage i 2017 med singlen ’Please Don’t Lie’ har den unge sanger-og sangskriver allerede haft masser af succes i Danmark og udland. I løbet af 2018 spillede Hugo over 70 koncerter med sit band, der består af jævnaldrende musikere fra Aarhus. Hugo Helmig har teaset på Instagram, at han laver ny musik og nu er han klar til at spille en række udvalgte sommerkoncerter i 2020 med sit band.

Hugo Helmig udgav sin debutsingle ’Please Don’t Lie’ få uger før sin 19-årig fødselsdag, og pludselig gik alting meget hurtigt. Den fængende sang blev den mest spillede danske sang på dansk radio i 2017, sikrede Hugo sin første platinplade og er i skrivende stund blevet streamet over 30 millioner gange.

Pludselig var der også bud efter den unge Helmig syd for grænsen, da ’Please Don’t Lie’ kravlede op ad den tyske airplay chart. Den peakede på en solid tredjeplads, og sangen bredte sig til andre europæiske lande, hvor den gik i Top-10 i Østrig og Top-20 i Schweiz.

Opfølgeren ’Wild’ gjorde sin forgænger kunsten efter og tilbragte hele fem uger som #1 på den danske airplay chart og endte også som #3 i Tyskland.

I 2018 modtog Hugo desuden ’Årets Nye Navn’ og ’Årets Hit’ til Gaffa prisen, ligesom han fik tildelt ’Årets Musiknavn’ af Politiken til iByen Prisen. Og så fandt han altså også tid til at skrive og producere sit debutalbum, ’Juvenile’. Efter en pause fra koncerterne, har han været i studiet for at arbejde med sit andet album. Han er desuden lige blevet nomineret til den prestigefyldte europæiske pris Moves Moves Europe Talent Awards, der hylder kunstnere hvis musik krydset landegrænser i Europa.

Hugo Helmig vender tilbage med ny musik i begyndelsen af det nye år, og han glæder sig ekstremt meget til at vende tilbage til de danske festivaler i 2020.

Clara

CLARA

Der er altid kommet lyd ud af Clara. Som lille kunne hun sjældent syne børnesange til ende, for undervejs blev de til melodier og ord, Clara selv fandt på og som blot 13-årig opdagede hendes storebror Claras store sang- og sangskrivertalent og inviterede hende til at blive forsanger i sit band. De resterende bandmedlemmer var alle i 20´erne, og Clara måtte flere gange om ugen tage alene fra hjemmet på Djursland til Århus for at øve.

Clara er én af sin generations største talenter. Allerede som 15-årig, da hun stadig gik i folkeskole, indgik Clara en kontrakt med Sony Music, der via en producer havde opdaget hendes gigantiske talent. i 2018 på Claras 18 års fødselsdag udkom hendes debut album “August Eighteen”. Debutalbummet samlede op på sange, som Clara havde skrevet i sine tidligste teenageår (Stop Pretending, Forgive Me & What They Say), men indeholdt også nyere sange.

Siden debutalbummet har Clara udgivet mere musik, senest singlen Crazy, der blev et større streaming- og radiohit. Samtidig arbejder Clara hårdt på sit liveudtryk og spillede tidligere på året i Odense, Århus og København. Sommeren 2019 bringer Clara rundt på en del festivaler, og i November 2019 tager hun på sin første store tour.

Lis Sørensen

 LIS SØRENSEN – SOMMER 2020 

En æres-DMA, Arena-koncerter med Anne og Sanne og en anmelderrost biografi – Lis Sørensen havde et heftigt 2019, og i 2020 sænker Lis Sørensen ikke farten, men fortsætter sin enestående karriere med at spille en masse koncerter landet over. 

Desuden er et nyt album planlagt til at se dagens lys i sensommeren. 

Lis Sørensens imponerende repertoire byder på en perlerække af hits fra 4 årtier samt nye forrygende numre. Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarpt i nutiden og formidler fortidens hits, “ Verden er i farver”’, ’Tæt på Ækvator’, ’Mine Øjne De Skal Se’ og mange flere, med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til repertoiret. 

