Operation overlevelse

Vig festival kan meget vel ende i en stor sø, men både festivalgengangeren og festivaljomfruen er alligevel ved godt mod.

Vejrprognosen lover Noahs Ark-lignende tilstande, hvor hele festivalen kommer til at stå under vand. Men på trods af det har festivaldeltagerne imidlertid stadig gode ideer til hvordan de ikke bliver helt gennemblødte.

 

57-årig Lise Lotte Jensen fra Tåstrup har siden 2008 været til Vig Festival fire gange.

Så selvom det kan være svært, har hun altid været god til at pakke efter forholdene.

”Det er ikke altid nemt at overleve en festival, men med hjælp af terninger, en god kryds og tværs og en gåtur til loppemarkedet i Vig, klarer min mand og jeg det lige.”, siger hun.

 

Når mørket er ved at falde på, og parret skal til ro betyder det dårlige vejr heller intet.

De er nemlig taget af sted i en campingvogn, så lyden af den taktfulde regn, som danser let på campingvognens øverste del bare forøger hyggen.

”Uanset om det sner, regner eller stormer, vil vi dukke op for Vig Festival er vigtigere end dårligt vejr.”, siger Lise Lotte Jensen.

 

Festivaljomfruen Mads Ejlif Larsen på 19 år deltager for første gang i løjerne, og han er da også ovenud tilfreds efter de første timer bag festivalens hegn.

”Jeg synes, det er rigtig godt her endda bedre end Roskilde Festival, da personerne og de andre festivaldeltagere er rigtig rare.”, fortæller han.

 

Selvom Mads Ejlif Larsen deltager for første gang, er han ikke i tvivl om, hvordan denne festival og de dertilhørende udfordringer skal overvindes.

”Så længe jeg bare har et vandtæt telt, masser af mad og en ordentlig madras, går det lige an.”, fortæller festivaljomfruen.

 

Der er 38 års forskel på de to festivaldeltagere, hvilket deres guide, til hvordan man overlever en festival, også vidner om. Men dog har de begge to, hvad der skal til, hvis himlens uendelige tårer skal bekæmpes.