Det prikkede armbånd stopper alkoholen

Vig Festival har haft problemer med udskænkning af øl og sprut til unge. Derfor har de et ungdomsarmbånd, der gør det let for bartenderne at se hvem, der er under 18 år.

Amanda Dyrløv (tv.) og Rikke Kjærgaard glæder sig til festivalens fornøjelser, selvom de ikke kan købe alkohol på pladsen.
Foto: Sascha Meineche

Alkoholpolitik: Dåserne klinger mod hinanden, læberne skiller sig og i kor bliver der råbt skål. Camp Hans er allerede vågen og i fuld gang med ølbong og -bowling, selvom klokken end ikke har passeret middag. Der er ingen tvivl om, det er et ungdomsområde med adgang forbudt for forældre.

Midt i al virvaret sidder to trætte 16-årige piger fra Jægerspris, der havde et brag af en fest natten forinden. Rikke Kjærgaard og Amanda Dyrløv er begge lige blevet færdig med folkeskolen, og det skal selvfølgelig fejres med stil på Vig Festival.

”Vi kommer for festen, hyggen og musikken,”siger Amanda Dyrløv, som besøger festivalen for tredje gang.

Ulig andre festivaldeltagere render de to piger rundt med et armbånd med prikker, da de har fået ungdomsarmbånd på ved indgangen. Dette armbånd gør, at unge mellem 12-17 år ikke har mulighed for at købe øl eller sprut på festivalpladsen. Det er pigerne ikke synderligt tilfredse med.

”Det er fair nok, vi har fået dem på, men det er lidt irriterende,”fortæller Rikke Kjærgaard.

Denne form for utilfredshed deler teamchefen for Dueslagets bar, Jørn Hansen, dog ikke. Han er derimod glad for konceptet.

”Jeg synes, det er en rigtig god idé, men det skal jeg selvfølgelig også mene, da jeg selv har fundet på ideen,” siger Jørn Hansen.

Ifølge teamchefen har Vig Festival tidligere haft problemer med udskænkning af alkohol for mindreårige. Armbåndene gør det betydeligt nemmere for Dueslagets bar at tjekke, hvorvidt de unge er over eller under 18 år.

De to piger har et enkelt problem med ungdomsarmbåndet, de synes reglerne er lidt for stramme.

”Det er okay, vi ikke kan købe hård sprut, men vi burde kunne købe øl, ligesom vi kan i butikkerne,” mener Amanda Dyrløv.

Ungdomsarmbåndene holder dog ikke de to piger tilbage, så de er sikre på, de nok skal få en god festival resten af ugen.