Med sin varme og stærke vokal i centrum, favner Lis Sørensen et større og større publikum, og den eftertragtede sangerinde er mere end klar til sommeren 2020. 

Emil Kruse

EMIL KRUSE

Emil Kruse har på trods af sine unge alder været en del af den danske musikscene i lang tid. Først som den ene halvdel af grime-duoen “Sleng”, og senere under navnet Aesthetic, hvor han lavede 90’er-inspireret hiphop. Senest har Emil Kruses lyd gået sin sejrsgang i samarbejde med Benjamin Hav. Med mere end 4.5 mio streams har Air Tonight vakt genkendelse og feststemning i hele Danmark.

I 2016 udgav Emil Kruse debut EP’en “Slumromantiker” under eget navn, som blev rost til skyerne af størstedelen af  den  danske  anmelderstab.

Kruses musikalske univers kan bedst beskrives som melodiøse vokalstrofer akkompagneret af ligedele sfæriske synth-flader og 80’er Moog-bas.

2016 var Emil Kruses store gennembrudsår. Her gjorde han sig den i grad bemærket. Både med singlerne ” Hvor Hen”, ”Alt for Længe” og ”Hver Dag” og ikke mindst EP´en ”Slumromantiker”. Emil Kruse spiller fortsat for et voksende publikum – Air Tonight har inspireret Emil Kruses egen tøjkollektion som udkommer i et eksklusivt samarbejde med Storm Copenhagen.

DE DANSKE HYRDER

De Danske Hyrder

Med udgivelsen af deres hidtil stærkeste, mest personlige album “Flyvende” er den hærdede, flyvefærdige hyrdeflok klar til at få hele landet til at elske DHH.

Hvad der startede med spontan fest og musikkærlighed, udviklede sig over viral sensation og til et fuldblods musiknavn, der rykker salgstal og koncertbilletter og ikke mindst views og streams med de helt store drenge. 40 millioner streams (!!!) taler deres eget tydelige sprog.

Ligeledes har De Danske Hyrder ligget i toppen af hitlisterne. Både albummet “DDH” og “Jeg Er Fuld Hele Tiden Og Pisse Ligeglad Du” er gået guld og det samme gjorde singlerne ’15 år’ og ‘Billig Bajer’.

Hyrdernes energi og charme har lagt landets spillesteder og festivalscener ned med medrivende liveshows. De har slået sig fast som et energisk og unikt navn på den danske musikscene med en passioneret og dedikeret fanskare.

Det er faktisk kun gået fremad og opad for De Danske Hyrder siden begyndelsen, hvor drengene formede venskabsbåndet med øl foran Fakta i Albertslund. Det seneste år har budt på et hæsblæsende program med spillejobs fra store koncertsteder til festivaler. Således spillede de et udsolgt Lille Vega, som også blev årets koncert 2016 på det københavnske spillested. De har lagt Smukfest, Tinderbox, Jelling og Nibe m.fl. ned og efterlod både publikum og arrangører måbende, hvilket har betydet, at mange af de samme festivaler har genbooket hyrderne op til flere gange og i år er ingen undtagelse.

Resultatet er blevet deres stærkeste og mest reflekterede og charmerende værk til dato, der vender tilbage til, og bygger på, ånden og venskabsbåndet, der startede det hele.

Samtidig med at de skruede ned for presset fra omverdenen, skruede de til gengæld op for de musikalske ambitioner.
Indholdsmæssigt er De Danske Hyrder stadig en legesyg gruppe, der laver livsbekræftende musik om venner og hverdagen. Fra den håbefulde “En dag der elsker alle DDH” om at tage skridtet mod de musikalske tinder over den flirtende “Sig det til mig” til det afsluttende titelnummer, opturen “Flyvende”.

De Danske Hyrder er flyvefærdige og klar til at vælte Danmark igen, så snart “Flyvende” er landet.

