Frivillig 14-årig jagter autografer

Det er ikke kun tunge løft og overdimensionerede høreværn der fylder hverdagen for en roadie-hjælper, der er også plads til lidt kendis-jagt indimellem. På den gode måde.

Autografjæger: Thomas Andersen på 14 år har de seneste syv år brugt en uge af sin sommerferie på Vig festival, hvor han har været dedikeret roadie bag scenen i Hønsehuset. Det er her hans familie, bestående af mor, far og storebror også er hjælpere.

Udover at hjælpe til, er den unge hjælpers store passion at samle autografer fra festivalens mange kunstnere. Indtil videre har han samlet omkring 50 autografer fra Vig og et par enkelte fra Grøn Koncert.

Den efterhånden rutinerede autografjæger, har brugt meget tid på at få autografer, og han kom på en vaskeægte jagt, da han for få år tilbage måtte løbe for at nå at få en autograf fra Bryan Rice, inden han kørte af sted.

”Jeg har også engang ventet 40 minutter på at få en autograf fra Aqua,” fortæller Thomas Andersen.

Unik armbåndssamling

Jægerens samling af festivalarmbånd fra Vig er ganske unik. Hele syv er plastret op af armen, og han har ingen intentioner om at stoppe samlingen her.

”Jeg tager dem ikke af, før der ikke kan være flere,” siger han. Han er desværre bange for, at det allerede er næste år, at armen er fyldt ud. Han håber dog, at han kan få lov til at fortsætte samlingen på den anden arm.

Det handler om humøret

Thomas Andersen har mødt mange kendte, men de største for ham var Mike Tramp, Suspekt og MC Clemens. Alle er nogle, han været stor fan af i mange år. Han påpeger dog, at alle kunstnerne er utrolig søde og rare og han ærgrer sig samtidig over, at han aldrig har haft muligheden for at opleve eller møde Michael Jackson. Ham ville han gerne have autograf fra.

Selvom Thomas Andersen sætter en stor ære i at møde de kendte og indsamle autografer, er det ikke hans umiddelbare mål selv at blive kendt.

”Jeg vil være kendt for noget godt, hvis det skal være. Ikke for reality eksempelvis,” siger han.

I år glæder han sig meget til at opleve Tim Christensen, da han selv kan spille mange af hans numre på klaver.