POUL KREBS

Poul Krebs

”En af dansk poprocks bedste iagttagere”, har BT kaldt ham. Jyllands Posten har skrevet om ”…en troværdig og ligefrem kunstner i særklasse” – mens Gaffa har karakteriseret Poul Krebs som ”en ualmindeligt kultiveret musiker, der presser sig selv til det yderste for at give publikum en oplevelse, de aldrig glemmer.” Gennem karrieren har Poul Krebs altid været leveringsdygtig i både underfundige og skæve historier, fra den rejse igennem livet, der i hans tilfælde ikke altid er gået af den lige vej. En rejse der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære kunstnere – og som undervejs har udmøntet sig i albums som ”Små Sensationer”, ”Kosmorama”, ”Forbandede Vidunderlige Tøs”, ”Fri Som Et Forår”, ”Morgendagens Tåber”, ”På En God Dag”, ”Asfalt og senest ”Maleren og delfinerne på bugten”. Det nye udspil gik direkte ind som #1 på listen over de mest solgte udgivelser i Danmark – og blev af BT kaldt for ”Et af Krebs bedste album”. Poul Krebs har i løbet af sin lange karriere skrevet langt over 500 sange, har spillet mere end 1000 koncerter og har efterhånden udgivet 24 albums (alt iberegnet), tilsammen solgt i langt over 1 million eksemplarer. 

BURHAN G

BURHAN G

Den danske pop- og Rnbstjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og uptempo pophits. Han får pigerne til at hvine, og sætter gang i dansefødderne hos publikum, der troligt skråler med på hans mange kendte numre. Burhan G har et imponerende bagkatalog, der bl.a. tæller Kalder Mig Hjem, Jeg Vil Have Dig For Mig Selv og ikke mindst ørehængerne Mest Ondt, Tættere På Himlen, Karma. Siden det syvende studiealbum ”Pas På Pigerne” fra 2016, har Burhan holdt en pause fra albumudgivelserne, men til gengæld udgivet den ene hitsinglen efter den anden. Senest singlerne ”Du” sammed med Node, ”Samme Vej” med Karl William og sidst men ikke mindst julehittet ”Tinka” med Frida Brygmann. Når man oplever Burhan G live, er man således sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde og charmerende entertainer.

En god sang bygger på personlige oplevelser, og Burhan er, med sin klokkeklare vokal, en af de bedste artister i Danmark til at synge sine følelser ud, så publikum kan mærke det. Det kunne mærkes helt hjemme stuerne, da Burhan G deltog i TV2’s Toppen af Poppen i 2017.

Med 7 studiealbums af velkomponerede- og producerede numre, der har medfødt utallige guld- og platinplader, lægger Burhan G sig utvivlsomt i førerfeltet af dansk pop.

JOHNNY MADSEN BAND

JOHNNY MADSEN BAND

…når det gælder gudsbenådet rock’n’roll, så når ingen andre den vestjyske verdensmand til

sokkeholderne i det her land. (Gaffa, 5 stjernet liveanmeldelse).

Firemandsforetagendet, der går under navnet Johnny Madsen Band, er atter klar til at indtage

sommeren med en velgørende omgang beske ballader, blå blues og bersærker boogie. Og som de fleste

ved, så kan man ”ikke blive træt af Madsen-band, fordi klassisk rock’n’roll simpelthen er tidløs, når

den bliver spillet med hjerte, nerve og overskud”, som BTs Steffen Jungersen har formuleret det om

netop dette ensemble.

Seneste udgivelser fra Johnny Madsen er albummet ”Godt Nyt”, som udsendtes i efteråret 2015.

Albummet fik en overstrømmende modtagelse af både publikum og presse og ”Godt Nyt” strøg direkte

til tops på album salgslisten og bliver af alt og alle betegnet som det bedste Madsen album i mange år,

indeholdende bl.a. de nye sange ”Godt Nyt”, ”Twitter” og ”Aldrig Mere”.

Pressen tildelte albummet ”Godt Nyt” 5 og 6 stjernede anmeldelser og overskrifter som ”Madsens

mesterværk”, ” Seriøst godt nyt fra Johnny Madsen” og ”Nu er den jo hel gal – Johnny Madsen har

begået sit bedste album i tyve år” prægede modtagelsen.

Et godt sted at starte i den lange, brogede og altid svært underholdende historie om Johnny Madsen, er

ved det måske mest specielle debutalbum der nogensinde er udkommet i Danmark. ”De Tørre Er De

Best…. Men Våde Er De Flest” var den lange og ikke specielt mundrette titel på denne 1982-udgivelse.

Albummet solgte dengang mindre end 500 eksemplarer – og det lå ikke ligefrem i kortene, at det her

altså var en slags grundsten i en særdeles langvarig karriere indenfor rytmisk musik. Men albummet

rummede perler som ”Æ Kør O Æ Motorvej” og ”Æ Møt Her Te´ En Bal”, sange der senere skulle vise

sig at være ret uopslidelige og et par glimrende undskyldninger for at gøre musikken til en levevej.

Sidenhen er det blevet til en lang række andre gode udgivelser fra Johnny Madsen – med højdepunkter

som bl.a. ”Chinatown, Yellow Moon og Den Sorte Fugl” (1987), det store gennembrudsalbum

”Udenfor Sæsonen” (1988), livealbummet ”Halgal, Halbal” (1982), ”Checkpoint Charlie” (1991)

og ”Regnmanden” (2003). En overordentlig god introduktion til hele værket får man på den omfattende

opsamling ”De tørre og de bedste” fra 2007.

Fakta: ”Johnny Madsen har det bedste traditionelle rock’n’roll band i Danmark, og han har

velsagtens landets bedste rockguitarist i Knud Møller, og i min bog har Madsen gennem tiden begået

flere af de absolut uomgængelige albums i dansk rockhistorie.” (Steffen Jungersen, BT)

Johnny Madsen Band: Johnny Madsen (vokal og guitar), Knud Møller (vokal og guitar), Niels Nello

Mogensen (vokal og bas) og Henrik From (trommer og percussion).

JUNG

jung

 

Vi håber – beskedent – at vores musik kan være med til at samle generationerne”.

Sådan lyder ordene fra den danske indiepop-trio jung, der, på rekordtid, har indtaget den danske musikscene. I september 2019 udgav jung sin anden single ”Hun Kommer Tilbage”, der gik ind som ”P3’s uundgåelige”, mens P4 lagde sangen direkte i A-rotation. Kort efter annoncerede bandet sin debutkoncert på Hotel Cecil, der gik udsolgt på kun 24 timer.

 

jung er lyden af dansk 80’er rock blandet med elektroniske elementer og tankevækkende lyrik. Bandet fortæller selv:

”Vi er alle tre meget almindelige drenge, der håber at kunne kommunikere nogle af de følelser, vi alle sammen hele tiden står overfor. Vi håber (beskedent), at vores musik kan være med til at samle generationerne. Både når alting er skønt, og når alting bliver sværere. Det forsøger vi at gøre med en lyd, som er let tilgængelig og genkendelig, men med en vision om at skabe et dybt, åbent og fremadskuende lyd-univers. ”

 

jung er kun lige begyndt, men dømt ud fra det niveau, de har lagt for dagen indtil nu, ser fremtiden rigtig spændende ud for den danske trio.

 

 

HARDINGER BAND

DEN STORE SHUBIDUA-FEST 2020

Næste sommer stiller vi skarpt på Shubidua’s kæmpe katalog af fælles-sang. Vi plukker de bedste af vores 240 melodier og trykker på alle pedaler for at få hele familien til at synge med. I ved det godt … nede i hjernen ligger alle teksterne. Fra Alpetoppen til Hvalen – fra Folkevognen til Sex-chikane. Det blir et overflødighedshorn af minder fra ungdommen og helt nye medleys, der vil flå jer rundt i årtiers fest-minder. De 3 Shubber Michael Hardinger, Kim Daugaard og Jørgen Thorup, monster-trommeslager Flemse, guitar-guden B-Joe og Kasper Daugaard (tidl. Lucas Graham). Vi håber at se jer alle til årets vildeste sommerparty: DEN STORE SHUBIDUA-FEST 2020!